@gabrielka8
Ach ach...my nevieme, čo teba baví/zaujíma, takže..keby si nám aspoň niečo bližšie povedala, čo ťa baví.
Inak keď sa fakt nevieš rozhodnúť, choď na gymnázium, ale to máš len o ďalšie štyri roky viac, aby si sa rozhodla, kam chceš ísť na vysokú školu. Takže tak..
Ahoj, ties som bol v takych stavoch ze kam ist , ale istotne sa neriad podla druhych alebo podla seba, chod na to vylucovacou metodou podla skol v okoli a spytaj sa samej sebe ze kde by si chcela byt, samozrejme nechod niekam odveci ked vies ze to to financne situacie nedovolia, ale v podstate prvy rocnik mas taky na rozhlad a hocikam mozem prestupit takze vela stastie.
Poďme na to logicky... Technické smery to s veľkou pravdepodobnosťou nebudú. Účtovníctvo je nuda, takže OA vypadáva. No a ostal nám gympel, kde dostaneš ešte 4 roky na rozmýšlanie
Pokiaľ chceš pokračovať vysokou školou tak jednoznačne gymnázium,
VŠETKY vysoké školy stavajú prijímačky podľa osnóv gymnázii... nikdy nie podľa SOŠ alebo OA alebo HA alebo neviem akého krista..
podla toho, ci planujes ist potom na vysku aj a na aku..
ja mam SUS a som spokojna, i ked prijimacky na vysku kde bola aj matika mi potom dali zabrat..
ja som sla na gympel a neplakala som po nociach, takze kludne chod na gympel ked nevies co pre mna bolo prilis skoro rozhodovat sa v 15-ich co chcem robit so zivotom... k nicomu ma nejako specialne netahalo a tak som sla na gympel, kde som si konecne nasla co ma bavi a teraz som na VS spokojna
Pre nerozhodných je najlepší gympel. A ak chceš ísť študovať na vš do zahraničia tak skús nejaké bilingválne. Ale ak už vieš čo chceš robiť, skús nejakú soš. Hlavne si nepovedala či už vieš čo chceš robiť, tak ti neviem nato odovedať presne.
@kajs no vidíš, práve tvojím komentárom si predviedla ideálnu situáciu v tomto štáte a teda že by sa na gymnáziá dostávali len tí žiaci, ktorí na to naozaj majú a teda vo výučbe v takejto inštitúcii vidia zmysel avšak keď tam ide človek, čo nevie ani ako sa volá a od tej školy čaká, že z nej vyjde a firmy sa budú pretekať o to, kto ho skôr zamestná, tak je to horšie no
@ssnehulienka ani nešlo tak o to, že by som tam nepatrila, ako o to, že som bola v triede s takými ľuďmi, pri ktorých som nemala potrebu vôbec sa snažiť aby som patrila k najlepším v triede, navyše náš gympel je na tak nízkej úrovni, že učitelia, ktorí tam učia, keď majú pocit, že je žiak múdrejší ako oni, tak ho jednoducho zhadzujú
+keď sa ma niekto spýta, že akú mám školu a čo dokážem, to mám aj v dodatku k maturitnému vysvedčeniu napísané, že nemôžem robiť nič, iba ísť študovať.....
ako vravievam vždy, keď je na to vhodná príležitosť: hlavne nie na OA! to už radšej na ten gympel choď, aj keď to tiež nie je žiadna sláva, ale vždy lepšie ako obchodka
@kajs fajn, to je celkom realisticka predstava. ale nerozumiem ako si sa dorpacovala od tvrdenia "gymnazium, ktore som navstevovala, je na nizkej urovni" ku tvrdeniu "vsetky gymnazia Slovenska su na nizkej urovni" -.-
@ssnehulienka tak, že ich je veľa.....veď len v mojom meste je ich viac ako 20 a stále sa nové otvárajú......a proste VŠETCI sa tlačia na gymnázium.....lebo nevedia čo chcú... a potom to takto vyzerá
@kajs toto nepopieram ale stale to nie je dovodom pvoedat "urcite nechod na gympel!" cloveku, ktory sa rozhoduje ohladom strednej skoly. pretoze ludia, ktori planuju dalsie vzdelavania to gymnazium naozaj potrebuju.
@ssnehulienka podľa toho aké plánuješ ďalšie vzdelávanie
keby že napr viem, že chcem študovať energetiku, tak je určite lepšie ísť na elektrotechnickú školu, keby že viem, že chcem byť učiteľka, tak je lepšie ísť na pedagogickú
a keď neviem čo chcem a pôjdem na gympel, kde mám záruku, že to o štyri roky budem vedieť??
chodila som osem rokov s ľuďmi na gympel a niektorí ani v maturitnom ročníku po výbere seminárov nevedeli, čo vlastne chcú študovať ďalej...a tak sa stáva, že gymple opúšťajú ľudia, čo nevedia, ktorým smerom sa pobrať, začnú štyri vysoké školy a nedokončia ani jednu
@kajs samozrejme tak ako keby chcela ist za automechanika jej gymnazium nepomoze. ale kedze neudala dalsie indicie, nemozno takymto prvoplanovy m sposobom vylucovat ani gymnazia, ani ucnovky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
ja tiež netuším ešte, kam pôjdem a čo so mnou bude.. :letim:
Ach ach...my nevieme, čo teba baví/zaujíma, takže..keby si nám aspoň niečo bližšie povedala, čo ťa baví.
Inak keď sa fakt nevieš rozhodnúť, choď na gymnázium, ale to máš len o ďalšie štyri roky viac, aby si sa rozhodla, kam chceš ísť na vysokú školu. Takže tak..
VŠETKY vysoké školy stavajú prijímačky podľa osnóv gymnázii... nikdy nie podľa SOŠ alebo OA alebo HA alebo neviem akého krista..
ja mam SUS a som spokojna, i ked prijimacky na vysku kde bola aj matika mi potom dali zabrat..
Dobré vedieť toto do budúcna, hádam sa to nezmení!
+keď sa ma niekto spýta, že akú mám školu a čo dokážem, to mám aj v dodatku k maturitnému vysvedčeniu napísané, že nemôžem robiť nič, iba ísť študovať.....
ale ja ti rady dávať nemôžem, ani sama neviem
keby že napr viem, že chcem študovať energetiku, tak je určite lepšie ísť na elektrotechnickú školu, keby že viem, že chcem byť učiteľka, tak je lepšie ísť na pedagogickú
a keď neviem čo chcem a pôjdem na gympel, kde mám záruku, že to o štyri roky budem vedieť??
chodila som osem rokov s ľuďmi na gympel a niektorí ani v maturitnom ročníku po výbere seminárov nevedeli, čo vlastne chcú študovať ďalej...a tak sa stáva, že gymple opúšťajú ľudia, čo nevedia, ktorým smerom sa pobrať, začnú štyri vysoké školy a nedokončia ani jednu
tažko sa radí, keď nemáš nič iba že: som deviatačka na akú strednú mám ísť....