chcela som uvahu, ale moje uvahy vzdy skoncia hrozne, tak som si radsej vybrala rozpravanie
inak ja som po teste strasne dobry pocit mala, az kym sme sa nezacli rozpravat o tom
@simka1311 uf tak to je trosku dost blbe, neviem na aku skolu chodite ale podla mna je to taka vec co by bola v milionarovi na prvej otazke a este by si z toho robili srandu ze co za primitivnost tam je
grafema bola lahka, skor tie debilne ulohy, co maju so slovencinou hovno splocne akoze kolko zaplati 4clenna rodina, som tam velke matematicke vypocty robila a nic z toho
@h8u chodím na gymnázium a čo som sa pýtala spolužiakov tak nikto nevedel, čo je graféma - jednoducho sme sa to neučili ...mala som to síce správne, ale to bolo hlavne preto, že som si to odvodila z textu a celkového položenia tej vety, keby to bolo inak, tak nemám ani potuchy čo graféma je
@limetka96 to je divne ja mam pocit ze nas to na gymnaziu ucili, alebo neviem odkial inakial by som to vedela ale pride mi to ako jasna, znama vec ktoru proste pozna kazdy kto ma nejaky vseobecny prehlad. asi som sa mylila no
@ps102 myslim si, ze ked slovencinari, co tie testy vidia a posudzuju kazdy rok povedia, ze bol naozaj o dost tazsi ako pominule roky, tak na tom nieco bude
@simka1311 Ja neviem, aspoň Shakespeare mi prišiel veľmi ľahký, to som mala asi najrýchlejšie zo všetkých ukážok. Chrobáka idem teraz pozrieť a poviem, ktorá z ukážok sa mi zdala najťažšia
(btw, celkom v pohode ste dostali báseň, ja básne neznášam a nerozumiem im, kebyže ma niekto zbadá ako som sa zatvárila, keď som našla Sládkovičovu Marínu minulý rok na mature, asi sa zasmeje )
ale veď ten ten mali všetci rovnaký, takže ak bol ťažký, tak pre všetkých, ak budete mať nižšie percentá, ako by ste mali minulé roky, tak aj ostatní, takže nestresujte
Tento test sa mi zdal ľahší ako ten minulý rok, ale objektívna byť nemôžem. Na svojej mature som zoskratovala a písomnú napísala tuším na 70% I keď som bola jednotkárka a chodila na SJ olympiády, atď.
Plus tuto som ukážky väčšinu čítala už predtým (obľúbené diela), takže i to zohralo svoju rolu.
Podľa mňa v tom má vždy prsty najmä stres a časový tlak
@skvrnka no asi na to vplyva vela faktorov napr minulorocny som napisala na 90% a so ziadnou otazkou som nemala najmensi problem.. kdezto dneska katastrofa
@h8u je to možné, ale zase dosť to závisí aj od učebného plánu, prístupu učiteľov a podobne ...okem toho obsah prebratého učiva sa každým rokom zmenšuje
@skvrnka minuloročný bol v poho... ale ono je to fakt o tom, že sedíš tam a stres robí svoje... teraz robím ten test doma a pozerám, že už 3 chyby mám len preto, že som si v tom strese zle prečítala otázku/ dokonca v jednom odpoveď
v tej druhej ukážke - otázka 9 som namiesto zmrzačený, prečítala zamračený a nesedelo mi to, lebo v texte bolo písané, že vyzerá ako zbičovaný (čiže nieje, iba tak vyzerá)..no a keďže som to prečítala zle mi tam 2 slová nesedeli a museli som si vybrať, tak samozrejme, že som dala tú zlú odpoveď
@skvrnka na tej otázke sa tuším každý pomýlil minulý rok
...ja to už serem...33% mám, to je hlavné... neoplatí sa mi trápiť kvôli tomu že nebudem mať 80%, ako som chcela
Mozno vyklad, ten je aspon suchy Ostatne su take klasicke teple slohove temy, eventualne este to rozpravanie by slo, ale nam hovorili, ze si nemame robit srandu z tem a velmi ich prekrucat, co je jedine, co by som s nou urobila asi.
@zuzanka1010 Aj ja aj ja. Ale romantizmus mix svetového a mix slvoenského a o tej odvahe si to tiež hovorím, to by ma mohlo zachrániť. Ale som si aj povymýšľala
Stále neviem, prečo som si vybrala ten výklad, keď proste och. nerozmýšľala som
@abradabra o romantizme sa dá dobre rozprávať a vysvetľovať
ja som si to vybrala najmä preto že nenmám veľmi umelecké cítenie, ani na rozpravanie si netrufam, nie to ešte na umelecky opis
@narazuvzdornaa ja som si vybrala to rozprávanie a tiež som to spravila a s tou témou ...učiteľka sa bude ešte veľmi smiať, keď to bude čítať
písala som tam o tom, ako som sa prechádzala s kamarátom v parku a zrazu k nám prišiel chlap, ktorý poznal toho môjho kamaráta, mali medzi sebou nevybavené účty... ten jeho kamarát využil, že som tam bola aj ja, schmatol ma a priložil mi ku krku nôž, potom som bola tak mimo, že neviem, čo sa dialo, ale keď som sa spamätala, tak sa bili o nôž, zrazu som začul zastonanie toho chlapa a vedela som, že ho kamarát zabil, chcela som aby sme zavolali pomoc, ale ten kamarát nechcel (vtedy som tam dala aj tú vetu, že sa opýtal- a čo keby sme ušli ) a presvedčil ma aby sme utiekli...a záver som dala, že mám teraz výčitky svedomia, že mi tento skutok ovplyvnil celú budúcnosť a každý večer zaspávam s pocitom, že som vrahyňa
každý rok všetci hovoria, že to bolo ťažšie ako minulý rok, takže nič nové pod slnkom. a čo sa tém týka, na svoju maturu som šiel, že budem písať úvahu, takže úvahu by som písal aj teraz, je to najjednoduchšie, nech je téma akákoľvek :tralala:
@studo U nás za úvahu dajú úbohé známky, ak už taký názor niekde čítali alebo sa s ním stretli a nie je to úplný prevrat. A nemyslím, že by niekto s takým názorom prišiel . U nás je to úplne najťažšie.
@abradabra to musíte mať na škole neskutočne sofistikované učiteľky. keď sa stotožňujem s nejakým názorom ktorý už niekde čítali, tak mi dajú horšiu známku, aj keď je to napísané fajne. To znie ako super škola!
@abradabra to nie sú vysoké nároky, to je dementnosť pri možnosti vyjadrenia názoru, ktorý sa zhoduje s presvedčením niekoho iného a následne trestanie za to...
velmi pekne temy prve tri !!
úvahy som písala najradšej, ale nie som si istá, či by sa hodnotiacim páčili, akokoľvek ich moja triedna mala veľmi rada, a opisom, dobrým opisom sa nedá nič pokaziť, navyše, blogmi z vlakov by som si mohla vytapetovať izbu.
po semestri a pol na slovenčine by som išla na istotu a vybrala by som si poslednú tému. tam nemáš čo pokaziť, keď vieš čo to o literatúre. Pokiaľ by som mala kreatívnu chvíľku, tak asi opis, možno by som si spravila srandu a písala rozprávanie v zmysle, že utečiem preč hneď teraz z tej miestnosti, kde sa všetkým parí mozog
A myslím, že by som si aj tak vybrala výklad, pretože o štúrovcoch sa mi aj snívalo, veľmi veľa viem o beatnikoch či o literatúre po 45
úvaha je vždy nejaká trapošina a nechce sa mi do toho, lebo na úvahu potrebuješ UVAŽOVAŤ a to ten smiešny čas, čo tam máš, nie je dostatočný. nerada píšem pičoviny a žvásty, keď viem, že viem napísať dobré veci.
ale ja som mala jedbnutú učiteľku, strhla mi body za to, že som v rozprávaní mala výkrik, priamu reč napísanú KAPITALKAMI, akože... :/ smutná som.
A idem si spraviť ten test, nech viem, či viem a či neviem
s tým výrokom do úvahy nesúhlasím... neviem, či by som to mohla písať v takom štýle, že to celý čas budem negovať.. to rozprávanie, myslim, ze pri tej teme vzniknu len same traposiny
opis - sentimentalita na entu
najlepsi je v tomto pripade vyklad, napises nieco, co vies o nejakom obdobi a to hadam nieco vies
ked som maturovala, tak som tusim vedela aj co je vyklad, aj spisovatelov zaradit a charakterizovat, takze asi to keby mam teraz z fleku pisat tak asi uvahu..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
84 komentov
Ale vzhladom na moje rozpolozenie asi tretie. Ak by sa mi nechcelo nejak kreativne rozmyslat, tak druhe.
Ale ten test...
inak ja som po teste strasne dobry pocit mala, az kym sme sa nezacli rozpravat o tom
mohli by mi dať plus body za odvahu
A vybrala som si 1ku temu.
(btw, celkom v pohode ste dostali báseň, ja básne neznášam a nerozumiem im, kebyže ma niekto zbadá ako som sa zatvárila, keď som našla Sládkovičovu Marínu minulý rok na mature, asi sa zasmeje )
» www.zones.sk/studentske-prac...
hahah
Plus tuto som ukážky väčšinu čítala už predtým (obľúbené diela), takže i to zohralo svoju rolu.
Podľa mňa v tom má vždy prsty najmä stres a časový tlak
v tej druhej ukážke - otázka 9 som namiesto zmrzačený, prečítala zamračený a nesedelo mi to, lebo v texte bolo písané, že vyzerá ako zbičovaný (čiže nieje, iba tak vyzerá)..no a keďže som to prečítala zle mi tam 2 slová nesedeli a museli som si vybrať, tak samozrejme, že som dala tú zlú odpoveď
ja som mala ten druhý test, ale tam sú len poprehadzované ukážky
...ja to už serem...33% mám, to je hlavné... neoplatí sa mi trápiť kvôli tomu že nebudem mať 80%, ako som chcela
Stále neviem, prečo som si vybrala ten výklad, keď proste och. nerozmýšľala som
ja som si to vybrala najmä preto že nenmám veľmi umelecké cítenie, ani na rozpravanie si netrufam, nie to ešte na umelecky opis
nevim...dokym by som sa rozhodol tak by maturity aj skoncili asi
písala som tam o tom, ako som sa prechádzala s kamarátom v parku a zrazu k nám prišiel chlap, ktorý poznal toho môjho kamaráta, mali medzi sebou nevybavené účty... ten jeho kamarát využil, že som tam bola aj ja, schmatol ma a priložil mi ku krku nôž, potom som bola tak mimo, že neviem, čo sa dialo, ale keď som sa spamätala, tak sa bili o nôž, zrazu som začul zastonanie toho chlapa a vedela som, že ho kamarát zabil, chcela som aby sme zavolali pomoc, ale ten kamarát nechcel (vtedy som tam dala aj tú vetu, že sa opýtal- a čo keby sme ušli ) a presvedčil ma aby sme utiekli...a záver som dala, že mám teraz výčitky svedomia, že mi tento skutok ovplyvnil celú budúcnosť a každý večer zaspávam s pocitom, že som vrahyňa
mám pocit, že v živote som nič horšie nenapísala
kluc som nasla tu: » zmaturuj.zones.sk/maturita/...
úvahy som písala najradšej, ale nie som si istá, či by sa hodnotiacim páčili, akokoľvek ich moja triedna mala veľmi rada, a opisom, dobrým opisom sa nedá nič pokaziť, navyše, blogmi z vlakov by som si mohla vytapetovať izbu.
A myslím, že by som si aj tak vybrala výklad, pretože o štúrovcoch sa mi aj snívalo, veľmi veľa viem o beatnikoch či o literatúre po 45
úvaha je vždy nejaká trapošina a nechce sa mi do toho, lebo na úvahu potrebuješ UVAŽOVAŤ a to ten smiešny čas, čo tam máš, nie je dostatočný. nerada píšem pičoviny a žvásty, keď viem, že viem napísať dobré veci.
ale ja som mala jedbnutú učiteľku, strhla mi body za to, že som v rozprávaní mala výkrik, priamu reč napísanú KAPITALKAMI, akože... :/ smutná som.
A idem si spraviť ten test, nech viem, či viem a či neviem
opis - sentimentalita na entu
najlepsi je v tomto pripade vyklad, napises nieco, co vies o nejakom obdobi a to hadam nieco vies
napriklad ja, tie umelec. opisy mi nikdy nešli, hlavne v trapnom školskom štyle
tie literarne obdobia celkom ušli v 20.storočí
tak som napisala kukucinovske "rozpravanie". lol
..ale premýšľala som nad všetkými - samozrejme okrem toho výkladu!