celkovo učiteľstvo je častokrát v dnešnej dobe podľa mňa nedocenené ...to prekladateľstvo mi príde perpektívne do budúcna a hlavne budeš ako sa vraví sama sebe pánom
i keď, ja by som si vyberala podľa toho, že žilina je príliš blízko môjho bydliska a to by som musela každý deň dochádzať, lebo by som nešla na intrák....toť mám na to svoje dôvody, prečo nechcem dochádzať...
BB je fajn mesto, ale učiteľstvo tam asi ee...ale záleží na tom, aké sú tvoje preferencie. ťažko mi je posudzovať namiesto teba, keď ťa nepoznám, neviem, aký si človek, čo ťa baví, v čom sa v budúcnosti vidíš...netuším, fakt.
@candy36 tu sa ta nikto nepyta, ci podporujes alebo nie humantne smery. myslis, ze ucitelstvo alebo prekladatelstvo su zbytocne skoly? dufam, ze svoje deti planujes ucit ty doma -.-
@piter09 myslím že aj na prekladateľstvo sa hlási viac ľudí než by bolo treba, a môj komentár nebol zbytočný lebo som v ňom vyjadrila čo z týchto možností by som si vybrala + som povedala čo si o tom myslím, skôr mi príde zbytočné strácanie času tvoja potreba rýpať do mňa.
pretoze studovat nasku je mor ... to je uplne koniec to je to najposlednejsie aj ked ta to bavi to je jedno je to hroza konec a konec proste nema to buducnost a fuj !!! nikdy ... ucitelstvo ... je to naprd a ked si das prekladatelstvo tak potom ked uz nic tak si mozes dorobit ucitelske minimum a ucit aj tak ..alebo nejake certifikaty ...btw aj ja idem na prekladatelstvo do BB ..ak ma tam zoberu
prekladateľov je už celkom veľa mám pocit.... a neviem, či nájdeš uplatnenie, pokiaľ sa nechceš odsťahovať... a iba ruštinu mať prekladateľstvo je málo.
viem, že s prekladateľstvom sa veľmi ťažko uplatníš. Poznám jedného mladíka, ktorý sa učil v bilingválnom gymnáziu v Sučanoch na samé jednotky, vyštudoval prekladateľstvo (už neviem aké jazyky ale tuším sa venuje aj čínštine O.o ..) a chudák je bez práce.
S učiteľstvom máš podľa môjho názoru väčšiu šancu sa zamestnať hoc je otázne či ti to za tie peniažky stojí. Ale vždy je možne učiť niekde na škole a popritom si založiť jazykovku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
btw aj ja uvažujem o UMB BB-prekladateľstvo
BB je fajn mesto, ale učiteľstvo tam asi ee...ale záleží na tom, aké sú tvoje preferencie. ťažko mi je posudzovať namiesto teba, keď ťa nepoznám, neviem, aký si človek, čo ťa baví, v čom sa v budúcnosti vidíš...netuším, fakt.
ale veľa šťastia ti popriať môžem
a nehovorím že sú ZBYTOČNÉ ale na také školy sa hlási príliš veľa ľudí.
S učiteľstvom máš podľa môjho názoru väčšiu šancu sa zamestnať hoc je otázne či ti to za tie peniažky stojí. Ale vždy je možne učiť niekde na škole a popritom si založiť jazykovku