moja mamka má ju a chirurgicky pochybujem, žeby sa dalo to riešiť. budeš musieť dodržiavať len istú životosprávu do konca života a ak zožerieš, čo si nemal tak ...
@christodoulou Presne tak, akútna je iba jeden raz, pretože sa zablokuje odtok tráviacich štiav a pankreas sa začne sám natravovať, bez rýchlej pomoci nastáva rozklad pankreasu, sepsa a smrť. Chronicka je postupná, opakuje sa, má miernejší priebeh a sam poznáš, kedy je zle. Väčšinou sa prejavuje rezaním pod žalúdkom a nevoľnosťou. Rada na záver: Drž sa jedine odporúčania lekára
@yoss to ze som nelezala v nemocnici neznamena ze som u lekara nebola mne sa pankreatitida zopakovala preto, lebo som dva krat zjedla nieco co som nemala. bola som mala, odvtedy som s tym problem nemala nic sa mi neopakuje a pankreas je zdravy aj ked si musim davat pozor na to co zjem.
@christodoulou Máš ho teda asi trošku citlivejší, viem to klasifikovanie chorôb je také jednostranné, každý človek je iný. Hlavne, že sa ti to už neopakuje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov