Vselico mam. Ale najcastejsie pouzivam fotoaparat mobilneho telefonu ... mam ho stale pri sebe ... a na zdokumentovanie udalosti, alebo stavu postacuje.
a btw fisheye investíciu som si pár krát aj celkom oľutovala, lebo proste hentaký efekt sa dá spraviť aj pohotoshopovo...a vôbec, no, asi ma len zasiahla vtedy nejaká taká módna vlna
@synekdocha tak ked si dala za fish eye 600 eur bodaj by nie, ale ked si kupis samyang 8mm tam nemas co olutovat, manualne ostrenie pri takom malom ohisku riesit nemusis a stoji to okolo 250 eur a vyslednost je taka ako pri drahsich rybich ockach
@synekdocha a photoshopovo spravis do fotky bar co...ale nikdy na mieste fotenia nevies co chces a co z toho vznikne...a co sa ti presne hodi ...takze je blbost riesit photoshop. To hned mozme vsetci kupit setak 18-55 a robit si z toho ine druhy objektivov
@synekdocha ja som ho kupil asi pred troma tyzdnami ten Samyang a je to dobre sklo hlavne do malych priestorov za tu cenu myslim ze neni fakt co lutovat...ale tak to uz zalezi od kazdeho jedotlivca co cche a co pouziva
Nikon Coolpix L120 + adaptér na objektív na ktorý sa dajú následne dať filtre ...nehovorím že je to zlý foťák...je úplne skvelý...ale predsa len...zrkadlovka je zrkadlovka ...čo chvíľa už budem vlastníkom buď d3100+18-105 alebo d5100+18-55 ...PS 120 je na predaj O D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
je veľký rozdiel medzi 10 a 12mpx? .. mne stačí dačo lacnejšie, len aby to pekne fotilo
LOL
plus klasický equip..no plánujem grip, blesk, možno 70-300mm prípadne ako budú peniažky
compakt od samsungu
@4lex rozlisenie je to posledne, na co sa pozeraj.
no ale pouzivam kompakt
Canon 1100d+18-55, čoskoro bude však dokúpený 50mm/1.8
Cybershot T77 12Mpx Carl-Zeiss Kompakt Vreckový Krpatý Malý Pekný Kvalitný a čo všetko ešte.
No na druhej strane vraj sa kazia prípadne pri min./max. focus-e skreslujú
to, ci sa kazia, neviem objektivne povedat.
mam k tomu aj "zoom" nasadku 1.4x a ani v spojeni s tym to nerobi ziadny problem pri zaostrovani.
toto je tym napriklad fotene, ziadna postprodukcia:
Canon EOS 550D (18-55 setovy)
Praktica MTL5
@flyleaf na to sa dá väčšinou nastaviť filter.
a rybacinu mám presne tú ktorú spomínaš, akurát že ju v posledných časoch ani akosi nevyužívam