Mám na výber z týchto jazykov, do francúzštiny sa mi moc nechce, španielčina je podľa mňa dosť potrebný jazyk po angličtine, nemčinu mám na slovenskej škole, mám základy, o čínštine nič neviem (koľko by som sa jej za rok naučil )
Je to úplne jedno, skús si zistiť, ktorý jazyk je na danej škole na najlepšej úrovni, prípadne si ich vygoogli a vyber si ten, ktorý ti bude najbližší môžeš si ich pozrieť tiež na duolingo a vyskúšať, ako ti ktorý sadne.
ja som si vybrala nemčinu, lebo "však uplatnenie", ale vieš čo? Keďže som k nej absolútne nemala vzťah a keďže ani učiteľku sme nemali bohvieakú, neviem z nej ani ceknúť (a to som prechádzala s dvojkami). Nikto z nás, čo sme mali nemčinu, sa ju poriadne nenaučil. Zato baby, čo si ako druhý jazyk dali francúzštinu, z nej takmer všetky maturovali na úrovni B1 a vedia ju podstatne lepšie ako ja nemčinu. A uplatnenie nemčiny mi je samozrejme zbytočné, keďže ju aj tak neviem. Iné jazyky majú možno menšie uplatnenie, ale stále má lepšie uplatnenie ten jazyk, ktorý vieš na pokročilej úrovni, ako jazyk s väčším uplatnením, ktorý však nevieš, ledva sa v ňom predstavíš.
Ja som necitala prvy komentar, tak francuzstina asi nie, cinstina, tu sa mozes ucit aj 7 rokov a stale budes zaciatocnik spanielcina rozprava sice nou sice 2(alebo 3.) ? Najvacsi pocet ludi, ale co vo svete znamena juzna amerika? Tak ta nemcina mi pride ako najlepsie riesenie ale hlavne, makaj na anglictine, ked vies tu, ten druhy jazyk je len na doplnenie vedomosti
uz minule som sa tu k tomu vyjadrovala, myslim ze malo ludi tuna na Birdzi chape suvislosti napriklad v kontexte Brexitu a poviem len tolko - na vyber mas bud nemcinu alebo francuzstinu, ja by som si asi vybrala to druhe. na spanielcinu sa mozes vykaslat ak sa nechces odtrepat niekam do juznej ameriky (anyway tam sa nehovori takou mixnutou portugalcinou? som si takmer na sto pro ista ze ano)
@willbebetter Z toho co som mala moznost zazit sa mi zda, ze je tam uplne regular spanielcina, mozno taky rozdiel ako je medzi britskou a americkou anglictinou... tusim nam na skole pustali argentinske telenovely a rozumela som vsetkemu
anglictinou sa dorozumies uz takmer vsade cize ten druhy by som vyberala podla toho, ktory jazyk sa mi najviac paci/bavi, ci nebude prilis namahave sa ho ucit + v poslednom rade by som sa ale aj pozrela na praktickost a vyuzitelnost toho jazyka.. napr, cinstinu by som si asi nevyberala, lebo je to mega tazky jazyk.. a do ciny asi neplanujem odist zit. a asi sa aj zabuda lahko - cize by som sa ju uplne zbytocne ucila tolke roky
@demoniqangel jo ale je najvacsia + s realtivne rozvinutou ekonomikou v roznych oblastiach. V ostatnych bude moct robit napriklad prekladatela drogovym gangom
Španielčina ti je jedine nato ak by si išla do South Ameriky, okrem Brazílie kde je portugalčina.
Čínština je najlepšia ale aj najťažšia.
Nemčina je zlatá stredná cesta.
@hovado pokiaľ nechce ísť bojovať na ukrajinu tak jej tá ruština bude len na dve veci @Ahojky001 Ja keď som chodil na strednú tak som si vybral nemčinu. Španielčinou tak ako spomínali sa dohovoríš len v španielsku a v j. amerike. Zato nemčinou skoro po celej EU + nemci majú strašne veľa firiem po celom svete. Čiže aj po pracovnej stránke sa ti bude hodiť.
tiež si myslím, že vyber si to, k čomu budeš mať vzťah.. budeš mať veľa iných predmetov a tak si to skús uľahčiť lebo učiť sa nasilu napr. nemčinu len kvôli uplatneniu.. väčšinou to dopadne asi tak ako hovorí @4
@turgachev napriklad jeden kolega sa tam usadil, kupil si daxu a 20km stvorcovych okolo a zije ako pan. Bazen, sauna, golfove ihrisko, polovacky, trtkacky, chlast, suseda ma akehosi americkeho diplomata a ruskeho ministra/oligarchu...
S tym platom sa mu zije tazko, to je pravda. Je tam jeden z najchudobnejsich okolo
Je jedno co si vyberies ak sa tomu nebudes venovat nad ramec hodin v skole tak stale budes vediet len nejake zaklady, inak spanielcinu celkom.podcenujte a ja viem o tolkych pracovnych poziciach napr v Bratislave kde hladaju ludi so spanielcinou a konkurencie je nizka a ludom co vedia iny jazyk ako klasika Aj Nj tak platia este viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ja som si vybrala nemčinu, lebo "však uplatnenie", ale vieš čo? Keďže som k nej absolútne nemala vzťah a keďže ani učiteľku sme nemali bohvieakú, neviem z nej ani ceknúť (a to som prechádzala s dvojkami). Nikto z nás, čo sme mali nemčinu, sa ju poriadne nenaučil. Zato baby, čo si ako druhý jazyk dali francúzštinu, z nej takmer všetky maturovali na úrovni B1 a vedia ju podstatne lepšie ako ja nemčinu. A uplatnenie nemčiny mi je samozrejme zbytočné, keďže ju aj tak neviem. Iné jazyky majú možno menšie uplatnenie, ale stále má lepšie uplatnenie ten jazyk, ktorý vieš na pokročilej úrovni, ako jazyk s väčším uplatnením, ktorý však nevieš, ledva sa v ňom predstavíš.
Zabudni a zapad, zlato ie na vychode
» www.google.co.uk/search?q=brazil...
Čínština je najlepšia ale aj najťažšia.
Nemčina je zlatá stredná cesta.
@Ahojky001 Ja keď som chodil na strednú tak som si vybral nemčinu. Španielčinou tak ako spomínali sa dohovoríš len v španielsku a v j. amerike. Zato nemčinou skoro po celej EU + nemci majú strašne veľa firiem po celom svete. Čiže aj po pracovnej stránke sa ti bude hodiť.
S tym platom sa mu zije tazko, to je pravda. Je tam jeden z najchudobnejsich okolo