španielčina je ľahka,to sa naučíš hocikde, o ruštine sa začína hovoriť že sa vraj zíde, ale tiež je ľahká a tiež sa ju naučíš hocikde, .. pokial ti nerobia až taký veľký problém jazyky tak najperspektívnejšia je francúzština jednoznačne
a nemčinu nemáte? tá sa na Slovensku zíde viac. ale asi je to dosť jedno, možno sa orientuj podla toho, kolko času sa tomu chceš venovať a či ešte chceš začať aj s ďalším jazykom.
fr. rustina je nechutna, lebo slovanske jazyky su smiesne okrem tych, co zneju domacky v dosledku ich ucelu ako materinskej reci. spanielcina je nechutna, lebo prehanaju kazdu emociu do obludnych rozmerov. moje skromne nazory, fr ma divne r, ale to nevadi, lebo ked vies fr, uz sa vo fr tak lahko nestratis a je to mensinovy jazyk oproti anj a nj, cize lahsie sa uplatnis, keby si to vedela na profi urovni. podla jazyka si vyberaj asi len ked mas rada jazyky a idu ti, inak je to vyslovene len taky doplnok ako telesna, hlavne ze daco bude...
Španielčinu alebo francúzštinu.
Nemčinu nemáš na výber, alebo v nej nechceš pokračovať ako v jazyku?
Ja teraz tiež pôjdem na strednú, chcem ísť na gympeľ a je tam výber týchto jazykov + ešte nemčina. Ja v nemčine pokračovať nechcem, aj keď začínam o tom pochybovať, keďže mamina je v Rakúsku, aj pár ďalších z rodiny, a možno by sa mi vážne zišla a základy už mám, ale skôr má lákajú iné. Ja rozmýšľam, že si dám španielčinu alebo francúzštinu, ale skôr španielčinu, tá ma vždy o trochu viac lákala
ahoj, podľa mňa španielčina... ale ruský jazyk je tiež dá sa povedať jazyk - jazyk budúcnosti a fráninu len do Francúzska... ale pekná to reč , len dosť ťažká podľa mňa
španina je ľahká, to hej, ale nemyslím, že sa ti veľmi zíde... ani franina, pokiaľ nechceš ísť študovať do FR... ja som si dala ruštinu a som spokojná, aj rodičia mi ju radili, aj triedna je to budúci svetový jazyk budeš mať anglinu na "západe" a ruštinu na "východe", lebo tam veľmi nevedia po anglicky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Ale najskôr Francúzštinu, potom Španielčinu a ako posledné Ruštinu.
Nemčinu nemáš na výber, alebo v nej nechceš pokračovať ako v jazyku?
Ja teraz tiež pôjdem na strednú, chcem ísť na gympeľ a je tam výber týchto jazykov + ešte nemčina. Ja v nemčine pokračovať nechcem, aj keď začínam o tom pochybovať, keďže mamina je v Rakúsku, aj pár ďalších z rodiny, a možno by sa mi vážne zišla a základy už mám, ale skôr má lákajú iné. Ja rozmýšľam, že si dám španielčinu alebo francúzštinu, ale skôr španielčinu, tá ma vždy o trochu viac lákala