Tak teória o nekonečnosti vesmíru bola len jedna z prvých, dnes sa ako oveľa pravdepodobnejšia teória uvažuje teória o rozpínaní vesmíru. Skrátka jeho ohraničenosť ale neustále sa zväčšovanie, čo vytvára dojem nekonečnosti. Nevie sa však, či samotné rozpínanie je možné donekonečna. Teraz ľudstvu známa fyzika niečo také popiera. V podstate ho nechápeme a zatiaľ môžeme len hádať.
Nie je konečný, ale je možné že nemá hranice, tak ako napriklad kružnica nemá koniec tak aj vesmír, lenže má viac rozmerov a my si len nedokážeme predstaviť
podla mojho konecny, tak ako mal zaciatok vzniku, ma aj zanik, tak ako je zemegula gulou, pokladana za plochu dosku, teda skor ako nekonecnu, moze byt aj vesmir gulou, je pekne mysliet si, ze existuje druhy vesmir mimo neho, podla mojho je to skor vesmir jeden s ohranicenim, hranica ktoru vsak nie je vidno, taka ta ktora sa nachadza ciastocne na guli, ma svoju hmotnost, velkost, ale zaciatok a koniec su sporadicke, ale da sa urcit ze ma nejake rozmery, len my ako vnutri toho vesmiru, asi neurcime aky je presne vesmir velky, potrebujeme to vidiet z nahladu, vela vypoctov su len predpoklady a vedecke poznatky sa menia ako podnebie, proste co je pravda dnes, nemusi byt o rok, hoci ide o vseobecnu pravdu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
ale viac sa priklanam k tomu ze je