v objektíve nikon 55-300 a 70-300 ? prečo ten 70-300 je o toľko drahší ? jediný rozdiel čo som zatiaľ zbadala bol ten že ta 70-300vka ma maximálne clonové číslo 32 a ten druhy 29 ale kvôli tomu je tá cena ?
V clone to nebude určite. A také vysoké clony som ja osobne v živote nevyužil. Možno to bude kvôli rozdielnej svetelnosti objektívu, staršieho roku uvedenia na trh... Nechce sa mi to hľadať a porovnávať.
@tenario viem že tamron alebo sigma sú lacnejšie ale sú ževraj aj dosť kazové niektoré takže nechcem len tak vyhodiť peniaze
@mathulo ja neviem ten link skrátiť takže asi to nepôjde ale skúsim ...ehm viem že blbá otázka ale ako sa označuje tá svetelnosť ? lebo zatiaľ som rada že viem zaostriť nie len na stred
@hsdsuf blbost Sigma je skvela znacka..a ze sa kazia hmm mozno tak ako aj iny bjektiv ..zalezi od kusu.Ja mam Tamron 70-300 a uz je taky dobuchany pouzivany vselijaky a stale ide bez najmensich problemov
Svetelnost je 4-5,6 ..cim je nna objektive mensia svetelnost tym je lepsi a samozrejme aj drahsi...
@tenario a práve to , že záleží od kusu . veľa som už o nich čítala predsa je to lacnejšia alternatíva ale všetci píšu , že sú to kusovky . buď máš šťastie a dostaneš nesmrteľný čo sa len tak nepokazí alebo kúpiš šmejd .....tak asi sa budem musieť zmieriť s horšou svetelnosťou lebo financie nedovolia nič iné ale ďakujem za info
@hsdsuf este jedna rada, preco novy? Objektivy niesu ako obnosene tricko..Fotografi sa vacsinou precizne o techniku ktoru vlastnia staraju. A ked pozres na bazos.sk mozes to mat o vela lacnejsie len pouzite Vela stastia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
V clone to nebude určite. A také vysoké clony som ja osobne v živote nevyužil. Možno to bude kvôli rozdielnej svetelnosti objektívu, staršieho roku uvedenia na trh... Nechce sa mi to hľadať a porovnávať.
@mathulo ja neviem ten link skrátiť takže asi to nepôjde ale skúsim ...ehm viem že blbá otázka ale ako sa označuje tá svetelnosť ? lebo zatiaľ som rada že viem zaostriť nie len na stred
» www.fotoradce.cz/produkty-porovn...
(tu sú porovnané)
@sugy1 ďakujem
Svetelnost je 4-5,6 ..cim je nna objektive mensia svetelnost tym je lepsi a samozrejme aj drahsi...