V prvom komentári som vložila stránku, kde si môžete index zmerať Ide vlastne o pomer váhy a výšky.
Len chcem ešte upozorniť, že do 18 rokov a pri vyššom objeme svalovej hmoty je výsledok skreslený.
Viete mi niekto povedať, prečo som tú anketu spravila tak idiotsky?
Som mohla dať radšej
17 - 17,9
18 - 18,9
atď.
Chjo, asi by som nemala byť taký perfekcionista
22 a pol. Ale aj tak netuším o čo ide. Viem, že to naznačuje nejaké priemerné štatistiky zdravých ľudí, teda ne moc chudí ani obézni. Ale však kuknem do zrkadla a vidím a nepotrebujem si počítať na kalkulačke či som kokot, viem aj bez nej.
@savvym vsak jasne, je to len orientacny odhad, kolko by ludia ori svojej vyske asi mali vazit. Samozrejme, ze kazdy ked sa na seba pozrie, vie zhodnotit, ci je jeho vaha ok alebo nie. No mozno az na poruchy prijmu potravi... Ale zase pekne mi to posluzilo na tuto anketu Urcite je BMI vypovedajucejsi, ako len cisto vaha. Ta vyska pri tom robi velmi vela, aj par centimetrov je uz velky rozdiel.
podľa BMI mam vyraznu podvahu, na druhej strane hoci som alergik imunitu oslabenu nemam, chora nebyvam casto. Obaja rodicia aj dalsi clenovia otcovej rodiny su na tom rovnako, cize urcite to pre mna nie je plnohodnotny ukazovatel
Ešte sa ma niekto pýtal v správe, či je rozdiel medzi mužom a ženou. Prekvapivo nie, nie je. Jediný rozdiel je v tom, že muži majú pri tom istom BMI oveľa nižší objem podkožného tuku, ako ženy.
toto je výsledok z "tvojej" stránky.
18,5 - 24,9 - Normálne
Normálna hmotnosť, nízke zdravotné riziko
Ak je tento výsledok práve Váš, môžete si gratulovať! Je to ideálny stav pre optimálne fungovanie organizmu.
Avšak .. Pri prehliadke k vodičáku mi povedal doktor, že mám miernu obezitu vzhľadom na svoju postavu môžem s čistým svedomím povedať, že k obezite mám ďaleko jak muhhamad k delfínovi.
Rozdiel medzi štandardným meraním na internete z výšky a váhy sa u doktora pridal aj obvod pásu .. a mám dojem, že ak sa nechceme hrať na alibistov, mal by byť tento údaj tiež vzatý do úvahy .. svedčí to o zdraví a stravovaní človeka .. (a napríklad z toho vyplývajúca vec je či má človek pivné brucho alebo svaly na celom tele) ..
@vlcica1989 Nikto ani nevraví, že je to plnohodnotný ukazovateľ. Každý sme iný a pre každého je prirodzená iná váha. Ja som mala niekoľko mesiacov tento rok náročné obdobie psychicky a schudla som až na BMI 13,4. Až vtedy sa to u mňa začalo prejavovať aj fyzicky (slabosť, točenie hlavy, závraty). Od tých 18 rokov som mala dlhé roky BMI max. len 14,4 a nijako sa to na mne neprejavovalo fyzicky.
@inversi Tie svaly som spomínala v 2. príspevku. Táto kalkulačka, ktorú som sem vložila, je čisto orientačná. Má to byť skôr pre zábavu, taký všeobecný prieskum. Koho to zaujíma, kľudne môže ísť k lekárovi, alebo spraviť si presnejší test. Je množstvo "kalkulačiek", ktoré berú do úvahy aj obvod pása a telesnú aktivitu. Logicky som sem nechcela dávať takú, lebo priznajme si, komu by sa chcelo merať si pás Mne stačí, že mi padajú aj nohavice XS, tak jasné, že je to málo Na to sa nepotrebujem ani merať.
Pravda je v tom, že naozaj je veľký rozdiel medzi druhmi obezity. Keď je niekto viac "tučný" na zadku a stehnách, je to ďaleko menej nebezpečné, ako by to bolo na bruchu.
Ale ako vravím, táto anketa je skôr pre zábavu, nikomu nebránim si o tom pozisťovať detailnejšie.
16,7 - podváha, stredne az vysoke zdravotne riziko - takze pekná picovina... Tieto kalkulacky nenahradia realnu konzultaciu s doktorom, zerem za dvoch a to ze som chuda mam geneticky dané a neumieram
@rapunzzel Ja mám momentálne 14,17 a tiež neumieram a tiež to mám geneticky dané, plus rýchly metabolizmus. Podľa mňa to tu beriete niektorí až príliš vážne, ja som tú anketu založila len pre zábavu a ako štatistiku
Okrem toho aj ľudia s nadváhou môžu byť zdraví, neznamená to rovno, že o chvíľu umrú. Len že je tam vyššie riziko potenciálnych zdravotných problémov, to je všetko.
Okrem toho, do 18 rokov, ako som spomínala v @2 je výsledok skreslený. Je to z toho dôvodu, že pre mladých ľudí je prirodzené všeobecne nižšie BMI, nie ako povedzme u 30 ročných.
@azizi sak ja neutocim na teba, ale myslim, ze toto BMI je uplne zbytocny vymysel a niekde ked som si citala fóra, tak ludia rypali do ludi s mensim BMI ze su to anorektici a blabla
@rapunzzel Prepáč, som chorá, cítim sa mizerne, tak naopak asi ja som reagovala neprimerane. O to viac, že podobných reakcií som tu už mala niekoľko. Ja som našťastie také fóra nečítala. V tom prípade ťa chápem. Ale nesúhlasím s tým, že je to úplne zbytočné. Podobných antropologických indexov a mier je kvantum.
A čo sa týka tých "charakteristík", tie sú iba orientačné, naviac o ne v tejto ankete ani vôbec nešlo.
@azizi dobre v pohode. Tak to sme dve nascypane ok nie je mozno zbytocne, mozno som to zle vysvetlila, skor "nie tak dolezité". Pre mna je to len obycajne císlo, hlavne je ze sa citis ok a zijes zdravo. Ja jem jak slon proste a nepriberiem, ale ved to casom príde, kedze ten dobrý rýchly metabolizmus nebudem mat navzdy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Len chcem ešte upozorniť, že do 18 rokov a pri vyššom objeme svalovej hmoty je výsledok skreslený.
Som mohla dať radšej
17 - 17,9
18 - 18,9
atď.
Chjo, asi by som nemala byť taký perfekcionista
u mňa nejaký nadbytok svalovej hmoty nehrozí..
18,5 - 24,9 - Normálne
Normálna hmotnosť, nízke zdravotné riziko
Ak je tento výsledok práve Váš, môžete si gratulovať! Je to ideálny stav pre optimálne fungovanie organizmu.
Avšak .. Pri prehliadke k vodičáku mi povedal doktor, že mám miernu obezitu vzhľadom na svoju postavu môžem s čistým svedomím povedať, že k obezite mám ďaleko jak muhhamad k delfínovi.
Rozdiel medzi štandardným meraním na internete z výšky a váhy sa u doktora pridal aj obvod pásu .. a mám dojem, že ak sa nechceme hrať na alibistov, mal by byť tento údaj tiež vzatý do úvahy .. svedčí to o zdraví a stravovaní človeka .. (a napríklad z toho vyplývajúca vec je či má človek pivné brucho alebo svaly na celom tele) ..
Pravda je v tom, že naozaj je veľký rozdiel medzi druhmi obezity. Keď je niekto viac "tučný" na zadku a stehnách, je to ďaleko menej nebezpečné, ako by to bolo na bruchu.
Ale ako vravím, táto anketa je skôr pre zábavu, nikomu nebránim si o tom pozisťovať detailnejšie.
enjoy
Ďakujem všetkým, ktorí ste zahlasovali.
Okrem toho aj ľudia s nadváhou môžu byť zdraví, neznamená to rovno, že o chvíľu umrú. Len že je tam vyššie riziko potenciálnych zdravotných problémov, to je všetko.
Okrem toho, do 18 rokov, ako som spomínala v @2 je výsledok skreslený. Je to z toho dôvodu, že pre mladých ľudí je prirodzené všeobecne nižšie BMI, nie ako povedzme u 30 ročných.
A čo sa týka tých "charakteristík", tie sú iba orientačné, naviac o ne v tejto ankete ani vôbec nešlo.