Túto knižku napísal Antoine de Saint-Exupéry. Niektorí tvrdia, že je to skvelá kniha. Iní zasa, že je príliš nadhodnotená a nie je až taká dobrá a zaraďujú ju do priemeru. Aký je váš názor? Nudila vás tá kniha? Čítali ste ju vôbec?
Môj názor na túto knihu je rovnaký ako @mayo - ov. Nedokázal som ju dočítať. Práve preto som založil túto diskusiu, pretože mám iný názor než väčšina - že tá kniha nie je nič... výnimočné
prvy krat som to citala ked som mala asi 12 a povedala som si, ze okej, fajn kniha.. a v skole pritom tu knihu ospevovlai aka je uzasna...druhy krat som si ju precitala asi pred rokom a.. ta kniha je naozaj uzasna! asi si ju precitam zase...
ako myšlienka pekná.. ale spracovanie sa mi nepáčilo, ale je milé, že keď to človek číta ako dieťa, vidí v tom rozprávočku a neskôr niečo úplne iné.. ale inak.. neviem aj lepšie knihy sú
ja som ju raz zacala citat tusim v 17..a nejako ma to nebavilo..ani som ju nedocitala..mozno teraz by ma viac zaujala...ak sa mi bude chciet, v najblizsej dobe si ju precitam
Keď som mala cirka 11 rokov, chcela som si ju prečítať. Pretože to bol MALÝ PRINC. A aj ja som bola malá. Vzišlo z toho to, že som ju dala tatkovi s tým, že je to "blbosť."
Potom som si ju prečítala o pár rokov neskôr a je to veľmi dobrá kniha.
Mimochodom @nataly005 nemáte náhodou len viacero vydaní tej istej knihy? Lebo nejako neregistrujem, že by to malo viacero častí, ale možno sa mýlim.
čítala som to, ale absolútne ma to nezaujalo...je dosť možné že som to nepochopila, ale proste prišlo mi to zúfalo nudné a všetko...proste sa mi nepáčila...
podľa mňa je to kniha s neuveriteľne hlbokou pointov, čítala som ju niekoľko krát a vždy mi dala niečo nové do života. Myslím, že je to kniha, ku ktorej by sa mal človek stále vratiť, ke´d je starší, pretože vždy ju vníma inak... ♥
Vraví sa že človek si tú knižku prečíta 2 krát za život, raz keď je malý a nechápe ešte celkom presne tomu a potom keď vyrastie... Mne osobne sa veľmi páčila a odporúčam každému.
skvelá kniha má hlbokú myšlienku ... kto si vie predstaviť dej naživo a prežíva to ... mozno sa rozplace, dojde mu luto alebo sa este aj nauci dost vela veci z tej knihy !
Krasna kniha, nechapem co mnohi na nej nechapu. Je celkom zrozumitelna. Mozno ich odradil zaciatok knihy a kreslenie maleho princa... Ovplyvnila ma aj rozplakala, ked som ju precitala.
Zaujímavosť tejto knihy záleží od čitatela.. kolko tam toho dokáže objaviť.. ak ju číta niekto v malinkom veku berie to ako rozprávku, keď je už starší nájde tam pár dobrých myšlienok.. a čím viac sa rozvíja jeho myslenie, tým viac poučných vecí tam nájde.. Takže záleží len od vás kolko myšlienok tam dokážete objaviť. Už sa teším o pár rokov, ako si ju prečítam a nájdem tam niečo nové
*A myslím si, že tých ktorých táto knižka príliš nezaujala sa na ňu pozerajú zle.. možno príliš realisticky, vecne.. ale Malý princ je plný metafor.. preplnený.. treba len zistiť čo každé slovko, každá veta, každá postava a každý zážitok predstavuje
Táto knižka patrí medzi moje najobľúbenejšie a myslím si, že právom, každý by si ju mal prečítať aspoň raz za život. Ja som ju čítala už viackrát a vždy som v nej našla niečo nové. Možno preto sa mi tak veľmi páči - vždy v nej vidí niečo iné dieťa, dospievajúci človek, dospelý...A okrem toho má nespočetné množstvo pekných myšlienok
Malého Princa zbožňujem. Čítam to viackrát za rok a vždy tam nájdem niečo, čo som si dovtedy nevšimla. A vždy sa rozplačem na inom mieste ...Dokonca som za ňu hlasovala v Mojej naj knihe (poslala som jej 20 hlasov)
No, úžasnou bude len vtedy ak jej porozumieš .. Hovorí o všetkom zlom čo je v ľuďoch. Naozaj sa človek nad tým zamyslí a až teraz si uvedomuje aký sme, ako si nič nevážime, ako sa za všetkým ženieme a že to čo je naozaj v živote dôležité často krát ani nevidíme. .. Ja mám 14r. a nečítam knihy .. A takéto už vôbec nie.. ale táto je naozaj pekná Mali sme to na povinné čítanie..Takže.. Najprv ma to nebavilo no potom som sa skoro rozplakala .. Odporúčam prečítať ale skúsiť pri nej rozmýšľať lebo tak ťa naozaj baviť nebude
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Ja som to čítala a milujem tú knihu, podľa mňa je úžasná
Príde mi to také sladké zobrazenie zlyhávania ľudí.
A čítajú ju, aby si pripomínali o čo sa vlastne pripravujú v živote.
Nemám rád smutné knihy, ktoré sa tvária krásne.
@tina 73 no vraj su iba 2
je v nej príliš veľa pocitov
čítala som ju nedávno - nič výnimočné..osobne som v tom nič hlboké nenašla
knižka je dobrá, nemyslím, že je prehodnotená, hoci je veľa dobrých podobných a upadnutých k zabudnutiu
úryvky sa mi páčili ale nedočítals som
my máme doma dva :p
Hej, dá sa čítať a je obdivuhodné, ako Exupéry na tak malo priestore vyjadril viacero zaujímavých myšlienok, ale tým to hasne.
ALE PROPAGOVAŤ SAMOVRAŽDU?!
A TO SME MALI POVINNE ČÍTAŤ AKO 9 ROČNÍ!!!!!!!
Potom som si ju prečítala o pár rokov neskôr a je to veľmi dobrá kniha.
Mimochodom @nataly005 nemáte náhodou len viacero vydaní tej istej knihy? Lebo nejako neregistrujem, že by to malo viacero častí, ale možno sa mýlim.
*A myslím si, že tých ktorých táto knižka príliš nezaujala sa na ňu pozerajú zle.. možno príliš realisticky, vecne.. ale Malý princ je plný metafor.. preplnený.. treba len zistiť čo každé slovko, každá veta, každá postava a každý zážitok predstavuje