ČAute Chcela by som si kúpiť notebook, tak hlavne na nejaké tie projekty do školy, púšťanie hudby, pozeranie filmov, samozrejme net a lepšiu výdrž batérie (min.4 hodiny)... Tak najviac do 650 € ... Viete mi poradiť ??
4 jadrový procesor, AMD radeon 6450 grafická (200-240 gfops, zatiaľ čo tie smiešne Intel "HD" majú 55-60 gflops), nové USB 3.0 na ktoré budú postupne prechádzať všetci...
@sandy114 Určite by som nebral HP Probook... Spolu s radou Pavillion sú to prehrievajúce sa shity... Každý známy, kto má model od HP z týchto dvoch rád nadáva...
@77hanes77 lenže položme si otázku - načo kúpiť niečo drahšie a menej výkonnejšie? nie je lepšie niečo lacnejšie a výkonnejšie? ja som si tiež niekedy vravela "ja nikdy nenainštalujem hru" a keď som nejakú chcela, tak som na intel grafike nerozbehala a nadávala ako chorá vrana... nikdy nevieš...
@77hanes77 pavillion a compaq sa prehrievajú, lebo majú plastové kryty, plast ti nikdy nebude odvádzať teplo... ale držala som v ruke 3 hlinníkové probooky a prezrela som si aj meranie teplôt a nad 35°C nešli...
ale ak náhodou aj autorke bude vadiť hp probooku a myslí si to čo @77hanes77 našla som aj Lenovo s podobnými hodnotami 4jadrá, 6tková grafická a cena 500€
@sandy114 Ale málo Probookov je hliníkových... Väčšinou sú to samé plastové shity. Jediné notebooky od HP, ktoré sa vyrábajú čisto z hliníka a pevných materiálov je rada Elite Book.
A čo sa týka toho AMD, tak to by som tiež zvážil ... Ja som zarytý ,,Intel-ák'' ...
@77hanes77 s AMD som nemala nikdy žiaden problém a vo väčšine testov výťazia s vyšším výkonom a nižšou cenou... a na inteli ma serie, že do každého notebooku nadrbú svoje grafické karty, takže aj keď človek chce procesor od intelu, tak má problém nájsť notebook, ktorý by nemal ich grafickú kartu... oni si môžu za názvom napísať aj ležajúcu osmičku a hocijaké HD, ale stále to budú slabé grafické karty, nehovoriac o ovládačoch... ale sto ľudí sto chutí
@sandy114 Lenže k tej integrovanej od Intelu dávajú aj výkonnú NVidiu ... A je dobre, keď máš v notebooku dve grafické karty... Keď potrebuješ šetriť baterku, prepneš si na Intelácku... Keď sa chceš hrať, prepneš si na Nvidiu ... Náhodou šikovné riešenie...
@sandy114 Ale zas ten pomalý 5400 otáčkový disk .... Ten pôjde max 80mb pri čítaní .... A 7200 otáčkové disky čítajú zväčša do tých 150mb/s ... I keď na niektorých notebookoch mierne vibrujú... Alebo kúpiť SSD disk, no tie sú ešte stále dosť drahé.
@sandy114 Ja len rozširujem tému o tých notebookoch ... Je to na jej, pre ktorý sa rozhodne ... A ak ti vadí, že ťa tagujem, alebo, že ti jednoducho píšem, tak sa to dá povedať aj inak
Paci sa mi ako to tu miesate, prihodim vysledok mojich znalosti a skusenosti - book je u mna osvedceny len Asus, vyhybat sa Acerom, pri HP/Sony sa plati za znacku, neoverene ale bral by som - Toshiba a Lenovo, mozno vynimocne Samsung, Dell nepoznam, ostatne nezaujem...CPU najlepsie Sandy Bridge, ak sa budu hrat hry tak s nejakou nVidia grafikou, najlepsie Optimus technologiou, ak cena nepovoli tak zobrat AMD quadcore so vstavanou grafikou = APU.
@tunidlo Ja mám ešte horšiu grafickú ... Tá čo je v tom notebooku je Intel HD 3000 ... A ja mám Intel HD prvej generácie, ktoré sú ešte menej výkonné .... I napriek tomu zvládnu video vo 1080p (1920x1080) pri prepojení na monitor so 1920x1080. ... A každý 15,6 palcový notebook má rozlíšenie iba 1366x768
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
asi tento » www.alza.sk/samsung-300e-st...
niečo maličke » www.alza.sk/acer-aspire-475...
no lepšia voľba je » www.alza.sk/toshiba-satelli...
najlepšia voľba » www.alza.sk/lenovo-ideapad-...
4 jadrový procesor, AMD radeon 6450 grafická (200-240 gfops, zatiaľ čo tie smiešne Intel "HD" majú 55-60 gflops), nové USB 3.0 na ktoré budú postupne prechádzať všetci...
» datacomp.sk/lenovo-tp-edge-...
A čo sa týka toho AMD, tak to by som tiež zvážil ... Ja som zarytý ,,Intel-ák'' ...
Ale tak, ak chce ušetriť tak HP.
koniec diskusie
Intel Core i3 2350 s frekvenciou 2,3Ghz
harddisk mas az 1000GB ( 1TB )
grafika NVIDIA GeForce 610mm s 1 GB vlastnej pamäte
a 4GB RAM DDR3
No, vo full HD asi ťažko
A v špecifikácii žiadna Nvidia spomínaná nie je.
@sandy114
Zasa keď jej ide o výdrž batérie, asi sa nebude pozerať po najvýkonnejšej grafike na trhu
A tú NVidiu som spomenul len tak, na okraj,
@14 @sandy114
To Lenovo má v špecifikácii dvojjadro a nie štvorjadro
Ja som to myslel už z prozaického dôvodu, že display toho notebooku má prinízke rozlíšenie.
Ale si si istý, že máš tú istú radu Intel HD, ako je v tom noťase?