Odpoveď "choď k lekárovi" neprijímam, keďže tam chodím už niekoľko rokov a naposledy, keď som sa jej sťažovala, že mám nos a oči ako vodovodný kohútik pohoršene zvolala- ,,Lucka! Ale ty nemôžeš čakať, že budeš úplne bez príznakov!" (no pardón, že chcem vyjsť z domu a nevyzerať pri tom akoby som preplakala posledný týždeň)
Takže raďte, dobrí ľudia, hocičo od tabletiek, cez sirupy, injekcie, až po kadejaké domáce recepty. Bude vám vďačný môj nos aj moje okolie, ktoré od rána do večera počúva len kýchanie (a šomranie). Ď
No neviem co Ti poradit, u mna to akosi vekom zacalo odchadzat .. chodil som ako dieta na inekcie pravidelne, nejako to nemalo ucinok, potom sa s nimi tusim prestalo alebo som sa na to vykaslal to uz neviem, no casom akoby si telo zvyklo .. sem-tam, napriklad tento rok po mozno 5tich rokoch som mal trosku silnejsie prejavy tak asi mesiac prezijem na klaritine a potom pohoda.
To jo. Tiez som raz mal anafylakticky sok a nebola to moc sranda .. mesiac v nemocnici napichany ako na akupunkture inekciami .. zabezpec si adrenalinove pero hlavne! Predpise Ti ho alergolog, v lekarni vyberies a nosit pri sebe, pre pripad soku. Malo ludi o tom vie, treba ho mat. Moze zachranit zivot.
Celý rok soplím, zmieril som sa s tým. Nemienim do seba celý zvyšok života denne pchať antihistaminiká. Ale ktovie akú by som mal rétoriku, keby boli tie alergie silnejšie
@4 bohuzial asi aj nadalej bude do seba pchat .. ber to tak, ze telo reaguje na nieco co ho neohrozuje prehnanou reakciou .. takze to mozes jedine utlmovat a zaroven sa tym alergenom vystavovat v nizsej koncentracii tak, aby si telo snad do konca zivota stihlo nejako zvyknut a uvedomit, ze mu to neskodi. Ale tieto procesy su naozaj komplikovane a individualne. U mna mozem povedat, ze asi platilo to, ze klin sa klinom vybija. Snazil som sa ked som nemusel tie lieky obmedzovat, davat ich az ked bolo moc zle.
@nicmanenapada Ver mi, že keby nemusím, tak ich nejem. Dokonca som ich skúšala vysadiť, keď nebola "sezóna" a postupne som sa dopracovala k týždňu, čo som ich nejedla. Lenže to som už bola v stave, keď som nemohla rozprávať.
@diehard ako to prišlo ten šok? ja som bola naposledy u alergológa asi pred siedmymi rokmi, a teraz, keď ho navštívila moja sestra, tak mi odkázal, že ako neliečená silná alergička sa môžem tešiť na nejaký nečakaný extrémny záchvat (asi mal na mysli toto , alebo že sa mi z ničoho nič môžu alergie skombinovať a budem jesť ja neviem rajčinky a príde to... tak ma trošku postraš aj ty...
a pre luc - tak teraz sa snažím obmedzovať pohyb po vonku, aj keď to je veľmi chabá pomoc.. ale najviac mi zaberajú také nemecké antialergiká, že Cetirizin hexal ( » www.hexal.de/praeparate/otc/... ), to mi stačí jedna tabletka a aj dva dni cez sezónu mám pokoj normálne... ale ako neviem, či je to dostupné aj u nás... ale za mňa je to najlepšie, čo som kedy skúsila..
prach, tráva. Prejavuje sa to pri prachu svrbením a kýchaním a pri tráve ze moje hrdlo je ako keby zaseknute, musim stale odkaslavat. Neberiem nic a zijem s tym. A ak to je fakt ze vazne tak v tedy zodak. Inac nastastie az take velke problemy nemam. Jedine som prisiel na dalsiu alergiu na Kaupcinku lekarsku. Svrbely ma koncatiny a opuchli
@corhellka no ja som bol padaroxne na lieceni vtedy v .. premyslam .. Bardejovskych kupeloch! Proste na mesiac v lete na lieceni proti alergii .. nejake tie procedury a pod. .. bol som este male decko .. na zakladku som chodil .. no zaklad celeho toho liecenia, okrem tych liecebnych terapii ako inhalacie, masaze (ktore su velmi dolezite na alergiu ) a ine, bol zaklad v tom, ze: nebrat tabletky a byt v prostredi s maximalnym mnozstvom aleregneov .. klin sa klinom vybija .. dodnes nad tym krutim hlavou .. a proste leto, vsetko zakvitnute, vsade trava, pel, bordel, okolo polia .. tak to jedneho dna prislo, boli sme vonku na ihrisku, len mi zacalo byt zle, klasicke tie pocity alergie, kamarat mi hovori, ze mam cervene oci ako Satan a uz to islo .. tak som bezal do budovy za sestrickami co tam s nami boli .. ten pocit je .. neviem ako to popisat .. stracas jednoducho vedomie. Nemusis ani nadmerne soplit alebo co, ono to je take nahle, ze slabnes, nevladzes udrzat rovnovahu, stracas videnie, upadas do soku, do bezvedomia. Myslim, ze mi hned aj nieco pichli, ale volali sanitku, uz si len pamatam ako ma viezla sanitka, tam do mna nieco napichali, najskor adrenalin a v nemocnici hned asi dalsich 30 inekcii, ked uz som mal dopichane ruky tak do zil nad prstami .. dost fasa .. no a pobyt v nemocnici .. preto treba mat to adrenalinove pero pri sebe, ta reakcia tela je taka, ze upadne do soku a zacnes upadat do bezvedomia, adrenalin, ktory Ti perom vpichnu hned rozsiri tepny a zrychli tep a tym padom neupadnes do bezvedomia a telo sa zvladne z toho soku prebrat. Mne nikdy aj napriek tomu co som zazil nikto nepovedal, ze adrenalinove pero existuje .. zisitl som to az ked som si robil dobrovolne kurz prvej pomoci a tam nam o tom hovorila zachranarka, ze kazdy alergik ma nan pravo a preplaca ho poistovna a treba ho mat pri sebe. Tak som ostal totalne prekvapeny. No co .. nase zdravotnictvo ..
@wewo Ano daju. Pretoze jednak "zamestnava" receptory na nosnej a ustnej sliznici, ktore inak reaguju na alergeny a zaroven ked to prezenies tak ich dym aj spali .. cim dosiahnes "dlhodobejsi ucinok" .. na to iste Ti staci aj pravidelne fajcit cigarety .. ale ako riesenie by som to teda nevidel ..
beriem zodac ale tiež nie každý deň...teraz sa tie kvety a trávy a všetko trochu zbláznili a začali kvitnúť naraz preto je to teraz horšie ako po minulé roky. Sú aj kvapky a spreje do nosa aj očí proti alergii (neporadím konkrétne, neberiem to). ideálne nosiť okuliare aspoň trochu to zabráni dostať sa alergénom do očí, po príchode domov sa hneď prezliecť, vetrať radšej až večer. tiež som raz ako 7 ročná skončila v nemocnici - chvalabohu to nebol anafylaktický ale len astmatický záchvat ale tiež nič príjemné
Beriem Zodac, Claritin a nejaké spreje do nosa s morskou vodou. A hlavne sa snažím nevychádzať von pokiaľ to nie je potrebné. A pomáha aj keď si umyjem tvár a vlasy po príchode z vonku, keďže pele sa zachytia všade. Inak, najlepší je pobyt pri mori, tam sa lepšie dýcha, takže ak máš možnosť choď cez leto niekam preč
@corhellka Cetirizin som brala..teraz mám niečo podobné, volá sa to Rupafin. Okrem toho som mala aj Aerius,Cezera,Dasselta,Desloratadine,Zodac a kadejaké ďalšie. Podstata je vlastne taká istá, len sa to odporúča po čase obmeniť, lebo to prestane účinkovať. Tak asi je čas na zmenu, zajtra idem k lekárke, tak sa hádam dozviem viac No a s tým chodením von..to je ako keby mi niekto povedal, aby som prestala dýchať. Hlavne teraz v lete. Ale ak mi to má pomôcť, tak to asi budem musieť skúsiť.
Síce občas má červené oči jak feťák, ale hovorí, že je to omnoho lepšie, ako po minulé roky a tento rok ešte nejedol žiadne lieky, ani kvapky si nedáva
určite v prvom rade je potrebné obmedziť styk s alergénmi ,pobyt pri mori veľmi pomáha , hyposenzibilizačná liečba a potom inak už len tie lieky , ktoré sú ale škodlivejšie ako si myslíme...
Nie som lekar a ani toto nebudem kopirovat mam aj ja alergiu a milujem lesy a luky bohuzial.Doteraz mi pomahalo chorvatske more - vela vo vode aj pod vodou ale musel som chodit dost skoro cca maj - nejneskor jun.
Ochutnal som vsetky mozne antihistaminika -čo maju v lekarni a je to slabe ako čaj - mam pocit že nemaju za učel byt učinne,,,uz teraz viem ze iba jedna vec je ucinna - ostatne skoncili v koši--- bohužial tuto učinnu kombinaciu NECHCU lekari predpisovat lebo sa jedna o sledovany liek pod drobnohladom -- sleduje sa jeho predpisovanie----vyrobca BAYER a jedna sa o genialnu KOMBRINACIU PSEUDOEFEDRINU s ANTHISTAMINIKOM ---lek sa vola CLARINASE Repetabs ----efedrin extra učinne odstranuje zahlienenie ,sople v nose a antihistaminika zmiernuju - blokuju alergiu.Pozor .. uzivanie treba prerusovat neda sa v kuse 2 tyzdne lebo clovek moze byt potom zavisly ale pre inteligentnych ktory si to daju iba ked je kriza je toto požehnanie, Mne to doporučil jeden zahraničny chirurg a u svojej alergologičky by som sa toho asi nedožil nikdy.Tento chirurg sa smial ked som mu povedal že aky problem som mal zohnať tri balenia .Takže morska voda alebo tento liek - ine už vyhadzujem do koša a nechapem ako som mohol predtym trpieť.
sorry nemal som čas ale po pravde si myslim že nepredpiše -lebo kedysi ho dosť zneuživali feťaci a extrahovali z neho ten pseudoefedrin tak je to sledovane kto a komu to ide,Druha vec je že ani ja aj ked možem si ich nedavam mesiac v kuse /nie som cvok/ ale iba ked padaju pely a je mi fakt na h...ale učinkami je to tri krat učinnejšie ako všetky komerčne antihistaminika v lekarni...Ozaj a to more je super grecke nič moc ale chorvatske ok--a pobyt v jaskyni ale to by si musela robiť sprievodkyňu v jaskyni Driny či Macoche a nemala by si alergiu,Tretia vec je hypnoza -- ale to je tak -vela šarlatanov a malo kto to vie...A ako piše niekto hore nejesť veci čo zahlieňujú - mlieko,syry a často si umyť sprchou vlasy po navrate domov - su tam mikročastice pelu.
Ked som presiel na cisto rastlinnu, vyvazenu stravu, tak mi vymizli prakticky vsetky priznaky klinicky diagnostikovanej alergie, aj alergii, ktore mi nediagnostikovali.
Viem, korelacia este neznamena kauzalitu. Ale nazdavam sa, ze by sa Ti to mohlo hodit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Takže raďte, dobrí ľudia, hocičo od tabletiek, cez sirupy, injekcie, až po kadejaké domáce recepty. Bude vám vďačný môj nos aj moje okolie, ktoré od rána do večera počúva len kýchanie (a šomranie). Ď
Ale ten Claritin skúsim.
a pre luc - tak teraz sa snažím obmedzovať pohyb po vonku, aj keď to je veľmi chabá pomoc.. ale najviac mi zaberajú také nemecké antialergiká, že Cetirizin hexal ( » www.hexal.de/praeparate/otc/... ), to mi stačí jedna tabletka a aj dva dni cez sezónu mám pokoj normálne... ale ako neviem, či je to dostupné aj u nás... ale za mňa je to najlepšie, čo som kedy skúsila..
Síce občas má červené oči jak feťák, ale hovorí, že je to omnoho lepšie, ako po minulé roky a tento rok ešte nejedol žiadne lieky, ani kvapky si nedáva
@luuuc8659 pozyvas?
Ochutnal som vsetky mozne antihistaminika -čo maju v lekarni a je to slabe ako čaj - mam pocit že nemaju za učel byt učinne,,,uz teraz viem ze iba jedna vec je ucinna - ostatne skoncili v koši--- bohužial tuto učinnu kombinaciu NECHCU lekari predpisovat lebo sa jedna o sledovany liek pod drobnohladom -- sleduje sa jeho predpisovanie----vyrobca BAYER a jedna sa o genialnu KOMBRINACIU PSEUDOEFEDRINU s ANTHISTAMINIKOM ---lek sa vola CLARINASE Repetabs ----efedrin extra učinne odstranuje zahlienenie ,sople v nose a antihistaminika zmiernuju - blokuju alergiu.Pozor .. uzivanie treba prerusovat neda sa v kuse 2 tyzdne lebo clovek moze byt potom zavisly ale pre inteligentnych ktory si to daju iba ked je kriza je toto požehnanie, Mne to doporučil jeden zahraničny chirurg a u svojej alergologičky by som sa toho asi nedožil nikdy.Tento chirurg sa smial ked som mu povedal že aky problem som mal zohnať tri balenia .Takže morska voda alebo tento liek - ine už vyhadzujem do koša a nechapem ako som mohol predtym trpieť.
Viem, korelacia este neznamena kauzalitu. Ale nazdavam sa, ze by sa Ti to mohlo hodit.