ja som este nastastie nemal silnu ale kebyze ma bodne srsen je so mnou koniec... tj. dostanem anafylekticky (neviem ci je to takto presne) sok co znamna ze nebudem vediet dychat cize do takych 2-5 minut smrt ak sa mi nedostane lekarskej pomoci...
alebo aj orechy ak by som ich zjedol vo vacsoom mnozstve
matku skoro porazilo ked ma brala do nemocnice na urgent kde mi dali lieky a este sa mi na ne spravila alergia zrazu len pozeram...pockat preco mm prsty 2x take ako normalne? dala mi daku protialergicku tabletku a preslo to
Raz po akomsi jablku odtrhnutom pri poli..Bola som jedna obrovská vyrážka, koža o pol centimetra hrubšia než normálne, a vtipne oranžovočervená. Ľudia odskakovali, keď som tak išla po obchode
@fxx Ináč to je myľná predstava ľudí, že sú alergický na tie biele chlpaté potvory z topoľa To len tie biele veci fajnovo zachytávajú peľ a ktovie akú špinu a na to si zrejme alergický
Ináč mám alergiu na suchý zips (infikované miesto je poznačené dlhodobým exzémom alebo vyrážkou), na niektoré kovy, na takvz. mačacie zlato a tiež mi zrovna dobre nerobia brezové stromy
nedavno som chytil koprivku na druh syra camembert schytal som dietu :/ a bral som antibiotika ktore ma uspavali =D inak niesom alergicky na nic podla alergologickych testov som len trosku haklivy na dake druhy plesni..
mám alergiu na peľ, trávy, prach, oriešky, med, mak, roztoče... +mám aj astmu...
Naposledy som mala alergickú v sobotu, skončilo to anafylaxiou, odpadla som a skoro som sa udusila prebrala som sa na Kramároch na jednotke intenzívnej starostlivosti a celé to bolo kvôli kúsku orieškovej čokolády
ja som jedina mala alergicku reakciu ked som bola v nemocnici a som mala zapal pluc a ked mi davala jeden liek on sa vola ze klacid a ked mi ho davali ako v infuzii a zjedla som potom hocijake ovocie tak som sa cela vyhadzala takymy svetlo fialovocerveym varazkami a potom my museli pichat rozne injekcie a musela som mat dietu ale ked mi uz zacali davat tabletky tak uz v pohode to je zatial u mna jedina alergicka reakcia a dufam ze taketo uz nebudem mat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Trvalo to niekoľko rokov, doktorka nikdy nezistila na čo som bola alergická ale skončilo to dobre - jedna z toho množstva mastí nakoniec zabrala
Ale bolo to dosť nepríjemné...
A vyhádžem sa..
alebo aj orechy ak by som ich zjedol vo vacsoom mnozstve
Ináč mám alergiu na suchý zips (infikované miesto je poznačené dlhodobým exzémom alebo vyrážkou), na niektoré kovy, na takvz. mačacie zlato a tiež mi zrovna dobre nerobia brezové stromy
(vyzerá to ako /červená-niekedy/ husia koža)
Alergicka reakcia? Nedavno som si dal med a takmer to skoncilo anafilaktickym sokom..
Naposledy som mala alergickú v sobotu, skončilo to anafylaxiou, odpadla som a skoro som sa udusila prebrala som sa na Kramároch na jednotke intenzívnej starostlivosti a celé to bolo kvôli kúsku orieškovej čokolády
a tiez ked zjem viac vlaskych orechov, tak sa mi vyhadzu usta a ked arasidy, tak tie sa zas nemaju v laske s mojim zaludkom...
dlho som sa trápila s ekzémom - testy vyšli tak že som alergická na kakao, orechy, rajčiny, kiwi, citrusové plody, sóju a zeler