Máte nejakú alergiu ktorá vám znepríjemnuje život ? Poprípade opíšte akú , od kedy , či chodíte k doktorovi alebo je prekonávate inak ... dik za komenty...
pel, travy, prach, roztoce a taku slabu astmu uz asi 4 roky ak nie viac.. mam z nej kasel a hlieny, ktore mi stekaju z nosa rovno do hrdla, cize permanentne zapalene hrdlo a mandle. zerem lieky (alerid), ale aj tak sa stane, ze nemavam daleko od anafilaxie...
Proste...Keď si nedám tabletku, na druhý deň mám alergické reakcie aj vtedy, ke´d nie som pri tom, na čo som alergická. Ak ich úplne vysadím, kýcham celé dni ako bláznivá,štípu ma oči...Preto ich radšej beriem furt.
Na palinu, čo ma obmedzuje akurát v tom, že nemôžem, teda nemala by som piť Absinth a ešte na nejaké trávy a stromy. A to keď sa nejak prejaví, riešim to xyzalom. Ale inak mám chornickú nádchu, kvôli tomu soplím a kýcham skoro celý rok
@lenuska175 to nie je závislosť.. zodac je antihistaminikum a tým tlmí prejavy alergie a keď ho neberieš..tak alergia sa prejavy.. preto sa dávajú lieky, aby sa znížili prejavy alergie..
ja som alergická tiež a dosť.. na peľ, prach, perie, roztoče, seno, trávy, citrusy, a aj keď jem v kuse čokoládu asi týždeň veľké množstvo tak vtedy sa mi vyhodí ekzém na ruke, tak isto som alergická na cigaretový dym.. opúchajú mi z neho oči. tiež rôzne parfumované mydlá a tak.. a aj na komáre a rôzny hmyz.. ešte šťastie, že ma neuštipla včela alebo osa.. Chodím k alergologičke už od mala. brala som Staloral. Také kvapky alebo čo to bolo pár rokov.. a teraz mám Rupafin. predtým som brala Zyrtec( ten bol najlepší, ale musel zdražieť) a potom aj Zodac (z toho som kašľala), Xyzal, Fixit ( tie boli fajn), mám aj astmu, našťastie pre liečenú. a teraz beriem sprej Flixotide..
nie nemám no taak trošku na prach ale to berem ako výhovorku napr. keď ideme niekam na chatu alebo pod.a sú tam poschodky.....ja vždy chcem sapať hore a sa mi to aj podarí keď mi niekto hore obsadí vyhovorím sa na prach,že som naň alergická ,že sa môžem zadusiť,atď. no a potom mi uvolnia D sranda,že?? ale nevravte nikomu
na všetko kvitnúce okrem toho ešte tuším aj na prach a na miliardu ďalších vecí roky som chodila na injekcie, tento rok mi ich skúšobne vysadili.... efekt asi taký, že som chorá dvakrát do mesiaca
mam na pel prach roztoce atď. Ale uz to nejak nesledujem posledne 2 roky uz ani k alergologicke nechodim vzdy ked na jar zacnem kychat kupim neco v lekarni a je mi lepsie
na pšenicu mám alergiu....síce aj na iné potraviny ale na pšenicu najviac....nie je to nič strašné lebo užívam lieky ale problém je v tom že sa niekedy vyhádžem vyrážkami po tvári.....a potom chodím s červeným xichtom....poviem vám nič príjemné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Proste...Keď si nedám tabletku, na druhý deň mám alergické reakcie aj vtedy, ke´d nie som pri tom, na čo som alergická. Ak ich úplne vysadím, kýcham celé dni ako bláznivá,štípu ma oči...Preto ich radšej beriem furt.
V žiadnom prípade však nepôjdem k lekárovi s takou blbosťou.
mlieko, plesne, roztoče, trávy, citrusy, perie, topole ... já už neviem
ale nemám to nejaké vážne... len celý rok nádchu
a keď sa vyhádžem, źe niečo kvitne dám si párkrát zyrtec či xyzal či jak sa to volá.
ja som alergická tiež a dosť.. na peľ, prach, perie, roztoče, seno, trávy, citrusy, a aj keď jem v kuse čokoládu asi týždeň veľké množstvo tak vtedy sa mi vyhodí ekzém na ruke, tak isto som alergická na cigaretový dym.. opúchajú mi z neho oči. tiež rôzne parfumované mydlá a tak.. a aj na komáre a rôzny hmyz.. ešte šťastie, že ma neuštipla včela alebo osa.. Chodím k alergologičke už od mala. brala som Staloral. Také kvapky alebo čo to bolo pár rokov.. a teraz mám Rupafin. predtým som brala Zyrtec( ten bol najlepší, ale musel zdražieť) a potom aj Zodac (z toho som kašľala), Xyzal, Fixit ( tie boli fajn), mám aj astmu, našťastie pre liečenú. a teraz beriem sprej Flixotide..