hojte prosím pomoc, takže kamoš mám antibiotiká (Zinnat) štvrtok večer doberie poslednú tabletku a piatok ide na oslavu myslíte že alkohol mu môže niečo spravit ? (on sa hanbí opýtať )
No čo si ja pamätám tak Zinnat su tuším dosť silné antibiotiká...Ale ak som to správne pochopil tak bude piť 24 hodín po užití tej poslednej tak by mu nemalo byť teoreticky nič,ale moc by som to s tým alkoholom nepreháňal radšej
(ja by som osobne radšej nevypil viac ako 2dcl ,takže nič moc no )
hlavny problem kombinacie alkoholu a antibiotik je ze alkohol moze znizit alebo aj uplne neutralizovat ich ucinok takze hlavne preto sa neodporuca pit alkohol pocas liecby
nwm,, ja ked nekedy berem antibiotika tak v ten den ked idem pit si ich proste nedam ,, no ale ked on si ich dava den pred tym tak co ? nic sa mu nestane , teda stat sa moze aj keby nebral nic ale chapes
No zlatko antibiotiku v tebe ostava ... pit urcite neodporucam je to velka zataz na organizmus ale kazdemu na vlastnu zodpovedost kamarat tak dostal otravu alkoholom a to teda moc nepil !
no z vlastnej skusenosti........vypil som v piatok.....1,5 dcl....jedno a pol deci vodky ........a nasadil som si o tri hodiny antibiotika!!!!! dalacin..........ALE NEUZIVAL SOM ICH PRED pitim ked som liek zobral 300vku........tak o 5 minut ma zacalo palit v hrdle palila ma zrejme štit zlaza.....asi tak 5 minut.......potom som pochopi lze to bolo tym uživanim chlastu a nato osm bral tabletku prvu......bolo to jemne no take palenie trošku v krku......horuci pocit.............aj po 3 hodkach mal učinok alkohol......na antibiotika alebo opačne......už to viac neurobim
nebol som vonku...........koli silnej nadchce a kašlu tak prišl ikamoši do mna z flašou vypil som tri pol decaky.........a o tri hodinky som zobral tabletku.............necitil som skoro nič z 1,5dcl vodky....som zobral tabletku a som si to neuvedomil ze som vypil .......nestalo sa nič iba trošku slabe palenie........je to pravda.......NEPIT NA ANTIBIOTIKA........trpi tym pečen co osm nepocitil ......ale horne casti hej......... ale PO Vypiti 1,5 dcl vodky a o tri hodky po uzity tabletky ma prešiel neskutočny kašel na chlast neuzivat antibiotiká ja som to urobil nevedomky
@stanley77777 no mne sa stalo nieco podobne, potom ma este asi dva dni pichalo v bruchu, co uz ked som blba ale nastastie potom vsetko ok. antibiotika su hnusne, nicia pecen aj bez chlastu a mne je z nich aj tak vzdy zle
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ale ludia piju alkac aj na antibiotika a ziju, proste nech to neprehana, lebo mu bude zle ved komu by aj nie
(ja by som osobne radšej nevypil viac ako 2dcl ,takže nič moc no )
a čo má čo po chorobe piť.............
som slušné a dosť hanblivé dievča
@saddath odkážem