no zas ak by si pozeral Glee asi to taka radost neni podla mna dost je to tam zalozene na tom do akej skupiny ludi patris. a ak patris k tym nestastnejsim, asi to super neni.
ale zas neviem ako to je naozaj, to si len tak myslim.
no ja som pocul od kamarata ktory tam studoval ze to tam je take ... party na domoch a tak ... ale vzdelanie ... nevedeli vypocitat rovnicu o jednej neznamej a pivo je tam srackove ale americki teenageri sa z toho vzdy ozeru ... a slovak ma vydrz no
americké štátne školstvo je katastrofa. Skončíš strednú a sotva sa vieš podpísať. Mi to príde ako škola života, a to doslovne - treba sa naučiť ako prežiť deň v škole a vcelku sa vrátiť sa domov. Ak patríš k vyvoleným a chodíš na súkromné školy tak to je niečo iné.
hej kamoska tiez tam bola a ze na matike ratala rovnicu a ze ucitelka nechapala, povazovlai ju za nadane dieta, dokonca zavolala ucitelov z ostatnych tried aby sa na to pozreli.
otazka , ako je mozne , ze maju najlepsich odbornikov v kazdom odbore ( a zdaleka nie su vsetci zaplateni genialni cudzinci )a my mozme o tom len snivat ... nase skolstvo nie je o nic lepsie ako ich , ich naucia byt sebavedomi a daju im schopnost predat sa a tak aj americky debil predci talentovaneho slovaka napr. na pohovoroch ... sestra , kt. zije v zahranici a robi pre jednu firmu mi uz vela krat hovorila , ze v tomto sa na amikov nikto nechyta ...
@baggy oni maju na hovno len stredne skoly.. vyoske skolstvo je na uplne inej urovni a prave z tadial vyliezaju odbornici... teda ak nechodis na nejaku zaprdenu univerzitu v strede texasu..
ked to tak je co teda asi je podla toho jak pisete tak lutujem ze som sa nenarodil tam tie party v domoch tie skolske autobusy a proste celkovo ta atmosfera a tak , tu je to na skapanie secko nee len skoly ale celkovo
americke skoly su totalne jak z filmov.. proste futbalove tymi, bejzbalove tymi, basketbalove tymi, roztlieskavacky, banda krav, spodina, normalni ludia kazdy kazdeho nenavidi a ohovara ale ked su spolu tak su najlepsi kamarati ucenie je na prd.. prepadavate uz ked mate 59% z predmetu.. tiez su zaostali..minule som sa opytala ako sa napise jedno slovo a nikto mi nevedel povedat, hoci ho vsetci casto pouzivaju a tiez ani otaznik pisat nevedia ako mi povedali "no ja iba napisem z a dam bodku" skolske autobusy, obedy, ranajky a tak funguju kazdy den.. hodiny trvaju od 45min do 56min, prestavky su 4min za co sa musite presunut po kampuse do inej budovy alebo ist este aj na zachod..dojdeme o sekundu neskor a dostanete trest, niekolko trestov a mate ISS, viac trestov a mate OSS kedy ste vyluceni zo skoly na daky tyzden a musite robit extra pracu.. kazdeho pol roka maju semestrove testy kedy sa musite zucastnit ak ste mali ISS, OSS, 5 vymeskanych dni alebo F.. ziadne elektronicke zariadenia nie su na pode skoly dovolene.. no a tak, je toho strasne vela
@monicqa15 a možno by pomohlo ak by sme sa prestali tváriť že u nás je to najlepšie na svete a pouvažovali čo robia vonku lepšie a v čom sú lepší a skúsili to aplikovať u nás.
Hej a tu prídem do svojej školy, jedno z najlepších a vychýrených gymnázií v KE a vítajú ma splesneté steny, polorozpradnuté tabule, chýbajú dvere v pántoch, opadaná kompletne celá omietka v triede, porozbíjané okná, proste čistý Azerbajdžan...
...pred pol rokom na našu školu došli študentky z výmenného pobytu z USA a Brazílie a vidím na nich aké sú dosraté, že do akého Ruska to prišli.
Naše školy, nám možno poskytnú kvalitné informácie, ale absolútne nás nedokážu naučiť využiť ich, poprípade sú to len náročné omáčky, ktoré v živote nikdy nevyužijem. Dôležité veci, ktoré človek do života reálne potrebuje sa v našom školstve neučia...
chválite sa tu, akí ste úžasní, že vám tlieskajú za to, že vypočítate rovnicu o jednej neznámej, že slováci majú výborné školstvo, lebo nás učia omnoho viac vecí, ako iných a ostatné píčoviny, ale teraz si uvedomte- kde to v živote využijete??????????? Na keru <> mi bude treba vedieť treba sčítať a odčítať vektory a mnoho iných hovadín?
Pozrite sa teda akí sú sprostí ľudia v amerike a predsa len sa majú 1000x lepšie než my, najlepšie veci pochádzjú z ameriky, nehovoriac o úplne odlišnej mentalite... Pretože aj napriek tomu, že sú sprostí, no ako ľudia sú úžasní (hovorím o konkrétnych ľuďoch, kt. poznám-a nie je ich málo) ...narozdiel od slovákov- zatrpknutý, zakoplexovaný, závistlivý národ... ľudia sú tu nepríjemní, nedoprajú si, každý len na každého kydá..............
Kebyže som si mala vybrať, tak radšej budem vytretá a žiť medzi normálnymi ľuďmi v americkom priemere (čítaj slovenskom blahobyte), ako denne prichádzať o nervy z toho, že musím do seba pchať 3435657675 nepotrebných informácií, ktoré na druhý deň aj tak zabudnem, žiť medzi samím prijebanými ľuďmi a v slovenskom nadpriemere, ktorý sa však ani zďaleká nechytá na americký priemer.....
Kazdy z vas ma kus pravdy, no teraz zaujmem svoje stanovisko ja ..
ANO, je to ako v tych primitivnych americkych filmoch kde su vsetci poskupinkovani (biflosi, geniovia, futbalisti, vykechlene pipky...), zlte autobusy, vlastne skolske skrinky ozdobene fotkami, nalepkami..whatever.. Na "middle school" dokonca vzdy ked niekto oslavuje narodeniny tak mu skrinku ozdobia spoluziaci vselijakymi farebnymi srandami..
Co sa tyka otazky ci su hlupi alebo nie.. Odpoved je, zalezi to od skoly.. Statne skoly take ake su niekde v bronxe kde vychovavaju cernosskych grazlov..ano..tam vyrastaju hlupi mladi ludia (cest vynimkam, ktori nemozu zato, ze ich rodicia nemaju na kvalitnejsiu skolu pre ich syna/dceru). V tomto vidim velku nevyhodu.. studenti sa dost diskriminuju, kedze bez penazi nemas velke moznosti na ziskanie kvalitnej vyuky... Na jednej strane rodicia platia neskutocne peniaze na skolstvo, ich deti navstevuju skoly s bazenmi, modernymi ucebnami a na druhej strane ti ktori nato nemaju maju v skole tak jeden zhrdzaveny basketbalovy kos.
Mala som moznost vidiet trosku do systemu tych "lepsich" skol a poviem vam nemaju to zas az take lahke ako sa hovori.. Same ulohy, investigy, na konci roka rozvrh kde maju napisane kde, kedy a z coho maju zaverecny test..test ktory nemozu dovrzat.. potom im pride dake to "vysvedcenie" domov a ak to dali tak si mozu uzivat prazdniny plnymi duskami..
tam maju predsa len tu vyhodu, ze nie ako my ked v juni chodime uz pomaly zbytocne do skoly, co nemame co robit.. oni chodia len ked maju testy..
To ste presne vystihli....tu sa nedočkame takej motivacie, priatelstva, pohody......lenže za vodou je iné všetko.....tu toto NIKDY nebude.....chcel by som niekedy isť na vymenný pobyt do USA do nejakej prestižnej školy že ake to tam fakt je .....zatial som iba na gympli ale chcel by som isť čo najskor kedy bude možne ........podľa mna američania toho v živote dokažu viac v celom živote s pohodovým učením na SŠ a VŠ ako slovaci čo dru na gympli a na vysokej škole napr. TUKE jak koňe ........tu na gympli preživam skoro každy 3 deň stresy ,atd.....nie každy ma bunky napr. : na matiku ako ja ....chodim na doučka jak idiot a stale je to za 4
Áno je pravda, že tam majú všelijeké vymoženosti aké my nemáme napr.
bazény, ranajky, obedy, desiate, nosia si namiesto zošitov laptop a tie žlté školské busy. Lenže tam sa nenávidia a kamoška na kamošku kydá len to zlé poza jej chrbtom a tvári sa akoby nič, bijú niekoho zato že je jednotkár alebo že niečo bonzol atd. Robia si navzájom psychické traumy.
A niekto ked nemá penieze na drahšie oblečenie, topánky, doplnky tak už to u niektorých vyvolá šírenie o ňom že je chudák....
Takže ak sa Vám zdá byť toto dobré tak fakt neviem...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ale zas neviem ako to je naozaj, to si len tak myslim.
nikto s tym nevedel ani pohnut a ked som to cele zdesena mechanicky napisala na tabulu cela trieda a ucitel my TLIESKALI
a ze najlepsie skolstvo na svete
...pred pol rokom na našu školu došli študentky z výmenného pobytu z USA a Brazílie a vidím na nich aké sú dosraté, že do akého Ruska to prišli.
Naše školy, nám možno poskytnú kvalitné informácie, ale absolútne nás nedokážu naučiť využiť ich, poprípade sú to len náročné omáčky, ktoré v živote nikdy nevyužijem. Dôležité veci, ktoré človek do života reálne potrebuje sa v našom školstve neučia...
Pozrite sa teda akí sú sprostí ľudia v amerike a predsa len sa majú 1000x lepšie než my, najlepšie veci pochádzjú z ameriky, nehovoriac o úplne odlišnej mentalite... Pretože aj napriek tomu, že sú sprostí, no ako ľudia sú úžasní (hovorím o konkrétnych ľuďoch, kt. poznám-a nie je ich málo) ...narozdiel od slovákov- zatrpknutý, zakoplexovaný, závistlivý národ... ľudia sú tu nepríjemní, nedoprajú si, každý len na každého kydá..............
Kebyže som si mala vybrať, tak radšej budem vytretá a žiť medzi normálnymi ľuďmi v americkom priemere (čítaj slovenskom blahobyte), ako denne prichádzať o nervy z toho, že musím do seba pchať 3435657675 nepotrebných informácií, ktoré na druhý deň aj tak zabudnem, žiť medzi samím prijebanými ľuďmi a v slovenskom nadpriemere, ktorý sa však ani zďaleká nechytá na americký priemer.....
ANO, je to ako v tych primitivnych americkych filmoch kde su vsetci poskupinkovani (biflosi, geniovia, futbalisti, vykechlene pipky...), zlte autobusy, vlastne skolske skrinky ozdobene fotkami, nalepkami..whatever.. Na "middle school" dokonca vzdy ked niekto oslavuje narodeniny tak mu skrinku ozdobia spoluziaci vselijakymi farebnymi srandami..
Co sa tyka otazky ci su hlupi alebo nie.. Odpoved je, zalezi to od skoly.. Statne skoly take ake su niekde v bronxe kde vychovavaju cernosskych grazlov..ano..tam vyrastaju hlupi mladi ludia (cest vynimkam, ktori nemozu zato, ze ich rodicia nemaju na kvalitnejsiu skolu pre ich syna/dceru). V tomto vidim velku nevyhodu.. studenti sa dost diskriminuju, kedze bez penazi nemas velke moznosti na ziskanie kvalitnej vyuky... Na jednej strane rodicia platia neskutocne peniaze na skolstvo, ich deti navstevuju skoly s bazenmi, modernymi ucebnami a na druhej strane ti ktori nato nemaju maju v skole tak jeden zhrdzaveny basketbalovy kos.
Mala som moznost vidiet trosku do systemu tych "lepsich" skol a poviem vam nemaju to zas az take lahke ako sa hovori.. Same ulohy, investigy, na konci roka rozvrh kde maju napisane kde, kedy a z coho maju zaverecny test..test ktory nemozu dovrzat.. potom im pride dake to "vysvedcenie" domov a ak to dali tak si mozu uzivat prazdniny plnymi duskami..
tam maju predsa len tu vyhodu, ze nie ako my ked v juni chodime uz pomaly zbytocne do skoly, co nemame co robit.. oni chodia len ked maju testy..
ich skolstvo je rozdelene takto:
PRIMAY SCHOOL-MIDDLE SCHOOL-HIGH SCHOOL-UNIVERSITY
To ste presne vystihli....tu sa nedočkame takej motivacie, priatelstva, pohody......lenže za vodou je iné všetko.....tu toto NIKDY nebude.....chcel by som niekedy isť na vymenný pobyt do USA do nejakej prestižnej školy že ake to tam fakt je .....zatial som iba na gympli ale chcel by som isť čo najskor kedy bude možne ........podľa mna američania toho v živote dokažu viac v celom živote s pohodovým učením na SŠ a VŠ ako slovaci čo dru na gympli a na vysokej škole napr. TUKE jak koňe ........tu na gympli preživam skoro každy 3 deň stresy ,atd.....nie každy ma bunky napr. : na matiku ako ja ....chodim na doučka jak idiot a stale je to za 4
bazény, ranajky, obedy, desiate, nosia si namiesto zošitov laptop a tie žlté školské busy. Lenže tam sa nenávidia a kamoška na kamošku kydá len to zlé poza jej chrbtom a tvári sa akoby nič, bijú niekoho zato že je jednotkár alebo že niečo bonzol atd. Robia si navzájom psychické traumy.
A niekto ked nemá penieze na drahšie oblečenie, topánky, doplnky tak už to u niektorých vyvolá šírenie o ňom že je chudák....
Takže ak sa Vám zdá byť toto dobré tak fakt neviem...