Ahojte,chcela by som si kúpiť nejaký analog foťák na film. No žiadny nemám zaujem o ziadny fotak typu diana mini a podobne.
Neviete mi poradit, nieco lahko ovladatelne, cenovo priatelske, alebo nieco scim mate skusenosti a tak. Ja sa totiz do analog foto
Definuj ľahko ovládateľný.
Čo sa týka analógových zrkadloviek tie boli myslím (väčšina) manuálne a predpokladám, že s niečím ako je čas/clona/iso pracovať nevieš.
Na fotenie čoho by si to vlastne chcela?
@ameryka
Lahko ovladatelny - že to zvládne hocikto, napríklad ako diana mini.
Na fotenie, všeličoho, kam pôjdem vezmem so sebou a podobne.Chcela by som, aby to malo take pekne farby nie ako tie zo zrkadlovky
@gabrissska diana je analóg. rozumieš pojmu analóg?
inak si kúp akýkoľvek analógový kompakt, ale s tým toho veľa nenafotíš. hoci toto je celkom v pohode:
tak záleži na tom či sa chceš venovať serioznemu foteniu na analog alebo len chceš sa zabávať po svojom ako som si všimol tak skor chceš ako si spomenula " farebné fotky atď.." takže myslíš Lomografiu... to si kúp starý foťák značky Lomo alebo nový z renomovanej značky... no tebe odporucam nejaku tu DianaF+ alebo SMENA ta ma automaticke zaostrovanie
ak som pochopila správne, proste nechce "nový" analóg, chce niečo už používané, ale na používanie rovnako ľahké, ako sú lomá, nie ?
Z tohto súdku by som ti preto neodporúčala žiadne zrkadlovky analógové preto, aj keď kvalita sa nedá porovnávať ...
Takže, z ruského súdka sú tu Smeny a čajky a sokolovia - sú to malé plastové krabičky veľmi ľahké na obsluhu a keďže majú ruskú optiku- podobne ako pôvodné lomá- majú aj podobné "chyby" takže vytvárajú rovnako pekné farby
Ďalej sú tu nemecké beirette ktoré sa vyrábajú aj pokovované, aj plastové
A množsto ďalších. Ak som správne pochopila, čo chceš, lebo z tvojho popisu si nemyslím, že chceš fotiť serióznu fotografiu (V tom prípade foť na zvitkový film radšej) ale skrátka oživiť svoje fotografie
Skús sa pohrabať v bazoši, predávajú tam kopu týchto fotaparátov a ak nájdeš nejaký, čo vyzerá jednoducho, tak taký pravdepodobne aj je
Nech sa páči, napríklad Smena a Vilia, obe veľmi jednoduché » foto.bazos.sk/inzerat/2992843...
- funguje na temer rovnakom princípe ako Diana- nemá zaostrovanie, nastavuješ si na objektíve len myslím 3-4 režimy a podľa toho zaostruješ
A tak dále, naozaj nie je ťažké nájsť niečo podobné a stojí to naozaj máličko, pretože to boli asi najčastejšie sa vyskytujúce fotoaparáty v našich končinách
Ak chceš vedieť ako fotí, len si zadaj meno fooaparátu do googlu spolu s photos a vyhidí ti to prácu, čo na ňom urobili iní a vyber si to, čoho výsledok sa ti páči najviac keby čokoľvek, kľudne mi napíš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Čo sa týka analógových zrkadloviek tie boli myslím (väčšina) manuálne a predpokladám, že s niečím ako je čas/clona/iso pracovať nevieš.
Na fotenie čoho by si to vlastne chcela?
Lahko ovladatelny - že to zvládne hocikto, napríklad ako diana mini.
Na fotenie, všeličoho, kam pôjdem vezmem so sebou a podobne.Chcela by som, aby to malo take pekne farby nie ako tie zo zrkadlovky
inak si kúp akýkoľvek analógový kompakt, ale s tým toho veľa nenafotíš. hoci toto je celkom v pohode:
» www.ciao.co.uk/Yashica_T5_Comp...
celkovo Yashica kompakty sú veľmi šikovné foťáky, popozeraj si nejaké veci, čo na to ľudia pofotili, dá sa s tým zvládnuť veľa.
toto je napríklad na Yashicu T4.
Z tohto súdku by som ti preto neodporúčala žiadne zrkadlovky analógové preto, aj keď kvalita sa nedá porovnávať ...
Takže, z ruského súdka sú tu Smeny a čajky a sokolovia - sú to malé plastové krabičky veľmi ľahké na obsluhu a keďže majú ruskú optiku- podobne ako pôvodné lomá- majú aj podobné "chyby" takže vytvárajú rovnako pekné farby
Ďalej sú tu nemecké beirette ktoré sa vyrábajú aj pokovované, aj plastové
A množsto ďalších. Ak som správne pochopila, čo chceš, lebo z tvojho popisu si nemyslím, že chceš fotiť serióznu fotografiu (V tom prípade foť na zvitkový film radšej) ale skrátka oživiť svoje fotografie
Skús sa pohrabať v bazoši, predávajú tam kopu týchto fotaparátov a ak nájdeš nejaký, čo vyzerá jednoducho, tak taký pravdepodobne aj je
» foto.bazos.sk/inzerat/2992843...
- funguje na temer rovnakom princípe ako Diana- nemá zaostrovanie, nastavuješ si na objektíve len myslím 3-4 režimy a podľa toho zaostruješ
troška vyspelejší, ale stále veľmi jednoduchý,
» foto.bazos.sk/inzerat/2991214...
A tak dále, naozaj nie je ťažké nájsť niečo podobné a stojí to naozaj máličko, pretože to boli asi najčastejšie sa vyskytujúce fotoaparáty v našich končinách
Ak chceš vedieť ako fotí, len si zadaj meno fooaparátu do googlu spolu s photos a vyhidí ti to prácu, čo na ňom urobili iní a vyber si to, čoho výsledok sa ti páči najviac keby čokoľvek, kľudne mi napíš