v kontexte.. ucitelia to neopakuju stale dookola len preto ze im to pride byt dobry vtip.
najdi si na nete kratku vetu v ktorej sa to slovo nachadza. len tak sa to naucis ozaj efektivne. a samozrejme ho v podobnych spojeniach zacni pouzivat.
pozeraj filmy, alebo prečítaj si texty popových pesničiek (budeš ich počuť všade) - najprv to nepôjde , ale potom sa to prelomí a pôjde to, ale slovka sa učiť musíš
@nikola1071 zacni si pisat z niekym len po anglicky tak sa najrychlejsie naucis, lebo ked nebudes vediet slovicko, tak si ho budes musiet najst a tak sa da naucit. a tu gramatiku sa da naucit aj z filmou ked ta nebavi ucit normalne.
texty piesni, origi filmy s titulkami, v kontexte.. vsetko, co radili ludia vyssie funguje..
alebo ako ja v zaciatkoch, na listky napisat slovicka, a polepit si ich kade tade po byte, ze to vidis vsade.. pri posteli, na zachode... alebo v pc si nainstaluj taku srandu, co ti bude furt omielat slovka a budes ich vidiet na ploche..
albaňil je murár, tak si poviem že v albánsku sa stavia práve veľa domov, a hneď si zapametám abo vlasy - cabello som si zapametala, keď som si predstavila kabelku na hlave
no a tak rovnako sa uč aj anglinu, hovor si úplne blbosti k tomu, použi predstavlivosť a máš inak si to neviem zapametať ani ja (prepáč za pravopis, nemám slovenskú klávesnicu)
filmy a seriály sú podľa mňa na prd, keď má zlý základ... keď bude čítať titulky, nebude vnímať hovorené slovo, a keď titulky mať nebude (alebo eng titulky), tak tomu neporozumie, ak je fakt tupelo...
nepocuvaj chujoviny co ti kazdy hovori ze nepozeraj tv, POZERAJ TV a POZERAJ REKLAMY ! lebo TV vychováva a reklamy aj ked sú jebnuté informujú ťa o zaujímavých veciach napr toto ! :
Ked ta nieco nebavi,tak to nerob. Ale vzhladom k tomu,ze aka je dnes "vyspela" doba,bez dvoch cudzich jazykov sa nezaobides. Anglictina,to sa naucis aj ked nechces. Ak niesi hlupucka. Anglicky hovoria aj bezdomovci. Ale nauc sa nemcinu,to je velke + Ci uz pri hladani si prace,alebo celkovo v zivote. Takze ujasni si co chces. Co chces,makaj na tom. Co nie,vyjeb sa nato!
@david28 snažím sa to naučiť akože ja to viem ale proste mne sa to zdá zložité a asi by som potrebovala viac komunikácie... a druhý jazyk mám franinu čo mi pridelili ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
najdi si na nete kratku vetu v ktorej sa to slovo nachadza. len tak sa to naucis ozaj efektivne. a samozrejme ho v podobnych spojeniach zacni pouzivat.
alebo ako ja v zaciatkoch, na listky napisat slovicka, a polepit si ich kade tade po byte, ze to vidis vsade.. pri posteli, na zachode... alebo v pc si nainstaluj taku srandu, co ti bude furt omielat slovka a budes ich vidiet na ploche..
albaňil je murár, tak si poviem že v albánsku sa stavia práve veľa domov, a hneď si zapametám abo vlasy - cabello som si zapametala, keď som si predstavila kabelku na hlave
a hej, skús si to s niečím spájať