Ahojte... v škole berieme teraz maturitné témy a ako mi bolo povedané, tak som medzi najlepšími v skupine, ale čo som si všimla, tak neviem obkecať témy a pod. Ako alebo čím by som to mohla zlepšiť ? Tzv.hovorovú angličtinu
filmy, filmy a filmy poprípade čítať nejaké "ľahké" knihy, kde sa hovorový jazyk vyskytuje... alebo sa zaregistruj na sharedtalk.com , nájdi si nejakého native speakera a môžete spolu kecať
na maturite im bude jedno o čom budeš kecať ale hlavne že budeš kecať..
takže ak dostaneš tému zdravá výživa môžeš hovoriť o všetkom od toho ako sa pestuje biozelenina cez pár bežných múdrostí o tom čo má človek robiť aby bol zdravý až po diétu o ktorej si čítala niekde na diva sk stačí ak tomu dáš ako-taký súvis a keby aj nie tak ti to odpustia keď neprestaneš v limite hovoriť.
keď chceš vedieť niečo obkecať, musíš hlavne kecať so slovnou zásobou ti filmy pomôžu určite tiež, ale naučiť sa produkovať vety priamo v angličtine, to chce prax. napríklad, keď som odišla do zahraničia, po týždni som sa ako-tak rozhovorila, ale fakt že plynule a automaticky som začala rozprávať až po troch mesiacoch...
@gagrr no neviem, mne filmy/serialy/knihy nikdy nejako moc nepomohli.
jedine rozpravat, rozpravat a rozpravat s native speakermi. skusat to so slovnou zasobou ktoru clovek ma.
vycestovat niekam von a byt nuteny komunikovat v danom jazyku. osvedcilo sa mi to ci uz v anglictine, nemcine ci rustine. pokrok som na sebe videl uz po tyzdni-dvoch. ale treba byt naozaj v prostredi kde vas nevyrusuju krajania.
Ja práve že obkecávať viem ale iba v takej hovorovej angličtine čo poznám zo seriálov, zahraničných herných alebo normálnych videí ale počas angličtiny v škole furt robím chyby v tých časoch a mam z nich 3-4 ale keď robíme napr sloh nejaký po anglicky tak sa tak rozpíšem v tej téme že aj keď tam je more chýb mam vždy 1 alebo 2
harry potter v angličtine! lebo má ľahkú anglinu, správnu výslovnosť (teda správnu podľa toho čo by mali vyžadovať na školách) a každý ho pozná, čiže nepotrebuješ ani titulky!
inak všetko kukať s anglickými titulkami odteraz.,...ono sa to nalepí
Nato budete mat konverzacie, budete si pisat o com kecat a ked spomenies vsetky tie veci, naplnis limit urcite. Budete si aj nacvicovat alebo to mozes sama...Aj tak sa pytaju otazky a pomahaju ti, smeruju ta tam, kde ta chu mat, cize spolupracuj a bude dobra znamka.Lebo neni to o predpisoch na mature ale o ludoch v komisii, cize aj ked sa spravaju podla teba nie ako by mali, ked ich pocuvnes, lepsie urobis... tak, nech je to konzistentne a vidno ze tomu rozumies, nerob z toho vedu, ale nech to znie prakticky, priklady zo zivota...
Pre zdokonalenie angličtiny vrelo odporúčam jazykové pobyty cez English Steps Leeds. » www.englishsteps.co.uk
Poskytujú tiež možnosť získania 30 EURovej zľavy na pobyt. Stačí len pri registrácii použiť promo kód "SVOD"
Kto má záujem o zdokonalenie angličtiny, určite neváhajte, Leeds je krásne mesto a úroveň jazykového pobytu je na najvyššej úrovni.
Informácie sú aj na stránke www.facebook.com/englishstepsleeds
Pre zlepšenie komunikačných schopností je dôležité mať slovnú zásobu. Zameraj sa v prvom rade na to. Nájdi si kurzy, ktoré využívajú frekvencie slov v hovorenej reči na zostavenie lekcií. Viem, že kurz Angličtina Online od SpeakingFriends využíva frekvenčné listy na zostavenie lekcií pre 2000 najpoužívanejších slovíčok angličtiny. » www.speakingfriends.com/anglictina-pre-...
Ak chceš knihu na túto tému, potom jednoznačne siahni po "Slovíčkarni: 500 najdôležitejších anglických slovíčok super-rýchlo". » www.slovickaren.sk/...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
/smartass out
na maturite im bude jedno o čom budeš kecať ale hlavne že budeš kecať..
takže ak dostaneš tému zdravá výživa môžeš hovoriť o všetkom od toho ako sa pestuje biozelenina cez pár bežných múdrostí o tom čo má človek robiť aby bol zdravý až po diétu o ktorej si čítala niekde na diva sk stačí ak tomu dáš ako-taký súvis a keby aj nie tak ti to odpustia keď neprestaneš v limite hovoriť.
jedine rozpravat, rozpravat a rozpravat s native speakermi. skusat to so slovnou zasobou ktoru clovek ma.
vycestovat niekam von a byt nuteny komunikovat v danom jazyku. osvedcilo sa mi to ci uz v anglictine, nemcine ci rustine. pokrok som na sebe videl uz po tyzdni-dvoch. ale treba byt naozaj v prostredi kde vas nevyrusuju krajania.
inak všetko kukať s anglickými titulkami odteraz.,...ono sa to nalepí
» www.englishsteps.co.uk
Poskytujú tiež možnosť získania 30 EURovej zľavy na pobyt. Stačí len pri registrácii použiť promo kód "SVOD"
Kto má záujem o zdokonalenie angličtiny, určite neváhajte, Leeds je krásne mesto a úroveň jazykového pobytu je na najvyššej úrovni.
Informácie sú aj na stránke www.facebook.com/englishstepsleeds
» www.speakingfriends.com/anglictina-pre-...
Ak chceš knihu na túto tému, potom jednoznačne siahni po "Slovíčkarni: 500 najdôležitejších anglických slovíčok super-rýchlo".
» www.slovickaren.sk/...
Rôzne informácie ohľadom učenia sa angličtiny nájdeš aj v tomto článku:
» www.slavonica.sk/anglictina-onli...