no a ostatne veci z anglictiny ti pridu lahke? len cvicne maturitne testy tazke? lebo ja by som cakal, ze zrejme su ti tazke preto, ze nevies dobre slovicka a gramatiku... cize vela sa ucit, chodit na doucovanie a cielene precvicovat prave veci, ktore na tych testoch su...
Nie je to tazke. Dali to tisice ludi pred tebou uplne na pohodu, ak ti to pride tazke, asi je treba komplexne zapracovat na znalostiach anglictiny ako takej.
Ako ta nebavi anglictina? Mozes si prekladat pesnicky, citat knihy, pozerat filmy alebo hrat hry ktore ta bavia a pritom sa ucit anglictinu. Sposob akym sa ucia jazyky na skolach je ozaj nanic ale trosku iniciativy do toho vlozit mozes.
Na toto pomáha dosť čítanie, Ja som začala v 15-tich čítať po anglicky príbehy na internete a v 18-tich som dala písomné na viac ako 90 percent (nie že by som sa chválila) a pritom fikcia na nete nepoužíva všetky časy tak ako písané knihy a aj slovíčka sú jednoduchšie o niečo. To mi pomohlo hlavne v tých cvičeniach kde dopĺňaš iba jedno-dve slová, lebo som intuitívne vedela čo tam mám dať. Ale to ti mesiac pred písomnými asi až tak nepomôže, takže treba robiť veľa gramatických cvičení z učebníc a opakovať testy z minulých rokov a opakovať si tie časi a slovíčka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov