Ahojte, takže našla som stránku kde sa písalo o anorexii a aká je super. Prišlo mi to divné. Tak som hľadala ľudí ktorý chcú byť anorektici. Našla som jedno dievča a tá ma pridala do skupiny.Kto videl film(moja dcéra anorektička) veštko je tak presné ako
ako vo filme. Dievčatá nič nejedia. Len cvičia a pijú vodu. Najhoršie na tom je , že im velí jedno dievča ktoré im hovorí ako jesť ako s tím začať čo robiť. Hovorí im aké je to bezpečné a všetko okolo toho. Dievčatá prestávajú jesť a len chudnú a chudnú. Čo si myslíte o takých ľuďoch, skupinách a o tom celkovo ?
A Anorexia je ich najlepšia kamoška. Deti majú 12 rokov a majú 40 kíl a stále chudnú. Keď zjete viac ako 100 kaloríí za deň musíte do vyzvracať. To dievča ktoré im velí má 16 rokov. Hovorí im, že budú ľahké ako pierka ako motíliky, bábiky všetko možné. A zas tá otázka čo si myslíte o takých ľuďoch, skupinách a o tom celkovo ?
Osobne poznám slečnu čo trpí anorexiou. U nej je to trochu iné ako hovoríš.
Rozhodla sa tak kvôli posmeškom spolužiakov, dokonca aj rodičov na jej váhu.
Zrazu začala odmietať sladkosti a vyprážané. Postupne za celý deň ziedla len polievku a aj to musela byť skôr ako o 12tej, aby jej to stihlo vytráviť.
Pila neskutočne veľa vody, cvičila tak aby o tom rodičia nevedeli.
Raz sa jej organizmus zrútil a musela ísť do nemocnice. Nepomohli jej prestať...
Keď sa vrátila domov, tak už nechcela ani tú polievku. Mama s ňou sedela pri jedení a plakala kľudne aj 5 hodín denne.
Po tom ako druhý krát skončila v nemocnici, začala postupne trošku jesť.
Teraz je to asi už rok a stále má problém poriadne sa najesť/ zjesť celú porciu. Navyše býva na internáte, a chodí na veľmi ťažkú školu.
A za tú dobu už bola 2krát v nemocnici....
Keď už raz do toho človek spadne, je takmer nemožné zbaviť sa Anny natrvalo....
Hovorí sa tomu skupinová hlúposť. A najhoršie je na tom že v tomto prípade sa jedná o mladých ľudí, ktorý vlastne pravdepodobne nemajú sebapoškodzovacie sklony, alebo iné mentálne poruchy, len si myslia že by mali schudnúť a tie ostatné baby ich v tom podporia. Anorexia je závažná mentálna choroba na to netreba zabúdať a vôbec to nie je smiešne, ale holt na internete a v bežnom živote sa veci stávajú. Jediná výhoda je to, že väčšina to pravdepodobne nedotiahne do konca.
A ak niekoho napadne, že kde majú rodičov, že tí by sa o nich mali postarať. Len si spomeňte koľko vecí o vás rodičia nevedeli, hoc aj keď ste mali tých 12. A rodičia sú všeobecne neschopný.
Tie poebané pro-ana stránky ešte stále fungujú? Neznášam ich a vždy som ich neznášala, pretože keď na je narazí človek ktorý má trochu problem(trochu viac), môže nadobudnúť dojem že vlastne žiadny problém nemá, veď je plno dievčat čo robia/prežívajú niečo podobne a žijú s tým. Na tých stránkach sa veľa krát nepísalo čo všetko mat PPP obnáša, aký katastrofálny dopad to má telo má, naopak sa tam písali 3,14čoviny aké búdu tie dievky šťastne keď vychudnú na anatomickú pomôcku.
Ja som sa na PPP liečila, myslím že to stále úplne pod kontrolou nemám, čiže mám k tým stránkam neuveriteľný odpor.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Rozhodla sa tak kvôli posmeškom spolužiakov, dokonca aj rodičov na jej váhu.
Zrazu začala odmietať sladkosti a vyprážané. Postupne za celý deň ziedla len polievku a aj to musela byť skôr ako o 12tej, aby jej to stihlo vytráviť.
Pila neskutočne veľa vody, cvičila tak aby o tom rodičia nevedeli.
Raz sa jej organizmus zrútil a musela ísť do nemocnice. Nepomohli jej prestať...
Keď sa vrátila domov, tak už nechcela ani tú polievku. Mama s ňou sedela pri jedení a plakala kľudne aj 5 hodín denne.
Po tom ako druhý krát skončila v nemocnici, začala postupne trošku jesť.
Teraz je to asi už rok a stále má problém poriadne sa najesť/ zjesť celú porciu. Navyše býva na internáte, a chodí na veľmi ťažkú školu.
A za tú dobu už bola 2krát v nemocnici....
Keď už raz do toho človek spadne, je takmer nemožné zbaviť sa Anny natrvalo....
A ak niekoho napadne, že kde majú rodičov, že tí by sa o nich mali postarať. Len si spomeňte koľko vecí o vás rodičia nevedeli, hoc aj keď ste mali tých 12. A rodičia sú všeobecne neschopný.
Ja som sa na PPP liečila, myslím že to stále úplne pod kontrolou nemám, čiže mám k tým stránkam neuveriteľný odpor.