1.ako popisujete ze len cumite utlmene, uspava vas to, ze treba zvysovat davky atd. to nie su antidepresiva vy hlupi ccti!! to su lieky proti uzkosti ktore zabe
nič v zlom...ale ka zo dňa na deň vysadí antidepresíva, tak ti jebne, niektoré spôsobujú epileptické záchvaty, iné zhoršenie psychického stavu a podobne....
a nie na každého tie lieky fungujú, u niekoho môžu vyvolať vedľajšie účinky...si fakt magor aq nemienim sa s tebou baviť, len som chcela povedať že TY vieš hovno.
"nehrajte sa na mudrych a nevyjadrujte sa do veci do ktorych sa vobec nerozumiete, jednak absolutne neporadite iba to zhorsite a ludom co sa do problematiky vyznaju ste na smiech.."
Tak ja som bral antidepresíva.. vystriedal som XY druhov, Takže viem z prvej ruky ktoré ako zaberá. Tiež som si naštudoval ich mechanizmus pôsobenia a viem o nich viac ako polovica doktorov. Kto tu píše o benzodiazepínoch?
Na antidepresivach neni žiadna zavislosť? robíš si piču? po rokoch vysadíš Cipralex alebo Venlafaxín, na druhý deň ťa jebne. A potom ešte rok sa budeš z toho spamätávať.
Vysádzanie benzodiazepínov je ešte horšie (to nepopieram) z toho človek môže dostať epileptické záchvaty a zomrieť. Je to ako keď je niekto alkoholik a zo dňa na deň prestane piť. Ale vysádzanie SSRI tiež musí byť pomalé, inak sa tvoj mozog z toho zblázni. Neuvodmuješ si že tie lieky manupilujú s hladinami serotonínu, dopamínu a noradrenalínu? A ovplyvňujú činnosť štítnej zlazy?A zrazu ich vysadíš a telo sa môže zblázniť
Ako tak čítam ten tvoj príspevok,ty o tom vieš hovno a chceš tu niekomu radiť po tom ako si si prečítal príbalový leták od Seroxatu
prečo ľudia sa nepýtajú povolaných? (toto je veeeelmi diskutabilny protiotazka...ale na tej istej rovine ako tvoje, čiže odosobnene som ju musela položiť)
@sqash nie je neurol alprazolam nahodou? teda presne toto som sem uz viackrat pisala, ze nedavat vsetky taketo lieky do jedneho vreca....kazdopadne ja som s neurolom nemala ziadny problem pri vysadzani, ale to mozno aj preto, ze som vedela ze len potrebujem prekonat jednu dolezitu vec a potom to uz zvladnem aj sama.
tiež som si všimol že je tu vysoka koncentracia "odborníkov"hlavne takych čo to v živote nemuseli užívať ale videli alebo čitali nejaku konšpirašnu pičovinu
Co si sa zblaznil? Ze nevznika zavislost? Mne staci, ze jeden den vynecham tabletku a uz sa mi zacina tocit hlava. Raz som si to vyskusala a vysadila som ich zo dna na den a vtedy sa mi brutalne tocila hlava niekolko dni ale nejake extremne stavy som nemala lebo take silne lieky neberiem.
vy si proste milite antidepresiva s benzodiazepinmi.. na tie je strasne tazka zavislost, zo dna na den ak prestanes brat mozes teoreticky aj na abst., priznaky zomriet. @sqash
mna fakt ide jebnut, moj otec je psychiater a ja som za svoj zivot zobral tolko psychofarmak ze si neviete predstavit, otec mi hovoril ako ktore funguju atd.. nie nejaky pojebany letak, tie zasadne vyhadzujem uz
@midnight@hoperpohroma meno lieku??
po antidepresivach vysadeni mozno vam je par dni zle ale u benzo.. je to zavislost snad horsia ako na alkohole, takmer smrtelna.
f 14-ich keď mi umreli dvaja ľudia ktorých som nadovšetko ľúbila som sa psychicky zrútila a tri mesiace som brala nejaké tabletky, ale ani o deň viac a psychiater nadomnou len hlavou krútil, že som si sama dala tri mesiace a dosť a stačilo, to uznal aj on
len toľko som chcela k tejto téme
Chlapče môj či čo si vlastne.
Poke založil diskusiu, kde sa pýtal na skúsenosti ľudí s nejakými tabletkami. Oni mu odpovedali. Odpovedali mu, čo im spôsobili tabletky. ČO ti na tom vadí?
A keď sa tak zastávaš všetkých týchto psychikuoplyvňujúcich liečív, prečítal si si niekedy niečo o farmaceutickom priemysle? Pozrel si si nejaké video, kde o tom niekto niečo rozprával? Vieš aká je skutočnosť a aký cieľ má (dovolím si povedať také vysoké číslo, nemám to z nijakého overeného zdroja) 80% liečív? Odporúčam ti napríklad knihu Nežiadúci účinok: Smrť. Možno trošku prestaneš brať všetko to čo bereš a otvoria sa ti oči.
Netvrdím, že psychické choroby sa nemajú liečiť. Majú, sú vážne, niekedy vážnejšie ako fyzické. No Poke sa pýtal na skúsenosti lebo sa mu nezdá správne, že mu nejaké tabletky predpísali "pre istotu". Pre istotu sú tabletky vždy nahovno (okrem antikoncepcie lool). Je dobré, že sa pýtal, pretože čím menej chemických sračiek do seba budeš pchať, tým lepšie.
A nevidím vlastne význam tejto diskusie. Chcel si sa nám pochváliť informáciami, ktoré možno vieš a možno máš len z internetu? Všetci si vieme načítať, čo do akej skupiny patrí. Opakujem, Poke sa pýtal na skúsenosti a ľudia mu ich povedali.
Prosím ťa, prestaň už zakladať kokotské fóra, ešte som nevidela ani jedno zmysluplné od teba. A vôbec, celý si zle.
@tvojasanca Mne je jedno kto si ty a kto je tvoj otec. Evidentne toho vieš o antidepresivach málo, inak by si nepísal že sú nenávykové. Asi máš z nich už v hlave namiesto mozgu ementál. Ja som chodil k 2 psychiatričkám, a tie tiež o tom vedeli velké hovno, inak by mi nepredpísali také nezmyselné kombinácie liekov, jedno SSRI na druhé, a dva druhy benzodiazepínov, atď. Ani sa nečudujem, keď niekto vyštudoval psychiatriu vtedy, keď tri štvrtiny liekov ktoré sa teraz používajú neboli ani vynájdené. Takí doktori vedia len to čo im farmaceutickí reprezentanti povedia. Aj mne doktorka povedala že ssri sú nenávykové. Prečo ich potom treba pomaly aj niekolko mesiacov vysádzať? prečo ak zabudneš 1x zobrať paroxetín tak okamžite dostaneš nádchu? prečo vysádzanie drvivej väčšiny ssri spôsobuje závraty, migrény,zhoršenie depresie, bolesti žalúdka, úzkosti, edostatok energie, atd? nebudem to tu už opakovať, ak si sprostý, tak kludne sa kŕm tým svinstvom
@willbebetter hej je, ak si si naň nevybudovala návyk, tak je možné ho celkom v pohode vysadiť. ak ho niekto bere vo vyšších dávkach niekolko mesiacov, alebo rokov vtedy náhle vysádzanie môže spôsobiť až epileptické záchvaty a smrť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
a nie na každého tie lieky fungujú, u niekoho môžu vyvolať vedľajšie účinky...si fakt magor aq nemienim sa s tebou baviť, len som chcela povedať že TY vieš hovno.
"nehrajte sa na mudrych a nevyjadrujte sa do veci do ktorych sa vobec nerozumiete, jednak absolutne neporadite iba to zhorsite a ludom co sa do problematiky vyznaju ste na smiech.."
Pekny den!
Na antidepresivach neni žiadna zavislosť? robíš si piču? po rokoch vysadíš Cipralex alebo Venlafaxín, na druhý deň ťa jebne. A potom ešte rok sa budeš z toho spamätávať.
Vysádzanie benzodiazepínov je ešte horšie (to nepopieram) z toho človek môže dostať epileptické záchvaty a zomrieť. Je to ako keď je niekto alkoholik a zo dňa na deň prestane piť. Ale vysádzanie SSRI tiež musí byť pomalé, inak sa tvoj mozog z toho zblázni. Neuvodmuješ si že tie lieky manupilujú s hladinami serotonínu, dopamínu a noradrenalínu? A ovplyvňujú činnosť štítnej zlazy?A zrazu ich vysadíš a telo sa môže zblázniť
Ako tak čítam ten tvoj príspevok,ty o tom vieš hovno a chceš tu niekomu radiť po tom ako si si prečítal príbalový leták od Seroxatu
prečo ľudia sa nepýtajú povolaných? (toto je veeeelmi diskutabilny protiotazka...ale na tej istej rovine ako tvoje, čiže odosobnene som ju musela položiť)
len k tretiemu bodu, AD sa nevysádzajú zo dňa na deň, máš to aj v príbalových letákoch, že sa to má robiť postupným znižovaním dávky.
vy si proste milite antidepresiva s benzodiazepinmi.. na tie je strasne tazka zavislost, zo dna na den ak prestanes brat mozes teoreticky aj na abst., priznaky zomriet.
@sqash
mna fakt ide jebnut, moj otec je psychiater a ja som za svoj zivot zobral tolko psychofarmak ze si neviete predstavit, otec mi hovoril ako ktore funguju atd.. nie nejaky pojebany letak, tie zasadne vyhadzujem uz
po antidepresivach vysadeni mozno vam je par dni zle ale u benzo.. je to zavislost snad horsia ako na alkohole, takmer smrtelna.
len toľko som chcela k tejto téme
Poke založil diskusiu, kde sa pýtal na skúsenosti ľudí s nejakými tabletkami. Oni mu odpovedali. Odpovedali mu, čo im spôsobili tabletky. ČO ti na tom vadí?
A keď sa tak zastávaš všetkých týchto psychikuoplyvňujúcich liečív, prečítal si si niekedy niečo o farmaceutickom priemysle? Pozrel si si nejaké video, kde o tom niekto niečo rozprával? Vieš aká je skutočnosť a aký cieľ má (dovolím si povedať také vysoké číslo, nemám to z nijakého overeného zdroja) 80% liečív? Odporúčam ti napríklad knihu Nežiadúci účinok: Smrť. Možno trošku prestaneš brať všetko to čo bereš a otvoria sa ti oči.
Netvrdím, že psychické choroby sa nemajú liečiť. Majú, sú vážne, niekedy vážnejšie ako fyzické. No Poke sa pýtal na skúsenosti lebo sa mu nezdá správne, že mu nejaké tabletky predpísali "pre istotu". Pre istotu sú tabletky vždy nahovno (okrem antikoncepcie lool). Je dobré, že sa pýtal, pretože čím menej chemických sračiek do seba budeš pchať, tým lepšie.
A nevidím vlastne význam tejto diskusie. Chcel si sa nám pochváliť informáciami, ktoré možno vieš a možno máš len z internetu? Všetci si vieme načítať, čo do akej skupiny patrí. Opakujem, Poke sa pýtal na skúsenosti a ľudia mu ich povedali.
Prosím ťa, prestaň už zakladať kokotské fóra, ešte som nevidela ani jedno zmysluplné od teba. A vôbec, celý si zle.
@willbebetter hej je, ak si si naň nevybudovala návyk, tak je možné ho celkom v pohode vysadiť. ak ho niekto bere vo vyšších dávkach niekolko mesiacov, alebo rokov vtedy náhle vysádzanie môže spôsobiť až epileptické záchvaty a smrť