Aplikovaná ekonómia, cvičná firma, alebo podnikanie v cestovnom ruchu?
Takže, som na OA a do tretieho ročníka si máme vybrať jeden z týchto voliteľných predmetov. Ktorý by ste si vybrali na mojom mieste vy? Neviem sa rozhodnúť, v budúcnosti nechcem, aby zo mňa bola nejaká sekretárka alebo účtovníčka, lebo to by ma nebavilo,
ja by som vyberala podľa toho čo ma baví, alebo podľa toho čo je dobre platené a určite nerieš či to je pre flákačov alebo pre koho ak je to pre teba dobré tak nie je problém
@tinikish lenže pre mňa nie je podstatné, ako je to platené, keďže sa v budúcnosti len veľmi nerada vidím ako nejaká úradníčka alebo vyššie spomenuté prac. pozìcie
Ani jedno, mňa by ekonomika určite nebavila. A chvalabohu, že som nešla na OA, iba by som si znechutila školu Nič v zlom, ja skrátka viem, že to by nebola škola pre mňa. Poradiť ti tiež žiaľ neviem, pretože ani neviem, čo tie predmety obnášajú. Nechceš sa poradiť s nejakou profkou z tvojej školy? Možno by ti pomohla najlepšie.
@bloodypunk veď práve, ani mňa ekonomika nebaví, bohužiał v deviatke som bola veľmi nerozhodná, donekonečna som menila školy, kam sa majú poslať prihlášky a takto to dopadlo už som zvažovala všetky 3 alternatívy, ako "najmenšie zlo" sa mi javí asi PCR, ale ten predmet mi zase nič nedá :/
@10 veď práve :/ na základke sme z ekonomiky nemali absolútne nič, nevedela som, do čoho idem :/ ale tak čo no, to nie je podstatné proste nechcem byť tým a tým a na základe toho mi ani jeden z daných predmetov nepríde bárs sympatický
cvičná firma je v podstate o ničom.... apsoň my sme tam nerobili riadne nič.... ak vravíš že cestovný ruch je tiež taký oničom tak si vyber potom aplikovanu ekonomiu.... to znie dosť dobre
@chlorofyl no veď hej, ale ak už mám byť v škole a 4 (či koľko) hodín do týždňa mám stráviť na jednom z týchto predmetov, tak nie z hľadiska budúcnosti, ale prítomnosti sa snažím vybrať dačo, čo by aspoň ako-tak nebol zbytočne zabitý čas
secko su zbytocnosti. hlavne cvicna firma to je uplna nuda tam len sedis a robis nejake voloviny co ti nariadi ucitel(ka). radsej z tych dvoch druhych alternativ by som dal ja asi tu aplikovanu ekonomiu
@miaja neznie to dobre, znie to ekonomicky a vraj je to cca to isté, čo cvičná firma, len na APE sa ponúkajú reálne služby, za reálne peniaze a na cvičnej firme je to fiktívne
Ak chceš z toho predmetu skutočne aj niečo mať (nie len zabitý čas a známky zadarmo) tak by som volila APE. My sme na škole mali ešte na výber aj Marketing a Daňovú sústavu.
Záleží na akú vš chceš ísť, len tým sa riaď. Ak nejaká EUBA alebo niečo v tom zmysle tak aplikovanú - to ti pomôže na prijímačky, ak niečo s CR tak služby v CR no a cvičná firma.. čo ja viem. Neviem čo obnáša tá vaša. My máme cvičnú firmu povinný predmet v štvrtáku a je to viacmenej o účte a takých prkoninách. Neviem či by si poznatky z toho predmetu využila niekde, ťažko povedať.
Ja som tiež chodila na OA a mali sme na výber tieto predmety:
- Seminár z účtovníctva
- Cvičná firma
- Cestovný ruch
- Aplikovaná matematika
Z tohto som si vybrala aplikovanú matematiku.
Určite si nedávaj cvičnú firmu. Je to len strata času. Tí kt. chodili na cvičnú firmu boli celé hodiny na nete, nič tam nerobili. Cestovný ruch boli len poučky a sprostosti, kt. ti nič nedajú. Aplikovaná ekonómia je super vec. My sme ten predmet nemali, ale s niečím podobným som sa potom stretla na VŠ. Je to fajná vec. Je to síce trochu nezaujímavé, ale využiješ to možno v budúcnosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
(tiež idem na OA)
L
- Seminár z účtovníctva
- Cvičná firma
- Cestovný ruch
- Aplikovaná matematika
Z tohto som si vybrala aplikovanú matematiku.
Určite si nedávaj cvičnú firmu. Je to len strata času. Tí kt. chodili na cvičnú firmu boli celé hodiny na nete, nič tam nerobili. Cestovný ruch boli len poučky a sprostosti, kt. ti nič nedajú. Aplikovaná ekonómia je super vec. My sme ten predmet nemali, ale s niečím podobným som sa potom stretla na VŠ. Je to fajná vec. Je to síce trochu nezaujímavé, ale využiješ to možno v budúcnosti.