Ahojte, dnes mi ortopéd povedal že pravdepodobne budem musieť ísť na artroskopiu kolena, rada by som vedela čo to vlastne je (prečítala som pár lekársky zameraných stránok, ale mám iba nepresný odhad o čo ide keďže moja inteligencia nestačí na plné pochop
Lol ja mam krivú chrbticu, guľatý chrbát kolena mi praskajú jak dziglé všetko ma bolí ale cvičim a robim všetko jak ostatný zdravý lebo som moc srab na to aby som šiel k doktorovi na nejaké tie prehliadky atď
som tyzden po. pohoda. mna si nechali dlhsie koli komplilaciam ale vacsinou na 1 noc si ta nechaju alebo 2 zalezi od toho kde. vsetko je o tom ze ti urobia 2 alebo max 3 dierky do kolena. jedna na kameru dalsie na instrumenty. popozeraju koleno a urobia co je potrebne. podla toho co ti budu robit tak podla toho bude aj zotavovanie. ak meniskus tak 2-3 tyzdne ak ziaden zakrok do tyzdna by si mala byt ok. mne robili pliku no ako som spominala mam vacsie problemy. urcite ale si daj robit v celkovej anesteze. je to uplne vpohode zaspis o nicom nevies. hlavne ked budes vstavat uz po operaci tak pomaly aby sa ti hlava nezatocila .
a nezlakni sa hadicky ktora ti pojde z kolena po operacii. na druhy den ti ju vyberu. je to neprijemnw ked vyberaju,ale zvladnes t
hlavne si pytaj infuzie od bolesti. mne doktory hovorili ze si mam pytat lebo nemam citit bolest. takze si pytaj nech ta nic neboli. pichnu ti aj injekcie. 1 do brucha na zriedenie krvi. tie si potom budes 10 dni pichat sama po operacii. tiez ti budu pichat od bolesti ak infuzie nepomozu.
drzim palce ak mas otazky kludne sa pytaj
@ivkaondo ja mám údajne niečo s predným priečnym väzom, teraz sa idú utvrdiť v tom o čo vlastne ide, ak ho mám pretrhnutý mala by som ísť na ďalšiu operáciu (plastiku) keďže koleno mi vyskakuje, opúcha, bolí, puká. Doktor mi to odporučil teraz hlavne kvôli opotrebovávaniu kĺbu a organizmu. Tým že mám taký vek ako mám by som sa mala zotavovať rýchlejšie a malo by hroziť menej komplikácií takže by nemal byť nejaký problém a mám si vyžiadať lieky na bolesť?
ked budes v nemocnici tu noc. tak pytaj lieky vzdy nech ti daju. lebo mne sestricky sa velmi nepytali ci chcem a ked prisiel doktor a pytal sa ze ako a povedala som ze boli tak mi hovoril ze nema boliet mam pytat od bolesti a hned isiel povedat sestre.
a mala si nejaky uraz ci ako sa ti to stalo?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
asi toto :3
a nezlakni sa hadicky ktora ti pojde z kolena po operacii. na druhy den ti ju vyberu. je to neprijemnw ked vyberaju,ale zvladnes t
hlavne si pytaj infuzie od bolesti. mne doktory hovorili ze si mam pytat lebo nemam citit bolest. takze si pytaj nech ta nic neboli. pichnu ti aj injekcie. 1 do brucha na zriedenie krvi. tie si potom budes 10 dni pichat sama po operacii. tiez ti budu pichat od bolesti ak infuzie nepomozu.
drzim palce ak mas otazky kludne sa pytaj
a mala si nejaky uraz ci ako sa ti to stalo?