Prosím pomoc, chcem sa spýtať, čo je dobré na natiahnutý sval..už asi 4 deň ma bolí sval okolo lopatky na chrbte..už neviem vôbec čo s tým robiť. Myslím, že je to natiahnutý sval lebo som zanedbala pred cvičením rozcvičku a strečing :/
ja vôbec neviem, čo to je...tá bolesť nieje až taká hrozná, že by sa to nedalo prežiť ale keď už ma to bolí 4. deň tak mi to už lezie na nervy čo mám robiiiiť
práve pre toto je dôležité sa rozcvičiť pred aj po cvičení
V tomto prípade si už len kúp nejakú masť na svaly a popros niekoho nech ti to natiera a zároveň trocha pomasíruje chrbát a ty sama si ten sval rozcvičuj. Ale mierne.
už som na to prišla a nadávam si za to aká som blbá !! ... mám doma konskú masť aj chladivú aj hrejivú akurát neviem či je lepšie studené na to alebo teplé
ak máš svalovku tak to je normalne, tam v niektorych pripadoch moze boliet na zacuatku sval aj dva tyzden....
Tu casto plati: klin sa klinom vybija, tj pocvicit si trosku, rozhybať to,.
neplac hlavne. A vseobecne je lepsia tepla a takisto to precvicit.
Pred cvicenim maximalne dynamicky stretching, skor sa staci zahriat. Po cviceni je fajn na uvolnenie
svalovica to asi nebude lebo chrbát som vôbec necvičila ale pri ostatných cvikoch som si ho musela nejako natiahnuť keď som sa nerozcvičila... neplačem ..snažím sa na to nemyslieť len chcem nech je to už čo najskôr v pohode
takže tá hrejivá konská masť môže na to byť? a ešte som čítala niekde, že je dobré na to stiahnuť to sterilným obväzom ?
Lol ja som doteraz svalovku nikdy ničim nenatieral ani nemasiroval len sa naťahoval a rozcvičoval a potom prešlo najdlhšie som mal svalovku asi týždeň na lýtku a to bolo dosť neprijemne pri chôdzi čiže počkaj ešte tak 2-3 dni kus sa rozcvičuj rano a ak to nepomôže tak to bude asi @1
@mirka175 Mňa tak po hodine cvičenia tiež raz seklo medzi lopatkami... skôr to bol také bolestivé jemné rupnutie a stalo sa mi to pri brušákoch. A to som si myslela, že sa mi nič také nemôže stať. Cvičím už asi sedem rokov, ale vidíš, predsa. Ja som vtedy asi na dva týždne si dala pauzu od cvičenia a postupne tá bolesť ustupovala. Tak ako píšeš, nebola to nejaká ochromujúca bolesť, dalo sa to v pohode prežiť, ale časom mi to prerážalo do bolestí hlavy. Pomohla mi čiastočne aj masáž a masť na svaly ti môže tiež len pomôcť.
ďakujem moc za rady nechám to v kľude a budem to občas rozcvičovať a dám si pauzu od cvičenia... dúfam, že mi to prejde čo najskôr ...@mimi888 robila som v pondelok brušáky a nejako utorok ma to začalo bolieť. Najskôr som si myslela, že ma to bolí z toho, že som bola dlho za počítačom, že to prejde na ďalší deň a nič tak najskôr to bude asi z toho ako sa tebe stalo
@mirka175 Ja som mala prvé dva dni z toho aj ľavú ruku trochu ochromenú. Ale ako píše marek15693, tak si žiaľ budeš musieť dať neplánovanú pauzu v cvičení. Keď som si po dvoch týdňoch myslela, že to ustúpilo, tak pri cvičení som tú bolesť stále trochu cítila a trvalo to aj mesiac, kým som to prestala úplne cítiť. Nemusí to byť len nedostatočným rozcvičením, ale aj intenzívnym namáhaním konkrétneho svalu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
V tomto prípade si už len kúp nejakú masť na svaly a popros niekoho nech ti to natiera a zároveň trocha pomasíruje chrbát a ty sama si ten sval rozcvičuj. Ale mierne.
Tu casto plati: klin sa klinom vybija, tj pocvicit si trosku, rozhybať to,.
Pred cvicenim maximalne dynamicky stretching, skor sa staci zahriat. Po cviceni je fajn na uvolnenie
takže tá hrejivá konská masť môže na to byť? a ešte som čítala niekde, že je dobré na to stiahnuť to sterilným obväzom ?