pokial viem, tak asperger ma empatiu na nulovej urovni, cize asi nedokaze pocitovat strach aj o tie najblizsie osoby (aj ked termin "blizka osoba" ma asi u tychto ludi velmi vseobecno-bezvyznamny pojem), ale ber to ako názor uplneho amatera v tejto oblasti
@antifunebracka
Tiež mám takú vedomosť, ale čítal som (aj videl - naživo i na videách) o ľuďoch s "ľahšími" formami tejto poruchy, ktorí sú schopní aj akých-takých citových väzieb, len neviem, či môže ich myslenie byť až tak komplexné.
nie je pravda, že by mal asperger nulovú empatiu. to tak môžu chápať ľudia, ktorí nie sú schopní pochopiť, že sociálne konštrukty u tohto človeka sú iné, má iné pravidlá a mierne inak postavený svet. to však empatiu nevylučuje.
Asperger je úplne plne sociálne funkčná osobnosť, len na základe trochu iných pravidiel a v iných normách.
myslím, že paranojou, ako psychickou poruchou, trpieť môže, ale nie je to založené na tom, že by mal aspergera, ale proste na tom, že by mohol mať ďalšiu psychickú dysfunkciu. pochybujem, že by to bol sprievodný jav.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Tiež mám takú vedomosť, ale čítal som (aj videl - naživo i na videách) o ľuďoch s "ľahšími" formami tejto poruchy, ktorí sú schopní aj akých-takých citových väzieb, len neviem, či môže ich myslenie byť až tak komplexné.
Každopádne vďaka
Asperger je úplne plne sociálne funkčná osobnosť, len na základe trochu iných pravidiel a v iných normách.
myslím, že paranojou, ako psychickou poruchou, trpieť môže, ale nie je to založené na tom, že by mal aspergera, ale proste na tom, že by mohol mať ďalšiu psychickú dysfunkciu. pochybujem, že by to bol sprievodný jav.
v každom prípade taká @peculiar ti povie viac.
táto baba s aspergerom vedie skvelý blog:
» zrzava-holka.blogspot.cz/2015/04/proc-by...
Ó, fantázia! Nečakal som veľmi, že sa ozve niekto, kto do toho vidí trochu viac
Na spomínaný blog som počas niekoľko-týždňového zhromažďovania informácií ani nenatrafil. Idem sa vrhnúť na čítanie.
Pre zatiaľ veľmi pekne ďakujem!
A ak si slečna Peculiar nájde čas a chuť, budem vďačný za každú informáciu!