po dneskajsej dalsej havarke nekde v chorvatsku ...sa mi naskytla moznost filozofovania...Co je podla vas aky prostriedok dopravy najbezpecnejsiii a je vobec moozne vypocitat alebo urcit miesto napr. v buse,kde je najvacsia moznost prezitia
anoo suhlasim s @2 .. pretoze ked havaruje raz za cas nejake lietadlo tak hned o tom vsade pisu ale ked sa stane nejaa obycajna havaria, pricom mozno aj je nejaky mrtvy, ludia to uz vnimaju ako banalitu.. Dalo by sa to tak povedat .. Narozdiel od toho, ked spadne lietadlo.. moj nazor
podla mna vlak...podla mna je tam najmenej havariek alebo o nieco viac jak v lietadle ale vecsinou tam zomre omnoho menej ludi jak ked vybuchne lietadlo..tam nemas sancu prezit ked vybuchne
Yep, podla statistik je najbezpecnejsie lietadlo... Pre kazdodenne pouzitie (aj ked statistiky hovoria inak) podla mna auto. Tam to aspon clovek berie do vlastnych ruk, v autobuse, takixu ci lietadle je odkazany na niekoho ineho. Samozrejme to neratam zimu a zladovatele cesty, vtedy odporucam radsej zostat doma.
A najbezpecnejsie miesto v buse ? Niekde som pocul ze urcite nie na strane vodica, ani nad kolesom, asi by som to videl niekde v strede vpravo.
tazko povedat ...a uz urcit ake miesto v dopravnom prostriedku je najbezpecnejsie...vsetko zalezi od situacie....a hlavne od ludi ktory dopravny prostriedok vedu...
asi by som za najbezpecnejsie povazoval auto za predpokladu ze by vsetci vodici konali zodpovedne a s prehladom ..ale vzhladom na to ze po dnesnych cestach sa chodi ako sa chodi a KOKOTOV (sorry za vyraz ale neda mi to nenapisat lebo to tak je a potom tym normalnym neostava ine len ako sa snazit co najlepsie predvidat co ten kokot spravi a kde sa aky zjavi a plus dufat ze nestretne mega blba)na cestach len pribuda tak ho za najbezpecnejsie povazovat nemozem...
@6 v autobuse máš láutr jedno kde sedíš, keďže tam niesú bezpečnostné pásy. teda v nových zájazdových autobusoch (nemyslím karosy a podobní odpad) pásy sú, ale aj to len dvoj bodové a tie sú ti tak na prd, keď si rozmlátiš hlavu a zlámeš krk o sedadlo pred tebou. a keď sedíš úplne vpredu na pravej strane, tak tam ti tiež moc nepomôžu, keďže tam si zas roztrepeš hlavu o zábranu pred tebou...
a zrovna dnes som kukal na discovery celkom haluzný dokument o budúcnosti automobilizmu a hovorili tam, že na amerických diaľniciach sa za rok stane toľko nehôd smrteľných, že keby v priemere každý týždeň spadol plne naložený boeing 747, by sa to rovnalo diaľniciam
hej statisticky je najbezpecnejsie lietadlo ale ked uz je nejaka ta nehoda tak je statisticky najmensia pravdepodobnost prezitia... ja sa citim najbezpecnejsie v aute, ktore kerujem
Pešobus forever, ale co sa ma stat, sa stane.. Ak mas zajtra zomriet, je jedno, ci Ta zrazi elektricka, alebo havaruje prave Tvoj autobus, alebo sa hoci potknes o konar a napichnes na vedlajsi a neprezijes...
najbezpecnejsia preprava je jedine letecka a ziadna ina.
napr. vlak moznost vykolajenia napr. kamienok na trati, alebo zrazka a mze sa vykolajit.
autobus - mikropsanok, defekt a je nehoda alebo predbiehanie
lodna - moznost potopenia, napr. ked pretazenim
a letecka? ked sa spravi dobre kontrola tak neexistuje aby sa stala daka chyba. iba ak teroristicky utok.
a kde sediet v autobsue aby sa napr. pri nehode clovek prezil? Ta odpoved neexistuje. lebo clvoek nevie skadial autbous narazi. ci sa prevrati alebo ci len nabura. takze asi tak.
Najbezpecnejsie je lietadlo a samozrejme miesto v zadnej chvostovej casti pretoze tato cast sa najcastejsie odlomi od trupu lietadla a tym paradoxne zvysuje nadej na prezitie, kedze motory a vsetko palivo sa nachadza v strede a predok zas nakupi najviac dopadovej energie. Nehvoriac o tom, ze lietadlo pri pade nemusi hned vybuchnut vela krat sa stalo ze doapdlo roztrieskalo sa na kusky prezili to desiatky ludi a horel len rozliaty benzin na zemi.
Najnebezpecnejsie je auto kedze tam je ovela viac faktorov ktore ta ohrozuju - unava, psychicky stav a desiatky/stovky az tisicky dalsich vodicov a ich stav co stretnes cestou. Kdezto pri lietadle zrazka v podstate nehrozi kedze su dokladne sledovane a ked sa stretavaju su daleko od seba.
A kde sediet v autobuse? Mas to za jedno, pravdepodobne to bude zadna cast ale pri celnom naraze, absencii pasov a dalsich bezpecnostnych prvok to je aj tak k nicomu.
Je to jasné ... lietadlo ... denne prepraví státisíce ľudí a nehoda z času na čas, prakticky bezbolestná ... ak aj človek horí, upadne do šoku, pri ktorom bolesť necíti ...
Čo sa týka Slovenska a jeho možností, bezkonkurenčne to budú vlaky a kto tvrdí opak, nevie čo píše ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
A najbezpecnejsie miesto v buse ? Niekde som pocul ze urcite nie na strane vodica, ani nad kolesom, asi by som to videl niekde v strede vpravo.
asi by som za najbezpecnejsie povazoval auto za predpokladu ze by vsetci vodici konali zodpovedne a s prehladom ..ale vzhladom na to ze po dnesnych cestach sa chodi ako sa chodi a KOKOTOV (sorry za vyraz ale neda mi to nenapisat lebo to tak je a potom tym normalnym neostava ine len ako sa snazit co najlepsie predvidat co ten kokot spravi a kde sa aky zjavi a plus dufat ze nestretne mega blba)na cestach len pribuda tak ho za najbezpecnejsie povazovat nemozem...
a zrovna dnes som kukal na discovery celkom haluzný dokument o budúcnosti automobilizmu a hovorili tam, že na amerických diaľniciach sa za rok stane toľko nehôd smrteľných, že keby v priemere každý týždeň spadol plne naložený boeing 747, by sa to rovnalo diaľniciam
napr. vlak moznost vykolajenia napr. kamienok na trati, alebo zrazka a mze sa vykolajit.
autobus - mikropsanok, defekt a je nehoda alebo predbiehanie
lodna - moznost potopenia, napr. ked pretazenim
a letecka? ked sa spravi dobre kontrola tak neexistuje aby sa stala daka chyba. iba ak teroristicky utok.
a kde sediet v autobsue aby sa napr. pri nehode clovek prezil? Ta odpoved neexistuje. lebo clvoek nevie skadial autbous narazi. ci sa prevrati alebo ci len nabura. takze asi tak.
Najnebezpecnejsie je auto kedze tam je ovela viac faktorov ktore ta ohrozuju - unava, psychicky stav a desiatky/stovky az tisicky dalsich vodicov a ich stav co stretnes cestou. Kdezto pri lietadle zrazka v podstate nehrozi kedze su dokladne sledovane a ked sa stretavaju su daleko od seba.
A kde sediet v autobuse? Mas to za jedno, pravdepodobne to bude zadna cast ale pri celnom naraze, absencii pasov a dalsich bezpecnostnych prvok to je aj tak k nicomu.
Čo sa týka Slovenska a jeho možností, bezkonkurenčne to budú vlaky a kto tvrdí opak, nevie čo píše ...