Ahojte, viete mi niekto poradiť nejakú dobrú banku v UK? Idem tam na štyri mesiace a potrebovala by som si tam spraviť účet...samozrejme čo najmenej poplatkov.
Ja mám účty v Barclays a Santanderi.. Lloyds by som neodporúčal bo to je dosť nespolahlivá banka... Účet tam otvoria skoro každému takže tam je najväčí nával a stáva sa že ti nepošlú kartu a PIN a keď prídeš na pobočku a povieš im to tak ti povedia aby si čakal ďalší týžden.. A po týždni ti povedia že ťa ani nemajú v systéme. Okrem toho čakacia doba kým ti vystavia kartu a PIN je 2 týždne pričom v Santanderi, Barclays alebo HSBC ti to vystavia cca do 7 pracovných dní. Podla mňa najviac sa oplatí otvoriť účet v Barclays bo tam neplatíš žiadne poplatky za vedenie učtu. V Santanderi platim 5 libier mesačne ale myslím že sú tam aj účty kde nemusíš platiť, minimálne cash account, aj keď k tomu dostaneš takú kartu ktorú nemôžeš používať v obchodoch, iba v bankomatoch. HSBC je tiež dobrá banka, ale prvý pol rok musiš platiť 7 alebo 8 libier mesačne za vedenie účtu
@sqash takze barclays je bez poplatkov?...neviete ako je to so studentskymi uctami idem tam na vymenny pobyt studijny- erasmus a potrebovala by osm vediet ci sa mi bude dat vybavit aj studentsky ucet alebo aky je najvyhodnejsi naozaj to potrebujem iba do decembra a potom su tam nejake poplatky za zrusenie?
@eva23 oni ti otvoria taký účet aký práve potrebuješ.. prídeš tam a oni ťa buď hned zoberú alebo ti dajú nejaký termín kedy prídeš a budeš tam cca 30-40 minút.. oni sa ťa budú pýtať čo robíš a tak a podla toho ti vyberú účet.. asi ti otvoria young persons account ako mne... v barclays sú všetky účty zadarmo... v santanderi sa dá otvoriť international students account a ten stojí 5 libier mesačne....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
inak dakujem za rady