no nebola som na tom..ale asi pojdem kuk..inak dnes sa mi snivalo..ze som normalne ja bola sucastou toho filmu..som kecala...aj s tou batorickou..na ako fakt haluz ..sme spolu oberali hrozno dokonca ..hmm.. mam divne sny..viem
Včera som na tom bola.. Môj prvý dojem je taký, že..myslela som si, že kedže to je slovenský film (je nie? tak som bola milo prekvapená. Ako nepodceňujem naše filmy, ale čakala som horšie Dobré efekty a všetko aj herecké obsadenia boli skvelé Vraj ten film valcuje aj silnejšie zahraničné filmy, čo sa nedivím, lebo 5 dní po premiére bola stále plná sála... Mne osobne sa ten film dosť páčil..aj ľuďom z okolia...ale tak.. 100 ľudí 100 chutí
páčila sa mi úroveň filmu i hlavná herečka... komplexne som ale veľmi sklamaný zo spracovania príbehu, je to čisté zavádzanie. nebol natáčaný pre tých čo chceli vidieť skutočný príbeh báthoryčky, ale skôr pre bežných kinových návštevníkov, ktorým sa teda mohol páčiť. osobne mi liezli na nervy aj tie nereálne vynálezy tých dvoch mníchov, to bolo už fakt moc amerikanistické... hold môj názor, nemusíte sa s ním stotožňovať
este som to sice nevidela ale podla toho co ludia hovoria uz mam aj nazor a to taky ze na to ako dlho sa to "vyrabalo" to nie je az take uzasne,ze jakubisko ma ine ponimanie veci som vedela ale ze az tak to prekruti ,nevadi aspon sa tesim na to co uvidim
@7 : Mne sa spracovanie príbehu práveže páčilo, nehovorím, že bolo historicky superpresné, ale koniec-koncov o Bátoričke nie je veľa rukolapných dôkazov a informácií ako takých.. Bola som milo prekvapená, že nám ju Jakubisko ukázal v celkom inom svetle, ako sme boli zvyknutí a vyznelo to aj pomerne logicky. Tí mnísi mi inak tiež vadili... bol to očividne pokus uľahčiť deprimujúcu atmosféru filmu, ale tiež mi to prišlo ako pozdrav z Ameriky... čo už, bezchybný je máloktorý film.
Bol som ihneď na premiére a zarazilo ma že tam bolo tak málo ľudí. Očakával som že kinosála bude práskať vo švíkoch keďže je premiéra ale nie.
K filmu môžem povedať iba toľko že sa mi páčil - a na slovenské pomery sa celkom vydaril. Oceňujem tie maďarské hlášky počas tých bojov a pekné herečky.
Pekným spestrením pre celý film boli tý dvaja mníchovia (Mádl a Ten ožran zabávač neviem jeho meno) - oni dvaja vniesli aspoň trochu zábavy do inak dosť vážneho filmu.
Koho by táto problematika zaujímala bližšie tak odoprúčam prečítať i knihu pretože v knihe je to úplne inak poňaté.
@11 - možno po premiére bolo už viacej ľudí - ale možno ľudia nešli na premiéru lebo to bolo o jednej poobede - alebo si ľudia možno mysleli že bude plno a preto nešli - neviem si to nijako vysvetliť.
mna to akurat vytocilo...Idem na to 5 dni po premiere,pol hodinu pred predstavenim a setko komplet vypredaneee.porusili asi setko ti predavaci listkov,nehovoriac,ze sa im akurat 10 minut pred zaciatkom pokazila pokladna.
asi je to osud,ale kuknem si to radsej za mesiac v amfíku..lebo jako tu v trnave-cistaa hysteria
Herecké obsadenie, či skôr výkony boli fakt dobré a musím sa priznať, že sa mi tento menej radikálny pohľad na vraždiacu mašinériu Báthoryčku páčil. Možno mi prekážalo, že to chcelo byť príliš iné a príliš predražené ...
Mám z toho dosť zmiešané pocity! Jakubisko má určite aj lepšie filmy!!!
minule tu o tom bola diskusia este pred vydanim filmu a ja som ta napisal ze je to shit bo som jednu novu bathorycku videl, ale to som videl nie tu od jakubiska.....takze moja chyba sorry.....mno chystam sa na nu a kedze porazila za 4 dni haryho pottera a ine velke filmy tak to bude zrejme supa
strasne sa mi ten film pacil... cachticky hrad mam za rohom a od malicka som bola do toho zazrata... aj to spracovanie.. jakubisko ukazal bathorycku inak... a ja sa s jeho nazorom celkom stotoznujem.. velmi rada ale hrozne rada by som vedela ako to bolo v skutocnosti hmm som cvok do minulosti
Jj aj ja mam rada cachticky hrad.Vzdy ked mozem tam idem.V takej osade nad brestovcom je nanho bohovsky vyhlad.Mno na to ze je to slovensky film je to ok ale podla mna to bol taky gulas...viac nahych ludi ako oblecenych....ja celkom s Jakubiskom nesuhlasim...podla mna to bolo nieco medzi Jakubiskovou verziou a verziou krvilacnej bathorycky..mam taky miesany nazor...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
K filmu môžem povedať iba toľko že sa mi páčil - a na slovenské pomery sa celkom vydaril. Oceňujem tie maďarské hlášky počas tých bojov a pekné herečky.
Pekným spestrením pre celý film boli tý dvaja mníchovia (Mádl a Ten ožran zabávač neviem jeho meno) - oni dvaja vniesli aspoň trochu zábavy do inak dosť vážneho filmu.
Koho by táto problematika zaujímala bližšie tak odoprúčam prečítať i knihu pretože v knihe je to úplne inak poňaté.
asi je to osud,ale kuknem si to radsej za mesiac v amfíku..lebo jako tu v trnave-cistaa hysteria
Mám z toho dosť zmiešané pocity! Jakubisko má určite aj lepšie filmy!!!
kyno je dobre