Ahojte, tento rok budem Bc. a chcela by som sa spytat ci sa da naraz robit druhy stupen aj Mgr. aj Ing.? Titul Mgr. by som si dorobila na sucasnej skole, ale zaroven dva roky Ing. na inej..da sa to? Dik za info
Podľa toho, či ťa na dané inžinierske štúdium príjmu. Technicky to možné je, ale je otázne, či máš dostatočne vyštudované znalosti z tej oblasti, v ktorej chceš robiť Ing.
Napr. Ja som bakalár z filmovej réžie, teraz nastupujem do 1.roč. mgr.art ale určite by ma nevzali s "mojím Bc." Na technické - inžinierske štúdium, musela by som študovať od Bc. väčšinou prijímajú na príbuzné odbory. Aspoň tak sa to píše, neskúšala som. Najlepšie sa informovať priamo na škole
@danieldevil rozumiem, ale podľa mňa by sa malo dať študovať, v príbuzných odboroch od dosiahnutého vzdelania, tj keď máš bcčko tak môžeš sa na tom základe hlásiť aj na viacero škôl a ak ťa vezmú, nie je problém. nezáleží od počtu bc.
pokial spravis prijimacky, resp. ta zoberu, tak pokojne mozes.. ja som z chemickej a na oddeleni biotechnologii nam povedali, ze tam moze ist aj clovek s huslickovou skolu len teda treba bc. diplom a spravit prijimacky
@Laurikaaa aha, takze matematicka informatika a vseobecne informatika na FI MUNI je pochybna a nematematicka spolu so vsetkym z prirodovedeckej fakulty MUNI? Got you fam, to aby som si to siel zmenit na VUT
@laurikaaa ved informatici a matematici z UK maju mgr a ked niekto studuje tam bc kludne moze ist na ing inam studovat matiku alebo informatiku. a zase ekonomovia maju ing.
to iste v brne, z mnohych technickych odborov na masarykovej je mgr. no po bc neni problem ist na VUT a ing si dorobit tam.
a napriklad ludia ktori studuju na mendelovej univerzite regionalny rozvoj, co je uplne netechnicky odbor, maju ing.
proste je to bezna prax to co ona hovori, da sa to, len si bude za druhe studium pravdepodobne platit..
ale vobec neplati ze mgr = humanitne a ing = technicke odbory
@laurikaaa jesus christ, to nemyslis vazne
aj prirodovedci su mgr, cize v pohode by som mohla studovat na mgr dajme tomu, organicku chemiu, biochem, whatever, a popri tom nejake chemicke technologie z ktorych je titul ing. Vobec to nie je nepribuzne, ani pochabe ani nic ine.
dá sa podľa mňa, len by som si to možno posunula o rok. aby som o rok skôr skončila napr. ten Mgr. a o rok na to štátnice z Ing. neviem si to predstaviť naraz.
Noo my sme mali na skole par externistov takych, som z ekonomickej umb a tam je titul Ing. A vo 4. Rocniku k nam pristupili z takych ekomomickych odborov, kde je titul Mgr.,lebo chceli byt Ing.....lenze par sa naslo takych, co pokracovali v Mgr. Alebo uz boli a robili si aj Ing. U nas...a kedze predmety ekonomickych odborov ci uz Mgr. Alebo Ing su pribuzne,a mali by sa niektore predmety dat este aj vzajomne pouznavat....ale treba mysliet na 2 diplomovky v 1 roku
Ale takto jednoducho sa to da len v pripade ekonomickych fakult, lebo tam sa najdu aj odbory s rovnakym nazvom a zalezi od skoly ci udeluje Ing alebo Mgr., pripadne este taka chemia alebo IT podla toho ci je na technike ci na prirodovedeckej
Ja mám tiež podobný problém, momentálne som tretiačka na humaniťáku, budúci rok by som chcela tiež ísť na Mgr aj Ing stupeň naraz, teraz chodím na doučko z matiky a fyziky aby som mala nejakú šancu dostať sa na Tuke, po strednej som chcela ísť na leteckú fakultu, ale ma odradili, že baba tam nemá čo robiť...mám také obavy, že s mojim súčasným odborom budem môcť robiť len v nejakom butiku v Eurovei či niekde za pokladňou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Napr. Ja som bakalár z filmovej réžie, teraz nastupujem do 1.roč. mgr.art ale určite by ma nevzali s "mojím Bc." Na technické - inžinierske štúdium, musela by som študovať od Bc. väčšinou prijímajú na príbuzné odbory. Aspoň tak sa to píše, neskúšala som. Najlepšie sa informovať priamo na škole
to iste v brne, z mnohych technickych odborov na masarykovej je mgr. no po bc neni problem ist na VUT a ing si dorobit tam.
a napriklad ludia ktori studuju na mendelovej univerzite regionalny rozvoj, co je uplne netechnicky odbor, maju ing.
proste je to bezna prax to co ona hovori, da sa to, len si bude za druhe studium pravdepodobne platit..
ale vobec neplati ze mgr = humanitne a ing = technicke odbory
aj prirodovedci su mgr, cize v pohode by som mohla studovat na mgr dajme tomu, organicku chemiu, biochem, whatever, a popri tom nejake chemicke technologie z ktorych je titul ing. Vobec to nie je nepribuzne, ani pochabe ani nic ine.