nie som zarabajuci clovek, nemam na to peniaze.. ale na take nadacie co zastavia na ulici prispejem..
hold, jak vidim tych bezdakov co predavaju notabene a dalsi den ich vidim fajcit nemam najmensiu chut im prispiet.. viem ze to nerobia vsetci, ale clovek nikdy nevie ci tento je ten, co si moje peniaze zasluzi alebo nie.. a kedze nemam ani cent navyse tak nemusim nad tym nejako rozmyslat
Taký čo majú to oné, povolenie od biskupa alebo tak.. tým dávam pravidelne.. A oni mi dajú taký obrázok náboženský. Lebo pri tých viem, že si za to nekúpila čučo. Alebo Nota Bene ak sa počíta.
ako kedy, záleží od momentálnej (finančnej) situácie
ale zas, neviem keby som bola na ich mieste, či by som si za tie peniaze kúpila napr. rožky, ktoré ma i tak nezasýtia, alebo napr. chľast, ktorý ma jednak zohreje, dostane do euforického stavu a budem zaspávať s úsmevom, že aspoň jeden deň som nechala "problémy" za sebou
@amikadze ja ani jedlo odkedy som bola svedkom ako im jeden pán doniesol plnú tašku (chlieb, rožky, mlieko, nejaký salám, syr) a keď nastúpil do auta a odišiel, tak chytili tú tašku a hodili ju do smetiaka
som schopný im kúpiť jedlo, ale peniaze dávam len výnimočne.. iný prípad sú poliční muzikanti, keď vedia hrať, a neznie to ako nejaká rádoby slabá napodobnenina underground black metalu, tak dám pamätám, že v KE jeden týpek hral na harfu.. to sa nedalo nevenovať nejaký príspevok
ked som na strednej chodil do školy tak tam taký milý pán predával nota bene, vidno že bol čiistý, slušný a skutočne sa snažil + bol aj invalid. Tak od neho som občas kupil nota bene. A ešte pri kamennom námestí v bratislave hráva na harmonike taký starý pán tak jemu občas hodím nejaké drobné ak mám po ruke. Niesom svina, ak vidím že človek je slušný, tak ma nejaké to euro nezabije. Ale cigáni čo pýtaju peniaze a ešte sa aj trpitelsky tvária ma vedia dožrať
nieekdy ak najdem daky ten cent 5 centov ale len tym comi ttoak pride luto a viem ze jeto davac teda napr. nas Karol v MT co bol tak on hral tam a tak smiesne vzdy spievla no skoda zeuz nezije..:/
dam=dostanem.. ( aj tato suvislost s vesmirom ma napada ) takze ano davam bezdomovcom a kupujem si notabene, ti ktori nadavaju si neuvedomuju, ze ktovie ci takto raz neskoncia a ze tych par drobnych minu na blbosti inak :/
Ako kedy, ako komu, ale už radšej nebudem dávať nikomu nič. Minule som bol v BB v Kauflande a tam pri vchode prišiel nejaký žobrák, dal mi kartičku a tam bolo napísané niečo v tom zmysle: Že som hluchonemý a že pomôžete mi kúpou pera za 2e. Pozrel som sa na to pero: obyčajné posrané pero čo kúpim v obchode za 5 korún, on pýta za 2e : D Tak som mu dal euro a nech si pero nechá. A najviac ma dostalo, že potom keď som vyšiel z obchodu, znova ma zastavil a znova prachy pýtal : D Som sa pekne nechal ojebať.
peniaze nie, to radšej im kúpim nejaké jedlo a dám, lebo neverím moc, že tie prachy čo im dám neprepijú...a raz sa mi v ZA stalo, že som dala bezdomovcovi bagetu, ktorú som si práve kúpila, ešte nebola ani otvorená a on ju hodil do koša, že on nechcel bagetu ale peniaze, tak odvtedy SEREM na nich z vysoka.
@zajkousko a ty by si zamestnal bezdomovca? ešte k tomu možno aj alkoholika? aj keby chceli, nenájdu si prácu.. a nedávaj všetkých do jedného vreca ľudí na ulicu môžu vykopnúť napr. rôzni bytoví podvodníci, niekedy dokonca aj vlastná rodina..
@zajkousko zaujímavé, na to, že sú takí zriedkaví mám asi šťastie, že pár takých poznám len som ti tým chcel povedať, že nemáš právo hocikoho súdiť, ak nepoznáš jeho životný príbeh a skončiť na ulici si podľa mňa nezaslúži nikto
@lesush tak im nekúpim chlieb, ale napr. nejaké ovocie, džús alebo niečo...a by the way,chápem, že to ich neospravedlňuje, ale keby som bola ja na ulici, tiež by som pila...
to si zase ty chalanisko?!.........ja nikoho nesúdim, píšem len pravdu z vlastných skúsenosti z bezdomovcami.......choď do žiliny pred tesco a presvedčíš sa sám aké sú to zveri!.................
ich osudy ma nezaujímaju, každý máme svoj kríž a takého bezdomovca asi ťažko zaujíma čo ja mám za problémi, preto serem na nich z visoka.......filip
Peniaze nie. Niekoľkokrát do týždňa kúpim dva rožky a takú pašteku, vyjde ma to 18 korún a ten, komu to dám sa vždy veľmi poteší.. A keď tak cigaretu dám, ak mám dosť, tomu človeku to už viac neublíži a viem, aké to je keď fajčiar nemá čo fajčiť..
@zajkousko hovoríš, ako keby som žiadneho z nich v živote nevidel neobhajujem to, že sa dakto správa ako nečlovek, taký kokot nie som.. ale zaujíma ma, že čo sa vlastne stalo, že normálny človek sa ocitol na ulici. pozerať kus aj na súvislosti... a problémy človeka, čo nemá kde spať, čo jesť, nemá prístup ku kvalitnej zdravotnej starostlivosti, atď. sú neporovnateľne väčšie oproti tvojim, nemyslíš?
@zajkousko a za normálnych okolností sa im vyhýbam.. človek nikdy neviem, kedy komu preskočí v hlave.. a psychické choroby môžu byť takisto spôsob, ako sa dostať na ulicu, čiže.. ale ich problémy by mali riešiť v prvom rade politici..
@hunter2 ja keď som sa chcel mať dobre, našiel som si dve práce .....a našich politikov dávno prestali zaujímať občania tohto štátu, je im leider jedno kto ako žije.............prídu voľby a zase tam budu tie iste tváre.................filip
@zajkousko no dobre, ale ty máš ten základ mama robí 3 roboty, a ja keď chcem prachy, tak si zoženiem nejakú brigádu.. no keby si si tú prácu nevedel zohnať, už by si mal problém.. a s tými politimi máš pravdu, majú toho na "zodpovednosti" veľa, ale robia veľký konský.. je mi zle z tohto štátu.. ale aspoň lekári budú mať vyššie platy, tak snáď sa mi podarí vyštudovať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
hold, jak vidim tych bezdakov co predavaju notabene a dalsi den ich vidim fajcit nemam najmensiu chut im prispiet.. viem ze to nerobia vsetci, ale clovek nikdy nevie ci tento je ten, co si moje peniaze zasluzi alebo nie.. a kedze nemam ani cent navyse tak nemusim nad tym nejako rozmyslat
možno jedlo by som im kúpila, ale peniaze už nie
ale zas, neviem keby som bola na ich mieste, či by som si za tie peniaze kúpila napr. rožky, ktoré ma i tak nezasýtia, alebo napr. chľast, ktorý ma jednak zohreje, dostane do euforického stavu a budem zaspávať s úsmevom, že aspoň jeden deň som nechala "problémy" za sebou
ide asi len o princíp.. nejaký ten cent navyše... my už nemôžeme ručiť za to, na čo to použijú..
V Žilinskom večerníku je inzerátov na robotu na Boha, myslíte, že sa zamestnaju, kašľu na to..radšej budu piť a kkot robiť!!!!!.......filip
a kto im káže chľastať!..................filip
to si zase ty chalanisko?!.........ja nikoho nesúdim, píšem len pravdu z vlastných skúsenosti z bezdomovcami.......choď do žiliny pred tesco a presvedčíš sa sám aké sú to zveri!.................
ich osudy ma nezaujímaju, každý máme svoj kríž a takého bezdomovca asi ťažko zaujíma čo ja mám za problémi, preto serem na nich z visoka.......filip
držím ti palce........filip