Je treba notebook s ohľadom na ochranu pevného disku pred prenášaním vypnúť alebo stačí hodiť do spiaceho režimu? Nemyslím ako prejsť z kuchyne do obývačky ale normálne šmariť do tašky a tak..
hm mňa napadlo, ak som pozerával v autobuse, ktorý sa neuveriteľne triasol na tých našich šmejd cestách slovenských filmy, tak som asi kompíku ubližoval že?
@Tomas davno som niekedy cital ze disku skodi ked nanho vrestis (hucis), bolo to skusane pri nejakom servery a vybracie sposobovali rozvybrovanie a znizili prenosovu rychlost...
ale prakticky mu skodi to ze disk nieje vodorovne ani horizontalne.. nici to loziska, ale myslim ze to by si mal vedet
O to sa vobec nemusis bat ak ho prenasas a otriasas s nim, HDD sa ti niako neposkodi. HDD ktore sa osadzuju maju jednu zazracnu funkciu ktoru normalne pocitace nemaju a to je to ze ak tvoj notebook zaznamena neaky otras ktory by mohol spravit nieco s tvojim HDD, riadiaca jednotka HDD da prikaz aby sa mu "zaparkovala" snimacia hlava a tak ti neposkodi data na HDD, vsetko to trva zlomok sekundy takze nic neboj mozes si notebook aj trepat o hlavu a HDD sa ti neposkodi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
ale prakticky mu skodi to ze disk nieje vodorovne ani horizontalne.. nici to loziska, ale myslim ze to by si mal vedet
Snad som to dost dobre vysvetlil