Čaute, chcela by som sa opýtať na jednu vec. Moja kamoška je teraz na piaristickom gymnáziu. Je v nižšom gymnáziu a môže prestúpiť na buduci rok na strednu. Ona chce ísť na bilingválne francúzske, ale zároveň chce zostať na tom jej sucasnom gympli a nevie
ja chodím na nemecké druhý rok a odporučila by som taku formu učenia určite, pretože sa tamu jazyku ovela viac venuju ako na inych školách a sú v nom aj nejaké tie predmety, čo býva najprv trochu ťažšie ale keď človeka baví ten jazyk tak to zvládne určite
@1
u nás keď sa písali prijímačky tak som tam chcela vbehnúť a povedať tým deckám nech utekajú kade ľahšie kým môžu. ale to je naším gymplom ako takým, nie tým, že bilingválny.
Nenechaj sa odradiť @1 , pretože bilingválna forma štúdia na gymnáziách je najkvalitnejšia, čo sa týka jazykov a nikde inde sa ich tak dobre nenaučí človek. Je to fakt len o tom, že si musí uvedomiť, že také bilingválne je náročnejšie a zvážiť, či na to má a či je schopná obetovať toľko času jazyku a konieckoncov aj to, či ho chce nejako perspektívne využiť v budúcnosti, lebo v tomto prípade jednoznačne bilingválne.
Ja byť ňou, ak nechce ísť na medicínu, farmáciu a tak, idem na bilingválne, ale nie francúzske, ale nemecké alebo španielske, pretože tie jazyky mi inklinujú viac. :-S
ono treba si uveodmit niekolko veci. niektori ludia to mozno lutuju pretoze to bolo pre nich moc narocne. alebo proste mohla bt ta konkretne skola dost na nic. neviem.
tak isto neviem na ktory bilingval chces ist ty. ale sam o sebe bilingval vo vseobecnosti je podla mna velmi rozumne rozhodnutie pokial si pripravena pre to aj nieo robir
Ja som chodila na bilingvalny gympel, síce anglicky, ale neľutujem vobec a bolo to mojich najlepších 5 rokov. Štúdium mi dalo vela, určite viac ako obyčajný gympel, pokial niekoho bavia jazyky tak to je super. Ovláda jazyk na lepšej úrovni, co ma + do budúcnosti a aspoň ked som nas gympel porovnala s tym obyčajným v našom meste, tak celkovo výučba bola na kvalitnejšej úrovni. V piataku sme si mohli spravit štátnice na úrovni c1, co je tiez veľké + do budúcna. Samozrejme záleží aj od osobného prístupu, ako sa človek štúdiu venuje. Takze podla mna určite lepsie ako obyčajný gympel a ked pojde na vs, tak na viacerých dávaju za bilingvalny gympel + body k prijimackam.
jednoducho, ak chce ísť človek na medinu, farmaciu a podobne zaležitosti, tak francuzska chemia a biola je málo. a naopak, ak chce ísť človek humanitne, tak povinna matika, plus dalsie dve prirodne su mu zbytočná príťaž, môj názor
@ssnehulienka pretože je to tazke a musi si to uvedomit.
99 percent ludi co tam je na tu skolu nadava a zvysne jedno percento su fakt biflosi,teda aby som to upresnila,vsetci mame tu skolu radi,no system a vsetko okolo je velmi,velmi narocne. aj ked teda co som si vsimla,tak napriklad take gymo v trstenej ked porovnam s nami v ZA tak je to rozdiel. dost zalezi aj od profakov.
kazdy student u nas ti povie ze prichodom na bilingvu jeho socialny zivot klesol na bod mrazu,spi tak styri hodiny denne atd.
ale teda aby som len nehejtovala,ano,tato skola by ta mala naucit ako sa spravne ucit a v podstate to mas ako vysku.
ako som prave niekde napisala ked sa za ten prvy rok naucis jazyk tak ti je 4 roky uplne jedno v akom jazyku ti to vysvetluju ci v jednom ktoremu rozumies alebo v druhom ktoremu rozumies tiez (teda mala by si)
ja som vychodila anglicke a sice skola ako taka bola katastrofa (odvtedy verim ze peklo na zemi existuje a vola sa stredna skola) ale co sa tyka narocnosti uciva tak to je ved to iste co v slovencine len v inom jazyku.
ocenila som to ked som odisla studovat do zahranicia a od prveho dna som bola zvyknuta plynule komunikovat a akademicky sa vyjadrovat v angline takze v tomto smere nemam ziadny problem
neublizi ti to isto
inak ja som mala tiez takychto martyrskych spoluziakov co pomaly 5 rokov nespali lebo preboha niekto po mne nieco pozaduje ja som spala dostatocne a skolu som spravila s prstom v nose a to zase ja ziadny lumen nie som
sestra chodí prvým rokom na anglické bilingválné gymnázium, kedže bola medzi prvou desiatkou najlepších ( brali 100) takže patrí k tým lepším žiakom a je vidieť aj z toho čo hovorí, že jej to ide lepšie ako ostatným, takže hoci je to ťažké a je toho veľa, ale je v tom dobrá a baví ju to
@himalaya absolvovala som francúzsky bilingvál, a pokiaľ chce dotyčná ísť na vysokú školu kde bude pokračovať v štúdiu toho jazyka, tak nech na ten bilingvál ide, poprípade ak vie, že bude chcieť robiť prácu, v ktorej ten jazyk bude vyžadovaný. V opačnom prípade to nedoporučujem, lebo kvôli sústredeniu sa na jazyk sa potláča bežné učivo (u nás to bolaa napríklad chémia, ktorá bola najhoršia). Proste odtiaľ nemáš také základy, aby si bez problémov išla na medinu alebo podobne.
@girasol8 áno, to je jedna možnosť. Alebo som patril k tým, ktorí si po prváku uvedomili, že táto formulka o nespaní je dosť otrepaná a fyziologicky viac-menej nemožná. Nikoho takého, kto by naozaj tento nedostatok spánku zažíval, som na škole za 5 rokov nestretol. Jasné, boli chvíle, keď toho bolo veľa, ale určite to tak nebolo stále. Neviem, v koľkom ročníku si ty, ak v prvom, tak sa to ešte možno dá pochopiť. Plus, ja som chodil na francúzsku sekciu, možno že španielska je diametrálne odlišná.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
NIKDY.
moj nazor
plus vlastne skusenosti
u nás keď sa písali prijímačky tak som tam chcela vbehnúť a povedať tým deckám nech utekajú kade ľahšie kým môžu. ale to je naším gymplom ako takým, nie tým, že bilingválny.
Ja byť ňou, ak nechce ísť na medicínu, farmáciu a tak, idem na bilingválne, ale nie francúzske, ale nemecké alebo španielske, pretože tie jazyky mi inklinujú viac. :-S
ono treba si uveodmit niekolko veci. niektori ludia to mozno lutuju pretoze to bolo pre nich moc narocne. alebo proste mohla bt ta konkretne skola dost na nic. neviem.
tak isto neviem na ktory bilingval chces ist ty. ale sam o sebe bilingval vo vseobecnosti je podla mna velmi rozumne rozhodnutie pokial si pripravena pre to aj nieo robir
Ja som chodila na bilingvalny gympel, síce anglicky, ale neľutujem vobec a bolo to mojich najlepších 5 rokov. Štúdium mi dalo vela, určite viac ako obyčajný gympel, pokial niekoho bavia jazyky tak to je super. Ovláda jazyk na lepšej úrovni, co ma + do budúcnosti a aspoň ked som nas gympel porovnala s tym obyčajným v našom meste, tak celkovo výučba bola na kvalitnejšej úrovni. V piataku sme si mohli spravit štátnice na úrovni c1, co je tiez veľké + do budúcna. Samozrejme záleží aj od osobného prístupu, ako sa človek štúdiu venuje. Takze podla mna určite lepsie ako obyčajný gympel a ked pojde na vs, tak na viacerých dávaju za bilingvalny gympel + body k prijimackam.
Anglický by mohol byť ešte fajn, ale francúzsky je hrozný, zlý systém, proste ne ne ne
99 percent ludi co tam je na tu skolu nadava a zvysne jedno percento su fakt biflosi,teda aby som to upresnila,vsetci mame tu skolu radi,no system a vsetko okolo je velmi,velmi narocne. aj ked teda co som si vsimla,tak napriklad take gymo v trstenej ked porovnam s nami v ZA tak je to rozdiel. dost zalezi aj od profakov.
kazdy student u nas ti povie ze prichodom na bilingvu jeho socialny zivot klesol na bod mrazu,spi tak styri hodiny denne atd.
ale teda aby som len nehejtovala,ano,tato skola by ta mala naucit ako sa spravne ucit a v podstate to mas ako vysku.
ja som vychodila anglicke a sice skola ako taka bola katastrofa (odvtedy verim ze peklo na zemi existuje a vola sa stredna skola) ale co sa tyka narocnosti uciva tak to je ved to iste co v slovencine len v inom jazyku.
ocenila som to ked som odisla studovat do zahranicia a od prveho dna som bola zvyknuta plynule komunikovat a akademicky sa vyjadrovat v angline takze v tomto smere nemam ziadny problem
neublizi ti to isto
inak ja som mala tiez takychto martyrskych spoluziakov co pomaly 5 rokov nespali lebo preboha niekto po mne nieco pozaduje ja som spala dostatocne a skolu som spravila s prstom v nose a to zase ja ziadny lumen nie som