Ahojte..potrebujem poradiť ohľadom bilingválneho gymnázia. Má s tým niekto skúsenosti? Je to veľmi ťažké? Bojím sa že to nebudem zvládať a ide mi hlavne o ten jazyk pretože v jazykoch nie som až taká dobrá ale viem že ho budem potrebovať :/ a ešte j
o to že by to bolo ďaleko..to som ešte neriešila ale tie skúšky..tak toho sa bojím aj ja .( ale ja sa bojím toho celého lebo sestrina učiteľka v škôlke má asi 17 ročnú dcéru ktorá chodí na španielske bil. gym. a že preedtým sa učila na samé jednotky, poprípade nejaká tá 2 a že teraz to vôbec nezvláda..že sa učí na 3 a 4 vraj je to dosť ťažké..takže a potom vôbec neviem kam na školu
nechápem tej logike ..ísť na bilingválne,keď ti veľmi nejdú jazyky zabudni ...ja som mala samé jednotky po celé roky z jazykov (nemyslím na vysvedčku ,ale aj čo sa týka klasických známok cez polrok) mám ich dodnes ..ale neodvážila som sa ísť na bilingválne ....ostaň pekne tam,kde si a choď na normálne gymko lebo to nezvládneš
Pozri. Ja som tiež nebola nejak extra dobrá v jazyku na základnej, skôr som patrila do toho priemeru, resp. až niekde do horšej polovice... Ale ak máš k tomu vzťah, robíš s tým cudzím jazykom každý deň a venuješ sa tomu a chceš sa to naučiť a baví ťa to, tak sa naučíš, ako aj ja.
Druhá vec, treba sa tam dosť veľa učiť. Ja som mala tretí ročník taký, že asi tri mesiace som sa ani von nedostala Lebo sme mali nonstop každý deň písomky a skúšky a pod. Takže ak nie si ochotná obetovať pre učenie svoj voľný čas /aj tak to ide väčšinou len v návaloch/, tak asi to nie je dobrá voľba.
Plus, posledné tri roky sú nejaké ťažké vstupné testy z matiky, neviem, čo im šiblo alebo čo...
A posledná vec, ani nechoď keď nechceš ísť na vysokú, lebo ti to bude na milú Jarmilu. Asi toľko.
Ja som mala na základnej zhruba 3-4 dvojky každý polrok a teraz som na tom zhruba tak isto...
ja som urobila chybu že som nešla.. tiež som si myslela že ako to zvládnem, veď to nemám šancu...no teraz to lutujem, pretože v prvom ročniku budeš mat 9O% hodín v týždni iba jazyky, aj 5 hodin denne len jazyk, kde sa naučíš ako tak zaklady a až v druhom ti začnu pribudat aj ine predmety v jazykoch v pohode sa to da zvladnut byt tebou jednoznacne idem!
@kissmebaby ja som štvrtáčka na bilingválnom v CA, zvládam to úúplne v pohode, najťažší je prvák, prvý polrok a potom tretiak, ale všetko sa dá zvládnuť, mala som aj spolužiakov, ktorí nevedeli po anglicky ani ň, naučili sa... mali to síce ťažšie, ale všetko sa dá...
pozri, na bilingvali sa ten jazyk naucis aj keby si bola rovno hotentot
vazne, chodim na bilingval takze viem, jazyk zvladame vsetci, a ak su problemy tak s inymi vecami
co sa tyka ucenie, je toho trochu viacej ako inde ale da sa na to zvyknut ja teda rozhodne nie som typ co vydrzi sedeit hodiny pri knihach mam milion inych zalub a zvladam to.
len tam netreba brat tak vazne tie znamky su sice o dost horsie ako na normalnom gympli ale napr. u nas trojkar zmatiky zvlada bezchybne derivovat ci integrovat uz v predposlednom rocniku co sa teda neda povedat trebars o tretiakoch na normalnych gymploch.
ako hovorim podla mna je bilingval tazky v ostatnych predmetoch ako jazyk (my sme napr orientovany na prirodne vedy)
a posledny vec, ak sa prihlasis na bilingval urcite to aspon milion krat olutujes ale nakoniec budes pravdepodobne rada ze si sa na to dala
Ja sa tento rok chystám na bilingválne do BB skúšok sa bojím tiež, ale zato že to skúsim nič nedám som už na gympli, takže keby niečo, tak v podstate nič ale rozhodne ak chceš ísť, mala by si to aspoň skúsiť
Citis sa na bilingvalne ? Chod,a k mas nato vsetky predpoklady tak by si mala zvladnut test tym padom ta vezmu.. ak nie, tak test nedas a svet sa neruca....
si osmacka? chod skusit uz teraz, zato nic nedas, aspon budes vediet ako to chodi....
billingvalne..joj..tazka skola veru.. hlavne ked su vsetci naokolo inteligenti len ja sa citim ako keby som sa tam ocitla nahodou..dako si to taham na 3-4 a svet sa mi este nezrutil.. na druhej strane som uz vela krat olutovala, ze som tam niekedy sla kedze ma vysoka skola abssolutne nelaka nuz ale uz som tam, uz to dako musim dobojovat.. dako bolo, dako bude.. ved koniec koncov, nieje tam zle.. Su tam genialni ludia s ktorymi mam este genialnejsie zazitky takze..ma to svoje plusy..ale aj svoje minusy
Tiež sa chystám na BG ale skúšok sa nejako nebojím. U nás sú skúšky na psychiku. Angličtina ma dosť baví a ovládam už okolo 70% Ak ťa to tiež baví choď
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
pridavam sa ku @4
Druhá vec, treba sa tam dosť veľa učiť. Ja som mala tretí ročník taký, že asi tri mesiace som sa ani von nedostala Lebo sme mali nonstop každý deň písomky a skúšky a pod. Takže ak nie si ochotná obetovať pre učenie svoj voľný čas /aj tak to ide väčšinou len v návaloch/, tak asi to nie je dobrá voľba.
Plus, posledné tri roky sú nejaké ťažké vstupné testy z matiky, neviem, čo im šiblo alebo čo...
A posledná vec, ani nechoď keď nechceš ísť na vysokú, lebo ti to bude na milú Jarmilu. Asi toľko.
Ja som mala na základnej zhruba 3-4 dvojky každý polrok a teraz som na tom zhruba tak isto...
vazne, chodim na bilingval takze viem, jazyk zvladame vsetci, a ak su problemy tak s inymi vecami
co sa tyka ucenie, je toho trochu viacej ako inde ale da sa na to zvyknut ja teda rozhodne nie som typ co vydrzi sedeit hodiny pri knihach mam milion inych zalub a zvladam to.
len tam netreba brat tak vazne tie znamky su sice o dost horsie ako na normalnom gympli ale napr. u nas trojkar zmatiky zvlada bezchybne derivovat ci integrovat uz v predposlednom rocniku co sa teda neda povedat trebars o tretiakoch na normalnych gymploch.
ako hovorim podla mna je bilingval tazky v ostatnych predmetoch ako jazyk (my sme napr orientovany na prirodne vedy)
a posledny vec, ak sa prihlasis na bilingval urcite to aspon milion krat olutujes ale nakoniec budes pravdepodobne rada ze si sa na to dala
v kazdom pripade potrebujes pevne nervy
Mala som rovnaký problém.. No proste som sa na to dala..
Spravila som skúšky, vzali ma..
Už pol roka driem franinu a jediné čo môžem poradiť človeku, ktorému jazyky nejdú tak to, že tam ani len nepodávaj prihlášku...
Bez nadania na jazyky nemáš šancu a budeš sa veľmi, veľmi trápiť..
si osmacka? chod skusit uz teraz, zato nic nedas, aspon budes vediet ako to chodi....
billingvalne..joj..tazka skola veru.. hlavne ked su vsetci naokolo inteligenti len ja sa citim ako keby som sa tam ocitla nahodou..dako si to taham na 3-4 a svet sa mi este nezrutil.. na druhej strane som uz vela krat olutovala, ze som tam niekedy sla kedze ma vysoka skola abssolutne nelaka nuz ale uz som tam, uz to dako musim dobojovat.. dako bolo, dako bude.. ved koniec koncov, nieje tam zle.. Su tam genialni ludia s ktorymi mam este genialnejsie zazitky takze..ma to svoje plusy..ale aj svoje minusy
drz sa dievca