myslím, že je to fajn. sem tam niečo bio máme a chcela by som aby aj všetko, ale nejak sa mi na to nedá nahovoriť rodinu., A ak tak máme bio zo záhradky :3 Napríklad dnes som spravila super bio šalátik- šalát, parajdky, cherry paradjky, uhorky, cibuľka mňam
To čo bolo kedysi úplne normálne vydávajú teraz za bio jedlo...a tá cena je úpne mimo...keby sme zarábali ako v nemecku,tak by si ich mohol dovoliť skoro každý
No bio ako bio domáca slanina, klobása, šmaľec, mäso, tlačenka, vajcia, a veci vypestované na záhrade paradajky, papriky, cukety, zemiaky, mrkvy, šalát, ríbezle, cvikle, uhorky, patizóny, ... ráta sa to?
@nicolkaa zdrave jedlo nie je drahe , zdrave je aj nizkotucne mlieko namiesto polotucneho , tmave pecivo , tmave cestoviny , olivovy olej miesto hnusneho klasickeho atd.
oni su o tolko drahsie, lebo nejdu cez slovenske firmy. V nemecku je odost mensi rozdiel cien bio a normalnych potravin. Ja kupujem iba niektore, kedze vacsinu najdes ok. Maso sa i tak neda a take no
Je možné, že je to o niečo zdravšie alebo "menej závadné" ..ale buď mi to chutí rovnako alebo horšie ako normálne potraviny ...ale je mi to v podstate jedno, keď som hladná
Niektoré veci máme bio: agávový sirup - ten som este ani nebio nevidela takže preto iba bio a aj také hrozienka, ktoré sú úplne super nedajú sa s ostatnými hrozienkami porovnávať, fakt kvalitka..
ale čo je u nás jeden bio obchod tak sú tam nechutne drahé veci.. je pravda, že napríklad ryžové alebo kukuričné cestoviny v normálnom obchode jednoducho človek nekúpi tak treba zájsť do bio obchodu.. keby tam nemajú ceny aké majú, tak tam majú geniálne veci fakt že na hocijakú diétu, či už napríklad bezlepkovú si tam človek nakúpi super veci na spestrenie jedálnička
čiže bio mám rada, teda až na tie ceny, ale väčšinu veci mám aj tak z normálneho obchodu
sem tam jem bio zelinu a pijem bio dzusy, ale nepotrpim si velmi na to... nejdem sa posrat z toho, ze to bolo vypestovane niekde na farme vo vysnych ruzbachoch...
minule som sa dozvedela že naša záhrada je BIO lebo vraj už viac ako 10 rokov nebola umelo hnojená len prirodzene- čiže kravským lajnom ..a to je jedno z kritérii ktoré má spĺňať BIO
Bio je taky relativny pojem...... ono sa to skoro vobec nesleduje. Príde ti človek z úradu, zaplatiš mu, podpňišeš papiere a máš nálepku bio. Vačšinou žiadne skúmanie, pozorovanie, aj keby máš len samú chémiu, ím to je jedno, zaplatil si si za nálepku a s tým to konči.
Sú veľmi zdravé, lenže veľmi veľa ľudí si predstavuje pod BIO potravinami tie dozelena balené predražené potraviny v supermarketoch. @avieabbey ak si niekedy v živote jedla zeleninu alebo ovocie zo záhradky jedla si BIO produkt. Myslím si, že oficiálne predávané BIO produkty určite nie sú 100% BIO a maybe vo väčšine prípadoch ani 50%. Napr. BIO ovocie v obchode to už na pohľad vidíte, či je alebo nie je chemikáliami nadopované...
Keď som začal z bio, motivalo ma to aj na cvičenie, zapísal som sa do posilky a zmenil som aj životný štýl. Všetko to ide ruka v ruke. Na » www.vitafit.sk som si začal kupovať rôzne doplnky a môžem povedať, že sa cítim oveľa energickejšie, než predtým.
Treba čítať etikety, zloženie a či daný produkt je certifikovaný.V obchodoch toho nájdeme kopec,ale nakoniec zostaneme sklamaní. Za seba odporúčam poctivé » e-umami.sk/kat/biopotravin... jednoznačne kvalitné potraviny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ale čo je u nás jeden bio obchod tak sú tam nechutne drahé veci.. je pravda, že napríklad ryžové alebo kukuričné cestoviny v normálnom obchode jednoducho človek nekúpi tak treba zájsť do bio obchodu.. keby tam nemajú ceny aké majú, tak tam majú geniálne veci fakt že na hocijakú diétu, či už napríklad bezlepkovú si tam človek nakúpi super veci na spestrenie jedálnička
čiže bio mám rada, teda až na tie ceny, ale väčšinu veci mám aj tak z normálneho obchodu