Čaute! Na BIO máme urobiť projekt na tému: EKOSYSTÉM. Musíme si vybrať určitý ekosystém a ďalej sa ním zaoberať. Neviem si však nič vybrať. Otázka pre vás: Aký ekosystém by ste si vybrali? Môže to byť more, púšť, obyčajný les, hocičo. Poraďte. Ďakujem
ja by som si dal mokrade a močiare. Tu máš široký priestor na prezentáciu. Na nete nájdeš kopec vecí od vzniku mokradí až po ich neuveriteľný čistiaci význam v krajine. Spomenul by som najvýznamnejšie územia zo slovenska a zo sveta by som spomenul určite Pantanal v Brazílii, ktoré je najväčšie mokraďové územie na svete a za zmienku stojí africká rieka Okavango, ktorá svoju púť nekončí v oceáne, v mori alebo ako prítok inej rieky. Jednoducho končí a rozlieva sa do rozsiahlych močiarov. Z ekologického hľadiska nájdeš o močiaroch všetko v knihe od Oduma "Základy ekologie" ktorú si môžeš nájsť a stiahnuť z uloz.to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
» en.wikipedia.org/wiki/Marine_eco...