Ahojte, potrebovala by som poradiť: počula som, že nato, aby som mohla s Blackberry používať internet, potrebujem BIS/BES. Je to naozaj tak (a ak áno, neviete, koľko to u jednotlivých operátorov stojí), resp. nedá sa mi bez toho ani pripojiť na wifi, aleb
@nashinka Moja mama mala BB a mala v ňom net ale ona si aj platila za všeličo ale neviem koľko, mám pocit že to bolo okolo 10 eur mesačne takže asi tak... Teraz ho mám ja, wifi mi normálne funguje ale pokiaľ nemám wifinu a nechtiac sa prihlásim na internet tak mi napíše že proste nemám wifinu že nemôžem gembliť, takže asi to bude tak, že si musíš za to aby si tam mohla mobilný internet využívať zaplatiť... Ono je to taký vreckový počítač a vie robiť tooooľko vecí, len proste musíš platiť, keď neplatíš, je to len bežný mobil. Takže toľko viem o tom ja
@nashinka ide o to na čo to chceš. Nie je to telefon na hranie. Je to v prvom rade pracovný nástroj. Áno je pravda, že môžeš wifi využívať. Ale neviem či ti stiahne maily bez aktivovaného BIS/BES. Čo sa týka ceny v Ornange je 1000 MB za 7,95 a v O2 za 8 € čo je prijateľná cena. V O2 je to o to lepšie, že balík môžeš využívať aj v ČR a po prečerpaní neplatíš navyše iba ti obmedzia rýchlosť. Otázka je prečo mať BIS? Ak ho má aktívny tak sa nepripájaš cez tieto slovenské servery ale cez server spoločnosti RIM(Research Im Motion - výrobca B v Londýne. Každý iný telefon má nastavené ako často má kontrolovať prijaté maily. BB to má presne opačne. Ak dojde mail tak tebe to v reálnom čase ukáže na mobile. Takže okamžite. Máš tam potom takú vecičku BB Protect pri ktorej si cez BB.com môžeš kuknúť kde sa tvoj telefon nachádza v prípade straty. Môžeš ho zablokovať, vymazať, poslať správu na display alebo spustiť zvuk.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
2 komenty