Prečo by mal byť?
(teda dobre, čo si pamätám, tak sa správal trocha strelene, ale to bol len jeho spôsob vyrovnávania sa s absurdnosťami, čo sa okolo neho diali)
@6 Tak tak, myslim ze bol najrozumnejsi a ako jediny (alebo jeden z mala) chapal ake je to cele nezmyselne, ale zaroven trpel stihomamom ze ho chcu zabit, takze v niecom blazon predsalen bol
@mielikki to mi je jasne, ale on proste trpel utkvelou predstavou ze sa kazdy usiluje o jeho zivot
aj ja som to citala uz davnejsie, takze som si to nasla vo wikipedii: "Throughout the book, Yossarian's main concern is the idea that people are trying to kill him, either directly (by attacking his plane) or indirectly (by forcing him to fly missions). His suspicion develops into paranoia "
@lahtivik ale proste aj tak, ja sa mu nečudujem, za daných okolností by som možno bola ešte paranoidnejšia a opatrnejšia, (ale zas isto by som nešla nahá na pohreb
Cala kniha bola absurdna takze tazko v nej hladat nejake logicke prepojenia. Ale Yossarian mi tam prisiel ako najrozumnejsi clovek a okolo neho boli sami blazni.
@mielikki ved ani ja sa mu necudujem a tiez si myslim ze normalny bol
asi sa na to da pozerat z dvoch stran, na jednej bol snad najpricetnejsi zo vsetkych postav, na druhej sa v mnohych situaciach spraval trosku neadekvatne...snad to autorke diskusie nejako pomoze
@lahtivik ja si myslím, že hej, ono všetky tieto veci môže spomenúť
(teda dúfam, že tam dá kus svojich vecí, ale s odrazovým mostíkom rada pomôžem
len mi napadlo, že som nikdy nechápala to, ako ten Milo, či ako sa volal, zarábal na tých vajciach
@lahtivik "they are trying to kill me!"
"nobody´s trying to kill you."
"so why are they shooting at me?"
"they´re shooting at everyone!"
"and what difference does that make?"
myslím, že v tomto dialógu je dokonale vystihutý fakt, že Yossarian blázon nebol. že skôr nám môže prísť jeho paranoja bláznivá, keď predsa zabíjajú každého. a nie sme skôr my blázni, že nám príde normálne, keď na niekoho strieľajú a snažia sa ho zabiť, natoľko, až pokladáme za blázna niekoho, kto to považuje za choré?
@grietusha ved ja vravim ze blazon nebol, ale ze mal paranoju pre ktoru sa v urcitych situaciach spraval neadekvatne mna by pri citani knihy ani nenapadlo yossariana povazovat za blazna, prave naopak, len ked autorka diskusie polozila tu otazku, musela som sa nad tym zamysliet
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
(teda dobre, čo si pamätám, tak sa správal trocha strelene, ale to bol len jeho spôsob vyrovnávania sa s absurdnosťami, čo sa okolo neho diali)
(teda už si presne nepamätám okolnosti, čítala som to dosť dávno, ale aj ak by mal taký pocit z iného dôvodu, za daných okolností sa to dá pochopiť)
A k @4 tak sa tam rozpíš o tom, ako sa správal strelene a zároveň to obháj okolnosťami, myslím, že by to šlo vcelku rozpísať
aj ja som to citala uz davnejsie, takze som si to nasla vo wikipedii: "Throughout the book, Yossarian's main concern is the idea that people are trying to kill him, either directly (by attacking his plane) or indirectly (by forcing him to fly missions). His suspicion develops into paranoia "
asi sa na to da pozerat z dvoch stran, na jednej bol snad najpricetnejsi zo vsetkych postav, na druhej sa v mnohych situaciach spraval trosku neadekvatne...snad to autorke diskusie nejako pomoze
(teda dúfam, že tam dá kus svojich vecí, ale s odrazovým mostíkom rada pomôžem
len mi napadlo, že som nikdy nechápala to, ako ten Milo, či ako sa volal, zarábal na tých vajciach
"nobody´s trying to kill you."
"so why are they shooting at me?"
"they´re shooting at everyone!"
"and what difference does that make?"
myslím, že v tomto dialógu je dokonale vystihutý fakt, že Yossarian blázon nebol. že skôr nám môže prísť jeho paranoja bláznivá, keď predsa zabíjajú každého. a nie sme skôr my blázni, že nám príde normálne, keď na niekoho strieľajú a snažia sa ho zabiť, natoľko, až pokladáme za blázna niekoho, kto to považuje za choré?