Zdravím, už 2 dni trpím cez noc a ráno slabosťou aj s bolesťou v krku pri prehĺtaní. Mám taký suchý pocit v hrdle. Hrdlo mám začervenané. A zrovna teraz keď idú Vianoce
Neviete mi poradiť ako sa toho zbaviť? Pretože je to nepríjemné...
nebol si na tom tak zle ako ja pred niekolkymi dnami dozadu s celodennymi teplotami 39 stupnov
chod na crp v prvom rade, a na hrdlo co mi pomohlo - teply caj (nie horuci) a cerstvy zazvor rozkus v ustach s lyzickou medu, opakovane niekolkokrat v priebehu dna (hrdlo by ta nemalo boliet po prvom dni)
+ nemaj doma vykurenne teple prostredie, na tie bakterie v hrdle je to vyborna kultivacia
- pravidelne vetrat, ak pridu teploty, a nie su vyssie ako 38, neznizovat! mierne nad 38 nasadit paralen, nad 39 uz aj chladnejsiu sprchu
a spat
znova spat, spat, spat co najviac v posteli.
tiež som maval hnisavu angínu, niekde som čítal ako to rusy liečia, zjedia ľadovú zmrzlinu, alebo nanuk 2-3 x a prejde to,...
no a skúsil som ta a ono to fungovalo...odvtedy už nič také som nenachytal...
mne pomohli aj pastilky na hrdlo neongin alebo orofar ... ale inak tak ako už odznelo - čaj, zazvor med aj 3-4x za deň ak sa prežís tak za 3-4 dni so fit
boze angina. viete co je to vobec angina? to mas normalne chytene hrdlo a si prechladnuty/a. daj si strepsils alebo dorithricin to pomaha. a inak plati viacmenej secko co vyssie. zazvor je vcelku fajn
Skús Tantum Verde sprej forte, imunoglukan 3x denne 300 mg, silný čaj z čerstvého zázvoru s medom, vitamín C 1000, vitamín D po jedle a Echinaceu kvapky (extrakt z koreňa) pár krát denne + chvíľu podržať v ústach (tak 1 polievková lyžica).
cez noc a ráno, to aj ja, inak nie som chorá, toto je u mňa kombinácia alergie na prach a zostatkových chlamiek...ale napr. taký čaj z vilcacory je celkom super, málokto to pozná, ale dostať sypaný v lekárni
jednoznačne kloktať ústnou vodou, alebo slanou vodou a cez deň modrý Strepsils s lidokainom buď na cmúľanie, alebo sprej priamo do hrdla. Žltý nefunguje až tak dobre, tak by som jednoznačne išiel do modrého
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
chod na crp v prvom rade, a na hrdlo co mi pomohlo - teply caj (nie horuci) a cerstvy zazvor rozkus v ustach s lyzickou medu, opakovane niekolkokrat v priebehu dna (hrdlo by ta nemalo boliet po prvom dni)
+ nemaj doma vykurenne teple prostredie, na tie bakterie v hrdle je to vyborna kultivacia
- pravidelne vetrat, ak pridu teploty, a nie su vyssie ako 38, neznizovat! mierne nad 38 nasadit paralen, nad 39 uz aj chladnejsiu sprchu
a spat
znova spat, spat, spat co najviac v posteli.
no a skúsil som ta a ono to fungovalo...odvtedy už nič také som nenachytal...