Ked ho nechcem tak urcite radsej potrat. Tak ja ho mam mat 9 mesiacov v sebe a znicit si potom postavu len preto aby sa nejaka cudzia zenska mohla tesit ze sa len tak lahko k decku dostala?! No urcite
radsej ako ist na potrat! velmi by ma bolelo ze moje dieta(co by bolo este velmi velmi male) umrelo! takto by zilo a mozno by ma raz vyhladalo. a mozno by zilo omnoho lensie ako so mnou keby som bola v krajnej situacii. ale aj to by ma bolelo. myslela by som ma to kde je a tak. radsej ziadne nezelane dieta!
ak by sa už v skorom tehotenstve vedelo, že to dieťa bude postihnuté, alebo inak vážne choré - som za potrat, ak by malo byť zdravé no naozaj nechcené (a tým myslím, že ho matka nechce ani po pôrode) tak do decáku ...
To vážne by vám menej vadilo svoje decko strčiť do decáku, kde po 18tich rokoch života sa 80 percent odchovancov dáva na cesty prostitúcie, zločinu a drog, ako keby ste mali zabrániť narodeniu ešte keď je embryo len zhluk buniek?
Prečo všetci uvažujete len nad novorodencom? Do detského domova dávajú deti aj ľudia, ktorí ich nie sú schopní z rôznych (materiálnych, zdravotných, rodinných) príčin vychovávať. Ide mi o to, či by ste toho boli schopní - dať SVOJE DIEŤA do detského domova.
@Pernik Radšej zabiť ako mu dať život aj keď len v detskom domove? Odkiaľ berieš istotu, že tam musí z neho vyrásť asociál alebo kriminálnik? To už záleží aj na ňom.
Nie, je to horšie ako interupcia. Pretože ak je žena nútená donosiť dieťa, a potom ho dať do domova, tak počas tých 9 mesiacov si k tomu bábätku vytvorí už akotaký vzťah a je to to najhoršie, že nevie čo je s ním, ako sa mu žije..
@Stage Nič nezabíjaš, je to zhluk buniek a štatistiky hovoria jasne, totálna väčšina odchovancov deckého domova žije asociálne a nie sú schopní zaradiť sa do spoločnosti.
Osobne by ma oveľa viac sralo vykašlať sa na svoje narodené dieťa, celý život žiť s predstavou, že neviem čo robí, kde je, že či vôbec žije ako zabrániť tehotenstvu ešte keď je to len zhluk buniek.
@Pernik Stratiť dieťa môžeš aj bez vlastného zavinenia, dokonca ho môžeš stratiť aj tak, že od teba navždy utečie, takže keby si to vedel dopredu, tak by si poslal ženu ešte pred jeho narodením na potrat, hej? ale k téme : Čiže ty by si bol schopný dať svoje dieťa do detského domova? To je jedno prečo, ale bol?
ano, v pripade, ze by som bola nedajboze znasilnena alebo daco a nechcela by som si to dieta nechat, ale rada by som ho donosila a dala na adopciu (myslim ze detsky domov nie je presne, lebo kopec parov nemoze mat deti a chcu tie malicke)
a aby ma @stage nezdrbal, ze hovorim len o malom dietati, tak keby som mala vacsie a mala iste problemy, tak by som ho radsej dala zit k babke a dedkovi (teda k rodicom)
@Sandy114 Čóóó? Hééééj, ty potvorka, ja by som niekoho zdrbal? Len som v @12 upozornil, že všetci píšu, že by bábo do decáku nikdy nedali, radšej by išli na potrat. Tak som to chcel slušne a nenápadne posunúť ďalej a hneď som obvinený zo šikany a despotizmu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
@Pernik Radšej zabiť ako mu dať život aj keď len v detskom domove? Odkiaľ berieš istotu, že tam musí z neho vyrásť asociál alebo kriminálnik? To už záleží aj na ňom.
@Stage v takom prípade by som to musela zvážiť..
Osobne by ma oveľa viac sralo vykašlať sa na svoje narodené dieťa, celý život žiť s predstavou, že neviem čo robí, kde je, že či vôbec žije ako zabrániť tehotenstvu ešte keď je to len zhluk buniek.
inak som za potraty, aspon bude menej nechcenych deti