viackrát na mňa niečo liezlo, a konkrétne aj teraz cítim sa zdravo, len bolí ma hrdlo, ale teplota žiadna a veselo pobehujem a neobmedzuje ma to, a nwm či sa ráta asi 3 dňová črevná viróza pred mesiacom, ale tak poriadne som bola chorá v januári a to skoro mesiac
@erixa Takže keď si ani ja nebudem môcť dovoliť ochorieť, tak neochoriem? Kiež by to tak fungovalo. Ale imunita, stres, kontakt s ľuďmi, hygiena atď. predsa nesúvisia s tým, či si to môžem dovoliť:/
Pár dní som soplila, kašľala, trochu ma bolelo hrdlo a potom o pár týždňov zas - ten druhý raz som to vyliečila pivom, ale väčšinou zaberie zázvorový čaj, Anticol cukríky a Paralen grip. Ale chodila som normálne do práce, už veľa rokov som s takým niečim neostala doma ležať ( aj keď asi by sa to nemalo podceňovať, neberte si zo mňa príklad).
hej bola som a dost. myslim, ze len nejako tento tyzden som sa z toho uplne dostala... musim zacat nieco brat na imunitu, som si vedoma ze ju mam velmi oslabenu, ale neviem co.
@barb Skus Imunoglukan Syn bio (vytazok z hlivy ustricovej, probiotika a prebiotika - všetko vyznamne posilňuje imunitu, odporučila mi to aj moja imunologicka) 300 mg dlhodobo každé rano nalačno, vitamin D kazdy den po jedle a vitamin C 1000 s postupnym uvolnovanim. Dobre je si robit aj kazdy den ovocne smoothie.
A ked na teba niečo ide, alebo si chora a pod., tak odporúčam Imunoglukan 3 x 300 mg za den + echinacea kvapky vytazok z korena (napr značka Imunit) par krát denne (chvilu aj podržať v ústach) a silny čaj z čerstvého zazvoru.
Prip ja som chodila istý cas aj na injekcie k imunologicke.
takto
prekonala som par dnove nadchove stavy, trochu bolesti hrdla, ale nic vazne
no mala som mononukleozu ale kedze trvala realne tak tri dni, tak nvm ci to mam ratat...ma 2h pichali macedonskymi drogami a zazracne mi do par dni skoro nic nebolo
@barb nezvazis imunologicku, ci bola si? ja som brala nejake 3mesiace tabletky od nej (isoprinosine) a mne to brutal pomohlo
tento rok som bola iba 1x vaznejsie (rozumej doma v posteli s ATB na tyzden) chora a mimo to iba take nadchove stavy, ktore vzdy po nasadeni vyssich davok vitaminov presli
(+co spominam vyssie mono,ale to bolo cele divne)
@bebekex nebola som zatial, len u obvodnej minuly tyzden na krv a vysli mi nizke hodnoty leukocytov, tak povedala ze si mam kupit imunoglukany a mala by som byt ok. nejako vaznejsie som to neriesila lebo doteraz som chora nebyvala, az teraz mi staci ze idem von trocha lahsie oblecena a uz hrdlo citim, potom je pri mne niekto chory a v momente to mam a je to na nervy. si pripadam uz uplne psycho.
skusim zajst a uvidim co mi ta povie, dakujem
@barb Ja ked viem, ze som bola v kontakte s niekym chorim (a neslo sa tomu nijak vyhnut), tak si hned par dni dávam ten imunoglukan 3x 3 kapsuly a echinaceu. A este pozívam vždy atb gel, ked si idem dat niečo do ust rukami (treba ale minutu počkať, inak je neucinny). Ja som mala par rokov dozadu veľké problémy s imunitou, tak preto to tolko riešim. Vela ludi ma nechápe, casto vravia, ze ked sa budem tak chrániť, tak uz apriori preto nebudem mat imunitu. Ale mne sa to velmi osvedcilo a bývam chorá omnoho menej. Naviac mam psíka, ktorému neumývam labky a bývam v izbe so spolubyvajucou, ktora býva občas chorá, takže si nemyslím, ze by som bola v nejakej kontraproduktivnej sterilite. A este k tomu ja nesmiem vobec brat antibiotika, takže o to viac :/
@azizi
ten imunoglukán by mohol byť aj ako prevencia aftov? Lebo tie mám skoro vždy, aj genetika, aj stres aj som prekonala kombináciu pľúcne chlamýdie, mykoplazmy (jedno z toho bolo nové, jedno aktivované) a pravdepodobne aj mono - to všetko jedným šupom, 3 týždne ATB a aj to jedny nesadli a menili mi...ako som spomínala vyššie....no na imuno ma doktor chcel poslať, ale potom mi spravil nejaké nahrubo testy na biele krvinky & protilátky a vyšlo mu OK tak uvidím, čo voľné zaberie a keď nie, tak začnem riešiť detailné testy...inak prečo nemôžeš ATB, čo si alergická na všetky čo existujú?
@mariquittka Netuším, či na afty, ale ja som mala celý život dosť problémy s atopickým ekzémom a odkedy beriem Imunoglukan (3 a pol roka), tak ekzém úplne zmizol. Pľúcne chlamýdie som mala tiež, to je riadne svinstvo:/ Zrovna keď som dokončovala diplomku, takže som nestíhala ísť ani k lekárke a liečila som sa niekoľko mesiacov. V živote som tak strašne nekašľala :/ A kašeľ mi neprechádzal ešte asi rok a pol. Že to boli chlamýdie mi však zistili až o pár rokov neskôr.
Alergická na atb nie som, ale moje telo ich neznesie. Pred asi 10 rokmi som ako reakciu na atb dostala Clostridium difficile (nikdy v živote mi nebolo horšie, to je desná pliaga), kvoli čomu som bola niekoľko týždňov hospitalizovaná na infúziách (kde mi dávali aj iné atb zase kvôli tomu clostridiu). Nevedela som sa toho zbaviť, 3x sa mi to vrátilo a vždy som skončila v strašnom stave v nemocnici :/ Potom o pár rokov mi lekárka predpísala atb na angínu (prosila som ju, aby boli čo najšetrnejšie, že som mala keydsi ten problém). No a po týždni brania sa mi stalo to isté, skončila som v nemocnici a bolo to x krát horšie, ako tá angína. Tam mi povedali, že v budúcnosti môžem iba atb penicilínového typu. Ale pravdu povediac nemám veľmi chuť skúšať, či by mi tie neubližili :/
Ale ako lekári tiež nevedia, prečo vždy tak extrémne reagujem na ATB. Preto som bola aj na rôznych vyšetreniach, gastroskopii, ale nič nezistili. Ešte ma dosť presviedčali na kolonoskopiu, ale tomu som sa radšej vyhla :/
@azizi
kolono to fakt ee, to je to, čomu sa vyhýbam a ani na gastre ako takom som ešte nebola, jooo a ešte na lumbálku by som nešla kým nemusím, tak sa vraj pri ťahaní z miechy nesmie človek pohnúť a to si neviem predstaviť vzhľadom na to, ako mi trhá nohami v zubárskom kresle ...noo a mne tiež nesadol Megamox, mala som zvýšené pečeňové testy a zdalo sa mi, že sa mi horšie dýchalo, možno aj alergia, a aj na iné som mala alergiu ako malá, no a práve vďaka nesadnutiu Megamoxu ma dali na infúzie a zmenili mi na Cipro, no a to môžem a práve na neho je veľa ľudí alergických a chcú ho aj z trhu stiahnuť... a tam mi pri jednom všetky testy spravili, RTG a tak zistili, že chlam&myko, z toho myko som záhadne mala všetky protilátky aké existujú, aj M, A, G, čiže sa vraj aktivovovali, tak nejako, nie som Cameronová no a tie atb tak 3 týždne som brala, potom ešte oreganový olej a odvtedy afty často, z časti genetika - ocovi sa robia- čiže ani predtým som nebola bez nich, z časti zostatkové chlamýdie, z časti oslabená imunita, a ešte aj moje problémy so zubami môžu byť v hre, ale momentálne to kúsok ustupuje, som rada ...no ešte stále občas kašlem, hlavne ráno z prachu, inak vážnejšie som chorá nebola našťastie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
A ked na teba niečo ide, alebo si chora a pod., tak odporúčam Imunoglukan 3 x 300 mg za den + echinacea kvapky vytazok z korena (napr značka Imunit) par krát denne (chvilu aj podržať v ústach) a silny čaj z čerstvého zazvoru.
Prip ja som chodila istý cas aj na injekcie k imunologicke.
prekonala som par dnove nadchove stavy, trochu bolesti hrdla, ale nic vazne
no mala som mononukleozu ale kedze trvala realne tak tri dni, tak nvm ci to mam ratat...ma 2h pichali macedonskymi drogami a zazracne mi do par dni skoro nic nebolo
tento rok som bola iba 1x vaznejsie (rozumej doma v posteli s ATB na tyzden) chora a mimo to iba take nadchove stavy, ktore vzdy po nasadeni vyssich davok vitaminov presli
(+co spominam vyssie mono,ale to bolo cele divne)
skusim zajst a uvidim co mi ta povie, dakujem
ten imunoglukán by mohol byť aj ako prevencia aftov? Lebo tie mám skoro vždy, aj genetika, aj stres aj som prekonala kombináciu pľúcne chlamýdie, mykoplazmy (jedno z toho bolo nové, jedno aktivované) a pravdepodobne aj mono - to všetko jedným šupom, 3 týždne ATB a aj to jedny nesadli a menili mi...ako som spomínala vyššie....no na imuno ma doktor chcel poslať, ale potom mi spravil nejaké nahrubo testy na biele krvinky & protilátky a vyšlo mu OK tak uvidím, čo voľné zaberie a keď nie, tak začnem riešiť detailné testy...inak prečo nemôžeš ATB, čo si alergická na všetky čo existujú?
Alergická na atb nie som, ale moje telo ich neznesie. Pred asi 10 rokmi som ako reakciu na atb dostala Clostridium difficile (nikdy v živote mi nebolo horšie, to je desná pliaga), kvoli čomu som bola niekoľko týždňov hospitalizovaná na infúziách (kde mi dávali aj iné atb zase kvôli tomu clostridiu). Nevedela som sa toho zbaviť, 3x sa mi to vrátilo a vždy som skončila v strašnom stave v nemocnici :/ Potom o pár rokov mi lekárka predpísala atb na angínu (prosila som ju, aby boli čo najšetrnejšie, že som mala keydsi ten problém). No a po týždni brania sa mi stalo to isté, skončila som v nemocnici a bolo to x krát horšie, ako tá angína. Tam mi povedali, že v budúcnosti môžem iba atb penicilínového typu. Ale pravdu povediac nemám veľmi chuť skúšať, či by mi tie neubližili :/
kolono to fakt ee, to je to, čomu sa vyhýbam a ani na gastre ako takom som ešte nebola, jooo a ešte na lumbálku by som nešla kým nemusím, tak sa vraj pri ťahaní z miechy nesmie človek pohnúť a to si neviem predstaviť vzhľadom na to, ako mi trhá nohami v zubárskom kresle ...noo a mne tiež nesadol Megamox, mala som zvýšené pečeňové testy a zdalo sa mi, že sa mi horšie dýchalo, možno aj alergia, a aj na iné som mala alergiu ako malá, no a práve vďaka nesadnutiu Megamoxu ma dali na infúzie a zmenili mi na Cipro, no a to môžem a práve na neho je veľa ľudí alergických a chcú ho aj z trhu stiahnuť... a tam mi pri jednom všetky testy spravili, RTG a tak zistili, že chlam&myko, z toho myko som záhadne mala všetky protilátky aké existujú, aj M, A, G, čiže sa vraj aktivovovali, tak nejako, nie som Cameronová no a tie atb tak 3 týždne som brala, potom ešte oreganový olej a odvtedy afty často, z časti genetika - ocovi sa robia- čiže ani predtým som nebola bez nich, z časti zostatkové chlamýdie, z časti oslabená imunita, a ešte aj moje problémy so zubami môžu byť v hre, ale momentálne to kúsok ustupuje, som rada ...no ešte stále občas kašlem, hlavne ráno z prachu, inak vážnejšie som chorá nebola našťastie