Chalani, alebo baby, bikeri, pri výmene bowdenow, dávate tam nejaké mazadlo ? Počul som že tam niekto dáva vazelínu, niekto olej... Používate niečo ? Ako to tam dostanete ? Namazať lanko, alebo streknúť olej do bowdenu ?
Motorový olej dávam na reťaz Ale tak, neviem no... S cvakačkami elektrikárskymi keď som to strihal, furt sa mi ten koniec rozstrapkal... Asi si musím kúpiť tie koncovky...
vazelínu nedávaj ani za nič vazelína má tendenciu po čase zatuhnúť ja WD 40 tam trochu strekni alebo ešte maslo je na to dobrá znie to divne ale normálne po lanku prejdi maslom a bude pokoj
@filus Blééééé ! WD-40 sa môjho biku nedotkne ! Jediné kde bolo WDčko sú nášľapy... Zvonka... Lebo tam bolo blato, nechcelo sa mi to čistiť, a potreboval som to premazať
@filus fujky fuj... Proste na bike to nedám... Na vidlicu mám silikónový olej (alebo teflónový som párkrát použil, silikón došiel), na reťaz motorový olej alebo Ice Wax, a zbytok nemažem... Až hej, tak vazelína (alebo ten silikónový olej). WDčko ani za boha !
Vidlica sa maže sama, na tú by som veľa oleja nedával... Treba si uvedomiť, že ak jazdíš v prašnom prostredí, tak sa na ten olej ľahko nalepí špina, čo vnútorným nohám veľmi neprospieva...
Shivera to má super vyriešené, je to upsidedown a vnútorné nohy sú zakryté.
@smajdalf ok ja sa lne pýtam no vidlu nemažem vôbec bo potom sa mi nechce ten bordel stade dolu dávať čo sa tam nelepí, a vazelínu jedine na ložiská, raz som ju natrepal na reťaz a musel som ju vymeniť
@weeman vidla sa maže sama, to viem, len po prašnom (alebo mokrom) výjazde tam nastriekam silikónový olej, prepružím a utriem... Párkrát pokiaľ to nie je čisté...
@filus ale tú reťaz potom musíš utreť Lebo inak sa ti tam nachytá prach, a budeš z toho mať brúsnu pastu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Keď chceš aby to dlho vydržalo daj tam motorový olej. Ja som s 5W-40 raz namazal prevody a už to nikdy nezapískalo...
Shivera to má super vyriešené, je to upsidedown a vnútorné nohy sú zakryté.
@filus ale tú reťaz potom musíš utreť Lebo inak sa ti tam nachytá prach, a budeš z toho mať brúsnu pastu