Ahojte, mňa by zaujímalo, ako je to s brigádou, keď mám 17, v septembri 18, že či môžem zarobiť za mesiac 66€ alebo tých 150€ či koľko to je
Pýtala som sa aj vedúcej, ale ona mi tiež nevedela povedať
kym mas 17 a zarobis pod 66 ci 68 eur tak ti nestahuju nic. ked dosiahnes 18 tak ti stiahnu odvody ak zarobis az nad 159 eur. a tak to bude dokial budes studentka a do 26 rokov
asi to napisem jak tatar ale skusim.. ty mozes mat aj viac nez 68eur mesacne. len to co zarobis uz nad 68 eur ti budu zdanovat. cize nedostanes na hodinu tolko ako do tej sumy 68 eur. ale zarobit mozes i viac. ja mam tak do 159 eur. kym si "zbieram" tu sumu tak mam normalne uzasnu slovensku sumu nieco cez dve eura ale ak uz prekrocim tych 159 (co je asi po 80tich odpracovanych hodinach) tak dostavam uz len 1,9 eura po odvodoch. ale dalej zarabam tazke prachy
@pandorka ved ja to chápem lenže ja aj tak nezarobím o moc viac, čiže mne sa neoplatí aby mi to zdanili, keď mi to môžu vyplatiť postupne a všetko ale aj tak by som bola radšej, keby som mohla zarobiť tých 150 za september, aby mi to nevyplácali do decembra
pokial je veduci/a normalny tak sa dohodni bez zmluvy a nebudes zivit ciganov.
je smutne ze este aj s tym minimom za brigadu sa musis delit so statom.
nas stat nie motivuje ale demotivuje k praci, kto pracuje je okradany a kto nepracuje tak tomu vsetko da
inak neviem ako to je presne ale ako student asi aj ked zaplatis dan mozes si ju cez danove priznanie vyziadat spat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
účtovníčka by to mala vedieť, ale vedúca to nevie
je smutne ze este aj s tym minimom za brigadu sa musis delit so statom.
nas stat nie motivuje ale demotivuje k praci, kto pracuje je okradany a kto nepracuje tak tomu vsetko da
inak neviem ako to je presne ale ako student asi aj ked zaplatis dan mozes si ju cez danove priznanie vyziadat spat