Nechcem predbiehať, že sa môže stať najhoršia vec, na ktorú teraz myslím. Ide o jednu babu. Túto sobotu (7.1.) to bude presne rok, čo s ňou budem chodiť. Lenže situácia nie je ružová. Povedala mi, že už nevie či ma miluje. Podľa nej to už vraj nie je také
tazko povedat, az tak do toho nevidim, ista vec vsak je, ze po istom case ta prvotna zamilovanost prejde a potom to fakt "uz nie je take, ake byvalo". Cloveku sa potom moze zdat, ze treba vztah ukoncit, ale v skutocnosti s akymkolvek inym partnerom sa nabuduce stane to iste - mozno nie uplne to iste, ale proste ta taka zamilovanost vzdy prejde. (tu vsak vobec nestotoznujem zamilovanost s laskou, na to pozor)
Mozno sa jej stalo toto a je z toho prekvapena...
Viem, ze to som ti vlastne nijako nepomohol, ale tak mi napadlo, ze mozno je toto vo veci....Proste ak caka, ze bude mat stale motyliky v bruchu, tak moze byt rozcarovana z toho vztahu...ale pomoct sa tomu da len tak, ze ona trosku viac dozrie a pochopi, ze tam nejde len o to...
@henci je to jeden z rannych vztahov, prvych nemaj strach dalsim vztahom to bude ine suhlasim s tym co povedal @pubertslatinocelny . pozri, ja mam uz asi 5ty vztah a ziadne motiliky tu nie su tu uz ide o cosi ine v takomto veku
kazdopadne:
- daj tomu cas, uvidis ci sa nad to prenesiete alebo to padne
- ak je rozumna, tak to pochopi, ze sa neda zit v oblakoch vecne. Ale zvycajne clovek v takomto veku (a uplne najviac ak je to prvy vaznejsi vztah) hlada motyliky na cely zivot, takze sa rozidete a potom pri dalsich vztahoch to uz pochopi.
- cakaj, uvidis, ak to nevydrzite, proste sa rozidte a hladajte dalej.
A vseobecne: Vztah na cely zivot nie je o tom, ci mam/nemam motyliky
@3 no veď tiež to nieje môj prvý vzťah, už ani neviem koľký to je, len to, že to je jej prvý vzťah Ale dík Ale je to proste super baba, žiadna zlatokopka ani podobná p... no uvidím, že čo z toho bude
@henci no zlatokopka v takom veku urcite este nebude, hoci kazdej babe sa paci ak ju chalan vydrziava. Skromnost je ale samozrejme vitana v kazdom veku
Proste jej povedz, ze to tak chodi a cakaj. Budte jeden pre druheho nadalej, volajte si, chodte von... robte vsetko ako doteraz. A ak to pominie, tak pominie. Pride dalsia... nejaka ktoru nebudes milovat, potom taka ktora nebude milovat teba, potom kratke lasky, potom pekna baba so zlym charakterom... a nakoniec ta, co ti sedi najviac a na motyle budete obaja uz kaslat
@henci daj jej na výročie nejaký milý darček, zober ju niekam a povedz jej ako moc ju miluješ, možno si vo vnútri seba uvedomí že ťa miluje stále a že nie je dôvod prečo by mal byť váš vzťah ukončený.. ak žial aj po tom čo jej povieš čo k nej cítiš bude stále na pochybách a bude to trvať dlhšie, zrejme ten vzťah nebude mať perspektívu. ale držím palce
@henci Ak ste spolu každý deň, tak to trochu odlieva z tej vzácnosti. Možno je len trochu zmätená, možno to myslí vážne. Nevieš. Ja som mala taký pocit (a tiež som mu to povedala), ale trval krátko, možno týždeň a bolo to cez skúškové obdobie, keď som postrácala všetky nervy a potrebovala som byť doslova a dopísmena sama, pretože ma všetci znervózňovali a dráždili. Aj môj priateľ. Ale potom to prešlo
No myslím to tak že stále napr. chodíte do tej istej reštaurácie.. alebo sedíte u teba alebo u nej doma... Akože ja neviem ako to je medzi vami.. To sú len príklady
zamilovanosť prichádza sama od seba, chvíľu vydrží, ale postupom času sa treba o vzťah starať. možno si myslela, že to bude stále romantické ako na začiatku, že bude mimo keď jej pošleš správu, keď jej zavoláš, keď jej dáš kvety atď blabla... ale po istej dobe to čaro vyprchá a ak chce dokola prežívať tie sladké začiatky, kedy je všetko vo vzťahu ružové, nebude mať pokoja a ani stáleho partnera. kým si neuvedomí, že vzťah nie je o tom, byť z chlapa na vetvy naveky. dúfam, že je to zrozumiteľné.. držím palec!!!
a ešte som chcela... asi 4 roky dozadu som sa zalúbila do jedného chalana, bol strašné hovado, iba ma naťahoval a ja som ho aj tak mala rada, aj keď sa so mnou dokopy nikdy nedal. 3 roky mi z neho šibalo, počas tých troch rokov som samozrejme prestriedala frajerov..zo školy, kamarátov, nových známych, spolužiaka... bolo ich veľa a pri každom som asi po mesiaci/dvoch pocítila také to - nelúbim ho a je to len akási ,,náhrada" za iného (viem bolo to hnusné). takže to bolo jediné obdobie kedy som mala takéto pocity. ale keďže vy ste spolu rok, to je oveľa dlhšia doba, a ešte ak je to fakt jej prvý vzťah... neviem, nemyslím, že dievča zostane s prvým. bude chcieť skúsiť aj niečo iné.. ale to je len môj názor, treba to brať s rezervou.
Veľakrát mám/som mala také stavy ale trvá mi to dlho kým sa rozídem/resp nerozídem sa...a to podľa mňa každý máva také pocity "neistoty" a netreba sa hneď rozísť ale počkať
@sabnacke pekne nepísané no ale už spolu nechodíme, včera mi dala definitívne "zbohom", ale všetko je dobré, ostali sme kamarátmi aspoň že to, nechal by som, aby sa na mňa pozerala ako na vraha
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Mozno sa jej stalo toto a je z toho prekvapena...
Viem, ze to som ti vlastne nijako nepomohol, ale tak mi napadlo, ze mozno je toto vo veci....Proste ak caka, ze bude mat stale motyliky v bruchu, tak moze byt rozcarovana z toho vztahu...ale pomoct sa tomu da len tak, ze ona trosku viac dozrie a pochopi, ze tam nejde len o to...
Ale mozno ide o nieco uplne ine, fakt neviem
kazdopadne:
- daj tomu cas, uvidis ci sa nad to prenesiete alebo to padne
- ak je rozumna, tak to pochopi, ze sa neda zit v oblakoch vecne. Ale zvycajne clovek v takomto veku (a uplne najviac ak je to prvy vaznejsi vztah) hlada motyliky na cely zivot, takze sa rozidete a potom pri dalsich vztahoch to uz pochopi.
- cakaj, uvidis, ak to nevydrzite, proste sa rozidte a hladajte dalej.
A vseobecne: Vztah na cely zivot nie je o tom, ci mam/nemam motyliky
Proste jej povedz, ze to tak chodi a cakaj. Budte jeden pre druheho nadalej, volajte si, chodte von... robte vsetko ako doteraz. A ak to pominie, tak pominie. Pride dalsia... nejaka ktoru nebudes milovat, potom taka ktora nebude milovat teba, potom kratke lasky, potom pekna baba so zlym charakterom... a nakoniec ta, co ti sedi najviac a na motyle budete obaja uz kaslat
@smichi dúfam, že mne sa to nestane