Budúcnosť...aká bude? čo zažijeme v tomto storočí?...
Takze nasa buducnost ma viac smerov, ktory si vybereme je len a len na nas...do roku 2040 sa minie ropa takze v roku 2020 mozeme ocakavat konflikty preto musime teraz pristupit k alternativnym zdrojom paliva ako elektrina alebo vodik...hovori sa aj o etan
kto napíše že bude koniec sveta, toho zabijem! nuž, svetová ekonomika dočista zanikne, matka príroda sa totálne zcvokne (už teraz nemá ďaleko), prevalí sa najväčší škandál, a síce že kresťanstvo je len kulisa, zistí sa že Obama má milenca, na Afrike budú testovať jadrové bomby, istá časť obyvateľstva sa bude dávať do koncentračných táborov a podobne
aj ja si to myslim ale teraz to vyzera inak...pozri sa vsetci(hlavne politici) sa staraju len o svoje kapsy a nemyslia na ostatnych robia to co je prenich najvyhodnejsie...ved preto sa este nepouziva vodik...lebo nechcu davat "zbytocne" prachy do "vodikarni" kde sa bude vyrabat...
@marty0908 Som tazko zavisly na BF takze vacsinou som cele dni doma a veci ako koniec sveta ma nezaujimaju xD ale ak mi chces sposobit nehodu (zhodit na mna meteorit , dat ma zozrat hladnym civavam) tak vychadzam z domu vzdy v piatok po 21:00
Ale teraz vazne ludia to ze sa Mayom nechcel dalej pisat kalendar, este neznamena ze bude koniec sveta
@nessinko skôr by som to nazval takto - to, že sa debilom nevyplnili ich prepovede na rok 1984, 1990 a 2009 neznamená že teraz v roku 2012 sa to fak vyplní
@13 to je skoro to iste ved v bfbc2 zachranujes svet pred rusmi
@14 viesco nic...nechapes co som tym myslel...teraz ta to trapi asi ako bezdomovec pred tvojim domom ale ak stym nikto nic neurobi a bude uz pozde tak budeme vsetci revat ze sme stym nic nerobili ked sme mohli
@nessinko - to je super nápad! takže všetci, počúvajte - zajtra sa v jednej domácnosti neotočí list v kalendári a bude koniec sveta počkať, podľa môjho kalendára by to znamenalo že koniec sveta bol 5. marca 2009 (odvtedy som sa kalendára ani nedotkol)
@18 Veď som sa normálne spýtala čo s tým TY chceš robiť..
Ver, že by mi tieto problémy neboli ľahostajné, keby som mala prostriedky na to, ako ich riešiť... Ale ja, ani TY ani NIKTO TU BIRDZI s tým NIČ spraviť NEMôžE! takže sa tu vzrušuješ úplne zbytočne....
@18 jaaj tak prepac... no to mas pravdu keby bol na birdzi fico tak mu ukazem no ale tak jednotlivec nedokaze nic ale spolocenstvo dokaze ovela viac...co si myslis ze ti politici sa tam dostali len tak zo srandy? to my sme ich volili vlastne len 50 percent...
@ etelnair- väčšiu múdrosť z úst asi nikomu nevypadla
Ja nie som žiaden Nostradamus alebo Sybila alebo vaľajaká veštica čo by som vám tu vykladala tarotové karty a lamentovala čo je na nich nakreslené... www.prophet.estranky.sk
podla mna ondlho budeme celik nejakemu vaznemu problemu- povedzme, ze sa na nas bude rutit asteroid...a co urobime? krajiny sa budu snazit tomu zabranit, no kazda na vlastnu past...mozno USA budu blizko ku vyrieseniu, ale to mozno i Rusko ci povedzme Korea...kazdemu bude vsak chybat posledny clanok, kazdy bude mat nejaky ten chybajuci dielik skladacky, lenze kvoli nasej hluposti a neustalemu pretekaniu sa sa nikdy nespoja a doplatime na to vsetci...
2012 je blbost ... stane sa nieco podobne ako uz opisal marty v 5. prispevku + doplnim nastane krach dolaru cize celosvetovy krach jedine platidla budu zlato streibro a kazdy sa musi postarat sam o seba aby mal co jest ....
@lcnaonymlc si uplne mimo. Globalne oteplovanie je len mytus na oblbovanie ludi (ako sa hovori "za GO stoji 5 vedcov a 5000 fanatikov, proti GO je 5000 vedcov a 5 fanatikov" ).
Tak isto auta na alternativny pohon sa vo velkom nepouzivaju len preto, ze ropny priemysel je momentalne vynosny biznis a ti, co sa v nom pohybuju snad nepridu dobrovolne o zisky, nie?
Minie sa ropa (tak skoro to nebude, lebo okrem inych zasob su tu stale tie americke a este aj velka kopa neobjavenych) a kedze uz davno maju patenty na vyrobu alternativnych pohonov, potom budu ryzovat na tom.
Nezabudaj, ze vsetko je len biznis a ked je vo svete nieco zauzivane, tak to ma na 99% len cisto obchodne pozadie.
@turgon ta vestica ma vniecom pravdu ale predpoveda to az prilis dfaleko do buducnosti takze to nemusi byt pravda...a WW3 moze byt ale aj nemusi my niesme az taki sprosti ze by sme znicili vedome sami seba jadrovymi zbranami... ale aj tak neviem co pouzijeme v tretej svetovej vojne ale viem naisto ze v stvrtej sa ludia budu obhadzovat kamenmi
@milos111 Áno ľudia tomu nechcú veriť ale uveria, kiež by som sa mýlil a hlavne Vanga ale predpovedala až priveľa vecí do botky.
@lcnaonymlc stačí keď sa pozriem ako si to pravica na Slovensku snaží rozdať s celou EÚ tak mám pocit že tá vojna nastane. Ja viem že predpovedala až príliš ďaleko, ale keby sa čo i len polovica z toho naplnilo čo predpovedala znamenalo by to pre svet katastrofu.
ja som bol pri R.S. u jednej veštkine takej nič moc a všetko sa mi naplňa, a čo taka Vanga bola to silna osobnosť čo videla 3000 rokov dopredu napr. že pozemšťanov bude v galaxii až 430 miliard, zaujimave, že.
Ja si myslim, ze sa nam konecne splni jeden velky sen! Pride nas spasit Astar Seran, lebo nas vsetkych ocipuju jak ovce
Teraz vazne: to, ako pokroci veda a technika ma velmi nezaujima, lebo kludne o mesiac sa mozme zacat teleportovat.
Ja si skor myslim, ze medziludske vztahy sa rapidne zmenia. Myslim, ze medzi ludmi bude velmi, velmi chladno. Pretoze uz teraz sa komuniakcia "na zivo" vyrazne obmedzila, tymto to vlastne zacalo.
Ked je v riti komunikacia, vsetko sa kazi. Pretoze to moze stopnut vytvaranie priatelstiev, partnerskych vztahov a tym padom zakladanie rodin a toho co je nam prirodzene dane - rozmnozovat sa.
A coraz vacsim trendom je ostat sam a sustredovat sa na vlastnu karieru a vlastne pozitky.
predstavujem si pod tym asi tolko ze vsetky svetove meny su kryte dolarom namiesto zlata... a ked krachne dolar krachne vsetko a to ze dolar krachne predpoveda 99% ludi ktory predpovedaju trendy. Ekonomicka kriza este stale je a bude len narastat v podobe ako je teraz grecko ze budu musiet nakoniec vyhlasit statny krach a USA tiez od toho neni daleko ...
@seven ja sa pytam teba, nie dokumentu lebo vela ludi sa ohana slovami ako krach meny a kadejakymi inymi pojmami a pri tom ani nevie co to v realnom zivote znamena pre danu krajinu a ekonomiku okoliteho sveta.
@tommyhot sak to mas napisane v 54 prispevku staci citat ... ten dokument som ti dal ako doplnok je to tam celkom dobre vysvetlene aj s inymi vecami co sa pravdepodobne stanu
@seven aha sorry nevsimol som si, ze si reagoval na mna.
Svetove meny nie su kryte dolarom, su kryte dlhom (pravdepodobne kazda jedna) a prislubom, ze sa tento dlh niekedy splati a len z casti su kryte komoditami (mozno 1-2% celkoveho objemu penazi) a inymi aktivami.
Mylis si to pravdepodobne s tym, ze dolar je rezervna mena (teda pouziva sa na nakup a predaj komodit, sluzieb atd po celom svete).
Ak dolar krachne, tak nie preto, ze ekonomika USA pojde do hajzlu (ekonomika urcuje menu a nie naopak), ale preto, ze si to zmyslia ti hore, ktori hybu svetom (centralne banky).
A kedze ako som spominal je dolar rezervna mena, zatial krach dolaru (ten umely) nehrozi. Vykyvy ci uz mensie, alebo vacsie ma, ale ekonomika USA je +- aj napriek krize stabilna.
Ak prestane byt ekonomika stabilna (pravdepodobne to raz pride, kedze do nekonecna sa da zit na dlh len ak budu splnene urcite podmienky /napriklad udrzanie demografickej krivky/, cize sa nezvysi pocet dochodcov a ten sa zvysuje rapidne) vtedy uz nebudu padat meny (tie sa daju stiahnut z obehu a vytvorit nove meny, to nie je ziaden problem), ale cele ekonomiky.
Krach dolaru by sice otriasol ekonomikou, kedze 70% penaznych rezerv je prave v nom, ale kedze "krach" by nenanstal zo dna na den, dolarove rezervy by sa dali vymenit (spravilo to uz vela krajin) a vytvorila by sa nova rezervna mena asi takym stylom, ze by sa stiahol dolar z obehu, USA by vytvorila novu menu, medzi tym by sa rezervnou menou stala povedzme libra a po case by nova americka mena ziskala spat svoje postavenie.
Myslim si, ze pred tym nez zacne kolabovat cely system a zacnu padat ekonomiky zazijeme este zo 2 krizy (horizont 50-100 rokov) a az potom to zacne byt zaujimave.
Myslím si, že v budúcnosti sa zmenia hodnoty. Napríklad ľudia tak nepôjdu po peniazoch, alebo majetku, ale po dobrých vzťahoch, po dobrých ľudoch ... Nie vždy sa dá povedať, že "bohatý" človek má len veľa peňazí ... Ale to sa musí udiať niečo zlé, aby sa ľudstvo poučilo
Ja si myslim ze klucom pre zachovanie ludstva je v cestovani do vesmiru...Zem je obmedzena a je nas stale viac....postupne budu vsetci vymierat az ostane len Europa, Amerika a cast azie...ale nebude to take ako to pozname...bude tu obrovsky hlad...ludia sa pravdepodobne budu pozierat medzi sebou...toto by sa stalo keby sme drzali rovinu doby minuleho storocia dalsie storocie...takze uz nemyslite ani nemyslite nato ze stare dobre casy pred 50timi rokmi...tak to dalej nepojde...ludia musia pochopit ze je cas podstupit dalsi krok ak chceme prezit...je treba vymysliet nove spôsoby vyuzivania zdrojov...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
prepáčte
Ale teraz vazne ludia to ze sa Mayom nechcel dalej pisat kalendar, este neznamena ze bude koniec sveta
@14 viesco nic...nechapes co som tym myslel...teraz ta to trapi asi ako bezdomovec pred tvojim domom ale ak stym nikto nic neurobi a bude uz pozde tak budeme vsetci revat ze sme stym nic nerobili ked sme mohli
dostal som napad... zajtra sa mi nebude chciet otocit list v kalendari, co keby sme zorganizovali koniec sveta?
@ marty0908 noo... skoda... nevydalo... zajtra budem musiet vyskusat ja... dam ti vediet ci svet skonci alebo nie
We don´t wanna war! xD
Ver, že by mi tieto problémy neboli ľahostajné, keby som mala prostriedky na to, ako ich riešiť... Ale ja, ani TY ani NIKTO TU BIRDZI s tým NIČ spraviť NEMôžE! takže sa tu vzrušuješ úplne zbytočne....
@lcnaonymlc hranie battlefieldu akurat posilni moju nechut k vojnam...
Ja nie som žiaden Nostradamus alebo Sybila alebo vaľajaká veštica čo by som vám tu vykladala tarotové karty a lamentovala čo je na nich nakreslené... www.prophet.estranky.sk
Ropa sa neminie , aj v roku 1960 si mysleli ze vydrzi 40 rokov .
Skor sa minie pitna voda , rozsiria sa puste.
Bohuzial ekologicke auta nikdy nenahradia normalne , lebo americania by to nezniesli.
Toto sa dá vysvetliť kadejako
... v tejto pesnicke je vsetko vysvetlene.... dufam, ze rozumiete ten krasnej reggae/jamaica anglictine
Tak isto auta na alternativny pohon sa vo velkom nepouzivaju len preto, ze ropny priemysel je momentalne vynosny biznis a ti, co sa v nom pohybuju snad nepridu dobrovolne o zisky, nie?
Minie sa ropa (tak skoro to nebude, lebo okrem inych zasob su tu stale tie americke a este aj velka kopa neobjavenych) a kedze uz davno maju patenty na vyrobu alternativnych pohonov, potom budu ryzovat na tom.
Nezabudaj, ze vsetko je len biznis a ked je vo svete nieco zauzivane, tak to ma na 99% len cisto obchodne pozadie.
@seven a co si predstavujes pod "krachom dolaru"?
Vangine predpovede poznám až do zaniku sveta v roku 5400, je pravda že sa vyplňaju na 90%, už za byvaleho režimu veštila Bulharskému
prezidentovi pád komunizmu. Ludia jej však neveria, vlastne nechcu veriť, boja sa krutej reality!
Ak sa mocnosti sveta včas nezobudia môžu sa tieto scenáre vyplniť do bodky.
@lcnaonymlc stačí keď sa pozriem ako si to pravica na Slovensku snaží rozdať s celou EÚ tak mám pocit že tá vojna nastane. Ja viem že predpovedala až príliš ďaleko, ale keby sa čo i len polovica z toho naplnilo čo predpovedala znamenalo by to pre svet katastrofu.
Teraz vazne: to, ako pokroci veda a technika ma velmi nezaujima, lebo kludne o mesiac sa mozme zacat teleportovat.
Ja si skor myslim, ze medziludske vztahy sa rapidne zmenia. Myslim, ze medzi ludmi bude velmi, velmi chladno. Pretoze uz teraz sa komuniakcia "na zivo" vyrazne obmedzila, tymto to vlastne zacalo.
Ked je v riti komunikacia, vsetko sa kazi. Pretoze to moze stopnut vytvaranie priatelstiev, partnerskych vztahov a tym padom zakladanie rodin a toho co je nam prirodzene dane - rozmnozovat sa.
A coraz vacsim trendom je ostat sam a sustredovat sa na vlastnu karieru a vlastne pozitky.
Svetove meny nie su kryte dolarom, su kryte dlhom (pravdepodobne kazda jedna) a prislubom, ze sa tento dlh niekedy splati a len z casti su kryte komoditami (mozno 1-2% celkoveho objemu penazi) a inymi aktivami.
Mylis si to pravdepodobne s tym, ze dolar je rezervna mena (teda pouziva sa na nakup a predaj komodit, sluzieb atd po celom svete).
Ak dolar krachne, tak nie preto, ze ekonomika USA pojde do hajzlu (ekonomika urcuje menu a nie naopak), ale preto, ze si to zmyslia ti hore, ktori hybu svetom (centralne banky).
A kedze ako som spominal je dolar rezervna mena, zatial krach dolaru (ten umely) nehrozi. Vykyvy ci uz mensie, alebo vacsie ma, ale ekonomika USA je +- aj napriek krize stabilna.
Ak prestane byt ekonomika stabilna (pravdepodobne to raz pride, kedze do nekonecna sa da zit na dlh len ak budu splnene urcite podmienky /napriklad udrzanie demografickej krivky/, cize sa nezvysi pocet dochodcov a ten sa zvysuje rapidne) vtedy uz nebudu padat meny (tie sa daju stiahnut z obehu a vytvorit nove meny, to nie je ziaden problem), ale cele ekonomiky.
Krach dolaru by sice otriasol ekonomikou, kedze 70% penaznych rezerv je prave v nom, ale kedze "krach" by nenanstal zo dna na den, dolarove rezervy by sa dali vymenit (spravilo to uz vela krajin) a vytvorila by sa nova rezervna mena asi takym stylom, ze by sa stiahol dolar z obehu, USA by vytvorila novu menu, medzi tym by sa rezervnou menou stala povedzme libra a po case by nova americka mena ziskala spat svoje postavenie.
Myslim si, ze pred tym nez zacne kolabovat cely system a zacnu padat ekonomiky zazijeme este zo 2 krizy (horizont 50-100 rokov) a az potom to zacne byt zaujimave.