Ahojte. Rada by som si kúpila Canon 600D, a preto by som sa rada opýtala niekoho, kto ho už vlastní, ako je s ním spokojný. Hlavne ako sa s ním kameruje a za koľko ho s objektívom kúpil. V tomto niesom odborníčka len by som chcela devieť vaše názory. Ďaku
Fotoaparát nižšej triedy u canonu, pre začiatočníkov dostačujúci Záleží čo potrebuješ... napr. pre mňa je z väčšej časti dôležitejší objektív na zrkadlovke
pre zaciatocnika ako stvoreny by som povedal... vela ludi u nas na akademii ma vacsinou 600vecky a su spoko s nim. ja mam 60ku aj ta je v klidku, cipy su tam myslim rovnake, len na 60ke je trochu lepsie uzivatelske rozhranie podla mna... ak nan chces tocit nie v nejakych extremnych podmienkach - teda svetelnych myslim, tak je okey... ak chces aj v tme na koncertoch a tak, tak radsej prispor este , alebo si kup nejake ledkove zdroje na dosvietenie sceny....
rada kamerujem a fotím a pýtala som sa aký fotoaparát by bol na začiatok dobrý, tak mi poradili tento. Preto sa aj tu pýtam aký vlastne je. Nedávno som kamerovala s podobným foťákom od kamarátky a priznám sa, o fotoaparátoch sa nevyznám, preto som sa aj radila aký je najlepší.
Najlepší foťák na točenie videa, áno? Canon 5D mark III + Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM. Dokopy ťa to bude stáť pod 5000€.
Keď o tom nevieš nič, tak sú prachy za zrkadlovku absolútne vyhodené, lebo bez potrebných znalostí to nespraví fotky/video o nič lepšie, ako high-end kompakt, ktorý je o 2/3 menší a 300€ lacnejší. Ale ja chápem, že mať zrkadlovku je proste štýlové, koho zaujíma, že nevieš, čo s ňou robíš.
@motorbreath takéto koncertové videa natáčať asi nebudem ale ďakujem za info. @majky538 tak na začiatok by som chcela nejaký základný. ak nejaký aj je nie som moc expert
@thebad neviem ako ostatní, ale niekde sa začať musí a ak som si pýtala rady, tak určite aj s informáciou, že nie som expert a hľadám nejaký začiatočnícky fotoaparát. A neviem ako si myslíš že sa ostatní, ktorý teraz fotia so zrkadlovkami za 3 000€, naučili fotiť.
A neboj, ak by som si ho kúpila, tak by som sa s ním len nevychvaľovala, ale aj učila fotiť a kamerovať.
@dovolenkaris03 rada kamerujes a fotis...to je fajn. otazne je ci sa chces tomu venovat profesionalne alebo len tak rekreacne. ak to druhe tak ti podla mna staci aj nejaky priemerny kompakt. pretoze je ti dufam jasne ze pokial nic nevies o foteni tak s fotenim so zrkadlovkou na manual budes mat zo zaciatku problem..
kup si radšej nikon d5200, zhrniem to : lepší dynamický rozsah, lepšie výkony pri vyššom ISE, lepšia bitová hlbka farieb a kvalitnejší auto-focus, nieje o čom, popripade si pozri Pentax K-30 alebo K-500, canon si určite nekupuj.
@kosmiklove jasné, viem že to zo začiatku nebude nič ľahké, ale dúfam že sa to postupom času aj naučím. Doteraz som kamerovala so svojim malinkým foťákom a dosť ma to bavilo a áno, rada by som sa tomu nejako venovala.
@thebad myslel som kompakt s malým snimačom a Leica je poriadnejšia viac inač @dovolenkaris03 ano su trošku drahšie ale kvalita je vyššia , pozri si aj ten Pentax K-30, je to malý fotak ale ma super vlastnosti, fotil som na neho 2-3 akcie ako založný fotak a nestažujem sa , video ma solidne
No, tak teda keď si ochotná zmeniť názor, tak teda pár faktov. Canon 600D prišiel na trh v roku 2011. Všetky tieto kompakty sú novšie. Vývoj fotočipu=kvality obrazu napreduje rýchlo, čiže by ma neprekvapilo, ak by mali tieto kompakty kvalitnejšie zhotovený snímač v porovnaní so 600vkou.
Ďalšia vec, zrkadlovka je užitočná pre ľudí, ktorí vedia čo s ňou. Garantujem ti, že keď pošleš dvoch ľudí neznalých fotenia do Paríža, jednému dáš high-end kompakt a druhému fotovýbavu za 10 000€, tak ti obaja večer prinesú úplne rovnaké fotky. Ak od zrkadlovky čakáš nejaké zásadné zvýšenie kvality, tak budeš sklamaná. Iba čo budeš zbytočne vláčiť veľkú, ťažkú opachu.
Dobrý kompakt sa hodí, aj keď už zrkadlovku máš (sám nad nejakým uvažujem), lebo nie vždy sa ti ju chce brať so sebou/vieš, že ju nepotrebuješ a že dané fotenie zvládne kompakt/... Buď si istá, že dobrý kompakt ti bude na nejaký čas stačiť. A ak stačiť prestane a ty sa aj tak rozhodneš kúpiť zrkadlovku, tak kompakt neostane nevyužitý, lebo s ním budeš pracovať aj naďalej.
Ultrazoomy by som nekupoval, novšie kompatky s vymeniteľnými objektívami sú super ale sú drahšie, v pohode nech zoberie lacnejšiu zrkadlovku keď chce, nespraví stím chybu, môže sa učiť.
Už pár rokov fotím s 1000D a seťák a začal som upgradovať a chcem prejsť na full frame, pretože mi často určité veci chýbajú...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ak tvoje odpovede vyzerajú nejako takto:
-neviem presne, zo všetkého trochu
-neviem
-či fotí dobre
-nič, som začiatočníčka
Tak si ho nekupuj.
Keď o tom nevieš nič, tak sú prachy za zrkadlovku absolútne vyhodené, lebo bez potrebných znalostí to nespraví fotky/video o nič lepšie, ako high-end kompakt, ktorý je o 2/3 menší a 300€ lacnejší. Ale ja chápem, že mať zrkadlovku je proste štýlové, koho zaujíma, že nevieš, čo s ňou robíš.
@majky538 tak na začiatok by som chcela nejaký základný. ak nejaký aj je nie som moc expert
A neboj, ak by som si ho kúpila, tak by som sa s ním len nevychvaľovala, ale aj učila fotiť a kamerovať.
Canon PowerShot SX700 HS (Tento robia aj ružový btw.)
Canon PowerShot S120
Panasonic Lumix LX7
Panasonic Lumix TZ60
Ktorýkoľvek z nich je pre teba vhodnejší. Viem, že ma neposlúchneš a aj tak skončíš so zrkadlovkou, ale snažil som sa. Btw tu máš jedno sample video.
Ďalšia vec, zrkadlovka je užitočná pre ľudí, ktorí vedia čo s ňou. Garantujem ti, že keď pošleš dvoch ľudí neznalých fotenia do Paríža, jednému dáš high-end kompakt a druhému fotovýbavu za 10 000€, tak ti obaja večer prinesú úplne rovnaké fotky. Ak od zrkadlovky čakáš nejaké zásadné zvýšenie kvality, tak budeš sklamaná. Iba čo budeš zbytočne vláčiť veľkú, ťažkú opachu.
Dobrý kompakt sa hodí, aj keď už zrkadlovku máš (sám nad nejakým uvažujem), lebo nie vždy sa ti ju chce brať so sebou/vieš, že ju nepotrebuješ a že dané fotenie zvládne kompakt/... Buď si istá, že dobrý kompakt ti bude na nejaký čas stačiť. A ak stačiť prestane a ty sa aj tak rozhodneš kúpiť zrkadlovku, tak kompakt neostane nevyužitý, lebo s ním budeš pracovať aj naďalej.
Už pár rokov fotím s 1000D a seťák a začal som upgradovať a chcem prejsť na full frame, pretože mi často určité veci chýbajú...