Nájde sa tu niekto kto sa vyzná vo foťákoch a vyjadril sa ktorý z týchto je lepší ak neberieme do úvahy spracovanie, váhu, hľadáčik, atď. ale len obrazovú kvalitu? Väčší snímaš alebo svetelnejší objektív?
ber canon už len kvôli väčšiemu senzoru, sony má síce o niečo menšiu minimálnu clonu ale na tej šírke ohniska ti to je aj tak na jeden a pol veci ale sony by som zase tak nepodceňoval, zrkadlovky novej série sú fajn
@cerstvydospelak fakt neviem...na tom canone sa mi paci spracovanie ale je vacsi a tazsi a co som pozeral tak video ma lepsie sony..to budem urcite vyuzivat...a dobre su tam aj tie HDR rezimi...a sony vazne nieje odveci na fotaky, teraz vyrobili fullframe kompakt ktory je jedniny na svete okrem Leici M9 ale to je ina cenova kategoria ...kazdopadne este porozmyslam kym dosetrim vdaka za nazory
Nie je za čo ale tie marketingové ťahy by som moc do úvahy nebral momentálne je už trochu neskoro a nechce sa mi hľadať zrovnávania videa ale verím výsledku tvojho pátrania, neviem však ako na tom to video kvalitatívne bude a osobne by som volil skôr kvalitnejší čip.
/*Začiatok rýpania*/
Ešte k tmu HDR, s tým opatrne vymalovánok už bolo dosť
@cerstvydospelak hmm..a len clona 2.8 a 1.8 je uz dost rozdiel nie?..viem ze pri tom cipe sa nejake extra experimenty s rozostrenim robit nedaju ale aspon je svetelnejsi...
cip sony: 13,2 x 8,8
cip canon: 18,7 × 14,0
ako pozeram tak je dost vacsi..takze sa oplati uprednostit cip pred clonou?
a jasne s tym HDR opatrne..ved to taker dolezite nieje to si spravim aj v PC a bude lepsie ako vo fotaku..takze asi pojdem do toho canonu mam aj zrkadlovku canon tak ostanem verny
tuná dolu nájdeš tabulku a v prvých dvoch riadkoch sú práve sony a canon podstatné z toho je pre našu informáciu, že po prepočte na všeobecnú ohniskovú vzdialenosť začínajú oba modely niekde okolo 5mm, čo je tak široko, že rozdiel f1.8 a f2.8 na najširšom ohnisku sa v podstate skoro stratí
pre info by som ale určite pozrel skúšobné snímky oboch, jednak zvládanie ISO (ako majiteľ zrkadlovky hádam vieš čo a ako v tomto smere), distorziu pri širokom ohnisku, ostrenie atď atď. a rozhodol sa aj podľa toho, jo a väčší čip je rozhodne obrovská prednosť aj keď k zrkadlovkovým veľkostiam tomu ešte kus chýba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
/*Začiatok rýpania*/
Ešte k tmu HDR, s tým opatrne vymalovánok už bolo dosť
/*Koniec rýpania*/
cip sony: 13,2 x 8,8
cip canon: 18,7 × 14,0
ako pozeram tak je dost vacsi..takze sa oplati uprednostit cip pred clonou?
a jasne s tym HDR opatrne..ved to taker dolezite nieje to si spravim aj v PC a bude lepsie ako vo fotaku..takze asi pojdem do toho canonu mam aj zrkadlovku canon tak ostanem verny
tuná dolu nájdeš tabulku a v prvých dvoch riadkoch sú práve sony a canon podstatné z toho je pre našu informáciu, že po prepočte na všeobecnú ohniskovú vzdialenosť začínajú oba modely niekde okolo 5mm, čo je tak široko, že rozdiel f1.8 a f2.8 na najširšom ohnisku sa v podstate skoro stratí
pre info by som ale určite pozrel skúšobné snímky oboch, jednak zvládanie ISO (ako majiteľ zrkadlovky hádam vieš čo a ako v tomto smere), distorziu pri širokom ohnisku, ostrenie atď atď. a rozhodol sa aj podľa toho, jo a väčší čip je rozhodne obrovská prednosť aj keď k zrkadlovkovým veľkostiam tomu ešte kus chýba