a rovno mi poradate aj ktory ...myslim druh ja si ho chcem kupit lebo pojdem do zahranicia a chcem sa pofotit a tak mi bude sluzit velmi dlho max. 200ecok
podla mňa tu vôbec nejde o značku v tomto prípade.
obe sú kvalitné vo všeobecnosti.
každá ponúka pri nejakom modely iné parametre,výhody, poprípade sú skoro rovnaké.
ak ideš kupovať porovnala by som si vybrané druhy a nie takto : )
ak chces "len" digital, vobec by som sa neorientovala vyhradne na tieto 2 znacky. a take mydlo s parametrami uspokojivymi pre amatera kupis aj za menej.
@dudok A fotky sa keď už upravujú v počítači a ak myslíš žen základ (čiernobiele, sépia, fotenie v noci, cez deň, interiér, etc - tak to má každý foťák)
máš tu pripojenie na WIFI, aby si sa nemusela zaťažovať s káblom.(ak si nejaký skrytý maniak na rýchle zdielanie)
ISO je tam celkom fajn takže kludne môžeš fotiť aj za menšieho svetla.
je pomerne dosť zlacnený takže za tú cenu sa oplatí, ak ide o digitál.dobrú zrkadlovku za tú cenu-nie.
to je zrkadlovka , podotýkam len telo od 250e
potrebovala by si k tomu ešte objektív. so základným ti to vyjde tak na 400-450.
len ak nevieš čo je objektív. to ťažko : D
načo ti bude zrkadlovka ak nevieš čo to je? kúp si tento.. (tuším ho mala aj moja spolužiačka) » www.alza.sk/canon-ixus-155-... .. ale je už trošičku starší, možno nájdeš aj lepšie , no henten je podla mna fakt super
@dudok ja už prestávam mať silu : D
chceš niečo do 200e
nikon D3100 bez obejktívu nebude fotiť.
len telo stojí 250e
zrkadlovka- "náhrada" analógu v podstate.
telo-základ zrkadlovky, objektívy-sa dajú meniť podla toho čo potrebuješ nasnimať
ty nepotrebuješ zrkadlovku. je pre náročnejších užívatelov
bohate ti bude stačiť digitálny kompakt
ten čo som ti poslala alebo čo poslala @27
myslím že tebe ťažko niečo vysvetlovať je zbytočné.. proste nekupuj zrkadlovky lebo s tým nebudeš pravdepodobne vedieť robiť.. jednoducho ber radšej kompaktný fotoaparát.. a keď už sme pritom odporúčam ti niečo z rady Nikon Coolpix.. je to to najjednoduchšie čo zoženieš a ešte ušetríš aj nejakých 100€ za ktoré si môžeš radšej kúpiť niečo v tom zahraničí.. ale možno ak už chceš niečo fakt že poriadne.. také aby aj tie fotky nejako vyzerali tak odporúčam Nikon Coolpix L820.. zoženieš ho približne za 170€ a fotky čo som videla od známych čo vlastnia tento alebo L810 sú na cenovú kategóriu v ktorej sa tieto dva fotoaparáty nachádzajú dokonalé.. krásne ostré, pekné farby a pokiaľ vieš fotiť.. tak je to s funkciami a parametrami ktoré tento foťak má aj dobrá náhrada za zrkadlovku.. nemáš tam síce vymeniteľné objektívy no ten jeden čo tam je je dobrý a môžeš s ním fotiť takmer všetko čo pri bežnom fotení fotiť potrebuješ.. no výber je aj tak na tebe.. určite by som otvorila stránku ako napr. www.heureka.sk a tam si niečo vybrala.. prezri si recenzie a určite nájdeš presne to čo potrebuješ..
" Ponuka úprav: zdokonaľte svoje fotografie už vo fotoaparáte pomocou širokej škály filtrových efektov. Patrí sem napríklad efekt Selektívna farba, ktorý prevedie snímku na monochromatickú a potom pridá do požadovanej oblasti farebný nádych. Filter typu hviezda zas pridá jasným objektom hviezdicový záblesk. "
Ak chceš kompakt do 200, tak prečo len Nikon alebo Canon? Môžeš zaradiť aj panasonic alebo sony... Treba si dať dokopy parametre, ktoré sú pre teba prioritou. Ideš do zahraničia, tak čo ja viem, môžeš chcieť, aby to malé a/alebo ľahké. Alebo ťa môže zaujímať ponuka filtrov alebo počet megapixlov. Alebo sa môžeš popýtať ľudí, podľa čoho si teda vyberať. Ale značka v tomto prípade fakt nemá zmysel. Podľa svojich kritérii si v nejakom vyhľadávači vyhľadáš konkrétne modely konkrétnych značiek, porovnáš a vyberieš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
a hej, podla mna nikon i ked vacsina ti asi odporuci canon
obe sú kvalitné vo všeobecnosti.
každá ponúka pri nejakom modely iné parametre,výhody, poprípade sú skoro rovnaké.
ak ideš kupovať porovnala by som si vybrané druhy a nie takto : )
Napr?
máš tu pripojenie na WIFI, aby si sa nemusela zaťažovať s káblom.(ak si nejaký skrytý maniak na rýchle zdielanie)
ISO je tam celkom fajn takže kludne môžeš fotiť aj za menšieho svetla.
je pomerne dosť zlacnený takže za tú cenu sa oplatí, ak ide o digitál.dobrú zrkadlovku za tú cenu-nie.
potrebovala by si k tomu ešte objektív. so základným ti to vyjde tak na 400-450.
len ak nevieš čo je objektív. to ťažko : D
vykašli sa na zrkadlovku.
slovo ZRKADLOVKA=nie.
vyber si z ponuky digitálnych kompaktov.
chceš niečo do 200e
nikon D3100 bez obejktívu nebude fotiť.
len telo stojí 250e
zrkadlovka- "náhrada" analógu v podstate.
telo-základ zrkadlovky, objektívy-sa dajú meniť podla toho čo potrebuješ nasnimať
ty nepotrebuješ zrkadlovku. je pre náročnejších užívatelov
bohate ti bude stačiť digitálny kompakt
ten čo som ti poslala alebo čo poslala @27
» fotky.sme.sk/fotoaparaty.php... tu máš dáke snímky zriadené ním
" Ponuka úprav: zdokonaľte svoje fotografie už vo fotoaparáte pomocou širokej škály filtrových efektov. Patrí sem napríklad efekt Selektívna farba, ktorý prevedie snímku na monochromatickú a potom pridá do požadovanej oblasti farebný nádych. Filter typu hviezda zas pridá jasným objektom hviezdicový záblesk. "
ja ten fotoaparát nemám. všetky ostatné parametre si prezri tu.
» www.nikon.sk/sk_SK/product/d...