Ahojte Potrebovala by som pomoc od niekoho, kto robil FCE alebo iný certifikát z angličtiny a potom si tým nahrádzal maturitu (hej, správne, je to aj môj zámer . Trochu sa totiž bojím, že za ten certifikát vyvalím 190e a potom zistím, že na ten sa to
No mozno zrusia casom oboje v uznavani alebo len City and Guilds. City and guilds by urcite namlo nahradzat uroven B2, to je uplne mega primitvne, a ked som videl, ze to spravili ludia, ktori fakt nevedia povedat par normalnych viet...
No ja mam FCE a proste na zaciatku roka, ked sme sa prihlasovali na matury, tak sme tam mali napisat Anglicky jazyk(nahrada) a potom priniest uradny preklad certifikatu a bolo vpohode ale co bude neskor to je tazko povedat
@klaudiqaaa no, samozrejme, že nie len kvôli maturite, nám bývalá angličtinárka vždy hovorila o FCE, tak som sa spoliehala na ten, a teraz som niekde čítala že to je hlavne pre "negymnazistov", tak som ostala taká trochu prekvapená že prečo....tak som chcela vedieť.
ďakujem všetkým za normálne komentáre okrem @skippik a, choď sa strčiť.
Ja som robila ESOL na C1, ale hlavne si daj pozor na úžasný slovenský zákon, ktorý hovorí, že certifikáty staršie ako 2 roky nemôžu byť uznané ako náhrada maturitnej skúšky... daj si povedať, ja som na tom teraz stroskotala A okrem toho pozor na "Pass" a "First Class Pass" - prvé je od 55 - asi 70% a druhé nad. Ale napríklad pri prijímačkách na VŠ práve toto zohľadňujú v podmienkach na "Nemusí vykonať prijímaciu skúšku". Aj na tom som stroskotala Takže suma sumárum: nech sa rozhodneš pre ktorýkoľvek, sprav si ho najskôr rok pred maturou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
No ja mam FCE a proste na zaciatku roka, ked sme sa prihlasovali na matury, tak sme tam mali napisat Anglicky jazyk(nahrada) a potom priniest uradny preklad certifikatu a bolo vpohode ale co bude neskor to je tazko povedat
@drz70 ďakujem za radu, inak, sú, a aj keby neboli, proste chcem mať menej stres cez maturity, preto si to chcem hlavne vybaviť teraz.
@bress súhlasím, je to lahké
@klaudiqaaa no, samozrejme, že nie len kvôli maturite, nám bývalá angličtinárka vždy hovorila o FCE, tak som sa spoliehala na ten, a teraz som niekde čítala že to je hlavne pre "negymnazistov", tak som ostala taká trochu prekvapená že prečo....tak som chcela vedieť.
ďakujem všetkým za normálne komentáre okrem @skippik a, choď sa strčiť.
@dahlia18 áno na to si dávam pozor, teraz mám rok do maturity. ď